تکنیک هایی ساده برای کاهش قند خون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرارو از هلث، ایجاد این تغییرات در سبک زندگی می‌تواند به مدیریت بهتر قند خون و حتی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کنند.

مصرف کربوهیدرات در آخر وعده غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد خوردن کربوهیدرات بعد از سبزیجات منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. در واقع ترتیب خوردن موارد غذایی در هر وعده بر سطح قند خون تأثیر می‌گذارد. محققان مصرف مواد غذایی را به ترتیب زیر توصیه می‌کنند: غذاهای پر آب و فیبر (مانند سبزیجات)، سپس غذاهای پروتئین دار، روغن‌ها و چربی‌ها، سپس کربوهیدرات‌هایی که به آرامی هضم می‌شوند و در نهایت کربوهیدرات‌های ساده یا غذاهای حاوی شکر.

گنجاندن مواد غذایی با فیبر محلول در وعده‌های غذایی

فیبر نوعی کربوهیدرات است که تجزیه نمی‌شود و از روده به جریان خون جذب نمی‌شود؛ بنابراین فیبر موجود در یک غذای غنی از کربوهیدرات قند خون شما را افزایش نمی‌دهد. فیبرهای محلول در آب، روند هضم غذا را کند می‌کنند و باعث ورود میزان کمتری از کربوهیدرات‌های دیگر به جریان خون می‌شود. این کار سطح قند خون پس از مصرف یک وعده غذایی را متعادل می‌کند. مواد غذایی حاوی فیبر محلول در آب عبارتند از آجیل، دانه‌ها، لوبیا، عدس، نخود، سیب، موز، جو دوسر، کلم بروکلی و آووکاو.

مدیریت ساعات غذا خوردن

مدیریت ساعات غذا خوردن روشی محبوب برای کاهش وزن و بهبود سلامتی از جمله مدیریت قند خون است. راه‌های مختلفی برای انجام این روش وجود دارد، اما برای مدیریت سطح قند خون بهتر است بیشترین میزان کالری را در صبحانه و ناهار مصرف کنید و قبل از ساعت ۶ بعد از ظهر از یک شام سبک مصرف کنید. تحقیقات نشان می‌دهد دیر شام خوردن تنظیم قند خون را برای بدن سخت می‌کند.

مصرف غلات کامل

همه کربوهیدرات‌ها به صورت یکسان ایجاد نمی شوند و تأثیر مشابهی بر سطح قند خون ندارند. تجزیه و تحلیل مطالعات منتشر شده نشان داده است مصرف غلات کامل باعث بهبود سطح گلوکز خون بعد از غذا می‌شود. مصرف غلات کامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد؛ به این معنی که هرچه غلات کامل بیشتری مصرف کنید، خطر ابتلا شما کاهش می‌یابد. جو، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، ارزن، جو دوسر، پاپ کورن، کینوا و برنج محلی برخی از غلات قابل مصرف در وعدهای غذایی هستند.

پیاده روی پس از غذا خوردن

تمرینات قدرتی علاوه بر عضله سازی و افزایش قدرت، می‌تواند تنظیم قند خون را بهبود بخشد. تحقیقات نشان داده است تنها یک جلسه تمرین قدرتی پیش از غذا به طور قابل توجهی سطح قند خون بعد از غذا را کاهش می‌دهد.

 مصرف حبوبات

این گروه غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین و مواد معدنی کلیدی است و حاوی ترکیبی بی‌نظیر از پروتئین و کربوهیدرات‌های حاوی فیبر است. مصرف بیشتر حبوبات باعث تنظیم قند خون در بزرگسالان دیابت نوع ۲ و حتی افراد سالم است. خوردن سه چهارم تا یک فنجان حبوبات به میزان قابل توجهی سطح قند خون بعد از غذا را کاهش می‌دهد.

صبحانه غنی از پروتئین

یک صبحانه سرشار از پروتئین ممکن است به کاهش سطح قند خون بعد از غذا در طول روز کمک کند. کسانی که صبحانه با میزان پروتئین بالا می‌خورند در مقایسه با افرادی که صبحانه کم پروتئین می‌خورند، سطح قند خون پایین تری پس از صبحانه، ناهار و شام دارند. مصرف سبزیجات را نیز فراموش نکنید! افرادی که غذاهای گیاهی بیشتری مصرف می‌کنند در معرض خطر کمتر مقاومت به انسولین و ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار می‌گیرند.

مصرف آووکادو

آووکادو حاوی چربی‌های سالم، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیداها و فیبر است. گنجاندن آووکادو در وعده‌های غذایی به تنظیم سطح خون کمک می‌کند.

مصرف غذا و نوشیدنی‌های تخمیر شده

غذاهای تخمیر شده عبارتند از کفیر، کامبوجا، کلم ترش، کیمچی و نان خمیر ترش می‌شوند. غذاهای تخمیر شده علاوه بر حمایت از سلامت گوارش، جذب کربوهیدرات را کاهش می‌دهند و منجر به کاهش سطح قند خون بعد از غذا می‌شوند.

کاهش میزان مصرف قند و شکر در طول روز، مصرف ویتامین دی و نوشیدن مرتب آب نیز به مدیریت قند خون کمک می‌کنند.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *