داروهای ضدافسردگی رایج چقدر در بهبود افسردگی نقش دارند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، آزمون‌های شناختی قبل و بعد از استفاده از داروهایی که برای اختلالات خلقی تجویز می‌شوند، نشان می‌دهند که داروهای ضدافسردگی ممکن است توانایی‌های تفکر ما را بهبود بخشند.

میلیون‌ها نفر، از مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) برای درمان اضطراب و افسردگی استفاده می‌کنند. اما استفاده از آن‌ها به دلایل متعددی بحث‌برانگیز است؛ از جمله فقدان اطلاعات در مورد اثربخشی طولانی‌مدت و نداشتن درک کامل از نحوه‌ی عملکرد آن‌ها.

درنتیجه، ویبک دام، روانشناس دانشگاه کپنهاگ و همکارانش با استفاده از اسکن مغزی و ارزیابی‌های شناختی و خلقی قبل و بعد از مصرف SSRI به مدت هشت هفته، تأثیرات دارو را بر ۹۰ بیمار مبتلا به افسردگی متوسط ​​تا شدید بررسی کردند.

نحوه‌ی عملکرد دقیق داروهای SSRIs مشخص نیست

داوطلبان مطالعه پس از ارزیابی‌های اولیه، یک دوز روزانه از اس‌سیتالوپرام SSRI تجویزی را مصرف کردند. اسکن‌ها در پایان دوره‌ی درمان هشت هفته‌ای برای ۴۰ نفر از بیماران تکرار شد و سپس آخرین دور ارزیابی‌های شناختی و خلقی در هفته‌ی ۱۲ انجام شد.

پس از دوره‌ی درمان، بیماران نسبت به کسانی که قبل از مصرف دارو شناسایی شده بودند، تقریباً ۱۰ درصد کاهش در گیرنده‌های سلولی که SSRI به آن‌ها متصل شده بود، داشتند. بیماران همچنین در آزمون‌های شناختی حافظه، به ویژه در توانایی به‌خاطرآوردن کلمات، بهبودهایی نشان دادند. حافظه کلامی بیمارانی که کمترین میزان تغییر را در گیرنده‌ی سروتونین موسوم به گیرنده ۴ سروتونین (5-HT4 receptor) تجربه کردند بیشترین بهبود را داشت. عجیب است که تغییرات در اتصال گیرنده با بهبود خلق‌وخوی ارتباطی نداشت.

محققان پیشنهاد می‌کنند که درمان SSRI ممکن است با افزایش سروتونین در سیناپس‌ها با کاهش اولیه در سطوح گیرنده مقابله کند و به کارآمدترشدن گیرنده‌های سروتونین باقیمانده، از جمله گیرنده ۴ سروتونین، منجر شود.

پس از دوره‌ی استفاده از SSRI، گیرنده‌های آن در بدن کم شده بود

تحقیقات تیم دام، بهبودهای شناختی را به گیرنده ۴ سروتونین مرتبط می‌کند. تحریک مستقیم گیرنده‌ی ۴ سروتونین ممکن است نقش مهمی در تقویت عملکرد شناختی داشته باشد و هدف مهمی برای بهینه‌سازی اثرات درمان‌های ضدافسردگی باشد.

محققان قبلا نشان داده بودند که بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده که دارو دریافت نمی‌کنند و همچنین بیماران سالم با سابقه‌ی خانوادگی این بیماری نسبت به جمعیت‌های سالم گیرنده‌های ۴ سروتونین کمتری دارند. دام و تیمش پیشنهاد می‌کنند که کم‌بودن گیرنده‌های ۴ سروتونین در این افراد ممکن است توضیح دهد که چرا افراد مبتلا به افسردگی اغلب مشکلات مربوط به حافظه را تجربه می‌کنند.

یافته‌های اولیه برای نتیجه‌گیری کافی نیست و تحقیقات بیشتری برای درک کامل مفاهیم مورد نیاز است. محدودیت‌های اخلاقی، مانند صحیح‌نبودن استفاده از گروه دارونما در افراد مبتلا به افسردگی، تأیید این موضوع را که آیا اثرات مشاهده شده صرفاً به دلیل درمان SSRI است یا خیر، دشوار می‌کند. بااین‌حال، مطالعه‌، پتانسیلِ هدف‌قراردادن گیرنده ۴ سروتونین را برجسته می‌کند و رویکرد جدیدی برای رسیدگی به مسائل شناختی در بیماران ارائه می‌دهد.

درحالی‌که بیماران بهبودی در افسردگی خود نشان دادند، این واقعیت که هیچ تغییر خلقی با تغییرات در گیرنده‌های ۴ سروتونین افزایش نمی‌یابد، این مسئله را که آیا مکانیسم فعالیت گیرنده‌ها مسئول اثرات بالینی SSRI است یا خیر، مورد تردید قرار داد.

مطالعات اخیر شروع به سؤال کرده‌اند که آیا SSRI-ها واقعاً در درمان افسردگی مؤثر هستند یا خیر و حتی برخی تحقیقات نشان می‌دهد که SSRI-ها ممکن است بهتر از دارونما عمل نکنند. علاوه‌براین، باور سنتی مبنی بر اینکه سروتونین نقش اصلی در افسردگی ایفا می‌کند، اکنون در حال بررسی مجدد است.

مهم است که مصرف SSRI-ها بدون مشورت با پزشک قطع نشوند، زیرا ممکن است به عوارض جانبی جدی منجر شود. علاوه‌براین، از آنجایی که محققان هنوز به‌طور کامل نحوه‌ی عملکرد SSRI-ها را درک نکرده‌اند، نمی‌توان مزایای آن‌ها را به‌طور کامل رد کرد. اما با توجه به اینکه بسیاری از افراد به SSRI-ها وابسته هستند، تلاش برای فهمیدن عملکرد دقیقشان مهم است.

محققان در مقاله‌ی خود می‌نویسند: «مطالعات آینده برای مشخص‌کردن مکانیسم‌های اثر ضدافسردگی SSRI و استراتژی‌های جایگزین برای پیشبرد روانپزشکی دقیق و پیشرفته برای اختلال افسردگی عمده مورد نیاز است.»

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *