توصیه‌های تغذیه‌ای هنگام آلودگی هوا

به گزارش آرمان زنان به نقل از وبدا، «احمد اسماعیل‌زاده» گفت: مدتی است که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگردهاست؛ یافته‌های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است، بسیاری از اجزای ریزگرد‌ها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیماری‌های مزمن مانند آلرژی‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی عروقی است.

وی افزود: ریزگرد‌ها هنگام تنفس وارد بدن می‌شود و به سطح ریه‌ها می‌چسبند و با تحریک التهاب در بدن، باعث کاهش آنتی اکسیدان‌های بدن به خصوص آنتی اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می‌شوند که به دنبال آن سلول‌های مختلف تخریب می‌شود و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش می‌یابد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: دریافت غذا‌ها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌های غذایی می‌توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گرد‌ها کمک کنند.

اسماعیل‌زاده با تاکید بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی برای سلامتی ریه‌ها، گفت: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید، مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زرد آلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیدا توصیه می‌شود؛ این میوه‌ها و سبزی‌ها دارای بتاکاروتن بالا (که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود) هستند که به بدن کمک می‌کند تا اثرات مضر ناشی از ریزگرد‌ها کاهش یابد.

وی افزود: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه‌ای و پیاز را در روز‌های آلودگی با ریزگرد‌ها بیشتر مصرف کنید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف جوانه‌ها و آجیل‌های گیاهی را در روز‌های آلودگی هوا در اولویت قرار دهید؛ انواع جوانه ها، مغز‌های آجیلی و تخم افتابگردان حاوی ویتامین E بالایی هستند که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

اسماعیل‌زاده تاکید کرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید؛ این مواد غذایی امگا ۳ خوبی دارند که می‌تواند در حفظ سلامت ریه‌ها موثر باشند؛ از مصرف سبزیجات خانواه کلم غافل نشوید: کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده‌ای دارند که می‌تواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند، یافته‌های تحقیقاتی حاکی از آن است که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبار‌های استنشاق شده بر ریه را تا حد چشمگیری کاهش می‌دهند.

وی گفت: هندوانه، پیاز، تخم مرغ و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، این غذا‌ها حاوی ماده‌ای هستند که به تقویت ریه‌ها و کاهش خلط در ریه کمک می‌کنند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مکمل ویتامین دی مصرف کنید؛ ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد، بنابراین از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

اسماعیل‌زاده با اشاره به این که زردچوبه دارای کورکومین است که باعث بهبود عملکرد ریوی می‌شود بنابراین در تهیه غذا‌ها حتما از زردچوبه استفاده کنید، ادامه داد: همچنین لازم است مراقب وزن مان باشیم. چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد التهاب و فشار بر ارگان‌های بدن به خصوص قلب و ریه می‌شود و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگرد‌ها ضعیف کند.

وی گفت: اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است برای رهایی از این مشکل و آسیب کمتر در برابر ریزگرد‌های موجود در هوا به نزدیکترین کارشناسان و متخصصان تغذیه در محل زندگی خود مراجعه کنید.

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *