بهترین زمان بررسی قند خون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، بیماران دیابتی باید مراقب رژیم غذایی خود باشند، داروها را به موقع مصرف کنند و قند خون خود را به طور منظم آزمایش کنند.

بررسی سطح قند خون می تواند به مدیریت بهتر دیابت کمک کند و همچنین از مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی و کلیوی جلوگیری کند. شما می توانید به راحتی در خانه خود پایش قند خون را انجام دهید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از یک سوزن کوچک و تیز برای سوراخ کردن انگشت خود استفاده کنید و یک قطره از خون خود را روی نوار تست بریزید.

دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری مزمن پزشکی است که با افزایش سطح گلوکز (قند) در خون به دلیل ناتوانی بدن در تولید یا استفاده موثر انسولین مشخص می شود. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده تولید می‌شود، برای تنظیم سطح قند خون از طریق تسهیل ورود گلوکز به سلول‌ها، جایی که برای انرژی استفاده می‌شود، تنظیم می‌شود. زمانی که تولید انسولین کافی نباشد یا سلول های بدن در برابر اثرات آن مقاوم شوند، گلوکز در جریان خون جمع می شود و منجر به دیابت می شود. این یک بیماری شایع است، زیرا طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ، حدود 422 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند.

1. دیابت نوع 1

این یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی سلول های بتا تولید کننده انسولین موجود در لوزالمعده را از بین می برد و در نتیجه تولید انسولین کم یا اصلاً تولید نمی شود. این متخصص می گوید که معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود و برای کل زندگی فرد مبتلا به این نوع دیابت نیاز به انسولین درمانی دارد.

2. دیابت نوع 2

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، این شایع ترین شکل دیابت است و بیش از 95 درصد افراد مبتلا به دیابت به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. این بیماری با مقاومت به انسولین مشخص می شود، جایی که سلول های بدن به طور موثر به انسولین پاسخ نمی دهند و در نهایت ممکن است لوزالمعده انسولین کافی تولید نکند. این وضعیت معمولاً در بزرگسالان بالای 45 سال ایجاد می‌شود، اما به‌طور فزاینده‌ای در افراد جوان‌تر نیز تشخیص داده شده است.

3. دیابت بارداری

برخی از زنان باردار ممکن است دیابت بارداری داشته باشند که معمولاً پس از زایمان برطرف می شود. این وضعیت شامل مقاومت به انسولین در دوران بارداری است و می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

محدوده قند خون برای افراد مبتلا به دیابت

هدف قند خون می تواند متفاوت باشد، اما انجمن دیابت آمریکا موارد زیر را توصیه می کند:

1. برای دیابت نوع 1 و نوع 2

  • قند خون ناشتا (قبل از غذا): 80-130 میلی گرم در دسی لیتر
  • قند خون بعد از غذا (1 تا 2 ساعت بعد از غذا): کمتر از 180 میلی گرم در دسی لیتر
  • HbA1c (میانگین قند خون در 2 تا 3 ماه): زیر 7 درصد

2. برای دیابت بارداری

  • قند خون ناشتا: کمتر از 95 میلی گرم در دسی لیتر
  • قند خون پس از غذا (1 ساعت بعد از غذا): کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر
  • قند خون بعد از غذا (2 ساعت بعد از غذا): کمتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر

چرا بررسی قند خون برای افراد دیابتی مهم است؟

پایش منظم قند خون بسیار مهم است، زیرا به موارد زیر کمک می کند:

1. پیشگیری از عوارض

پایش مکرر قند خون امکان تشخیص زودهنگام سطوح قند خون بالا یا پایین را فراهم می کند. این کار می تواند از عوارض شدیدی مانند کتواسیدوز دیابتی، هیپوگلیسمی و آسیب طولانی مدت به اندام هایی مانند قلب، کلیه ها و چشم ها جلوگیری کند.

2. تنظیم درمان

پایش قند خون به ارزیابی اثربخشی داروهای فعلی یا رژیم های انسولین کمک می کند و اجازه می دهد تا تنظیمات به موقع در درمان بر اساس روند قند خون انجام شود.

3. مدیریت سبک زندگی

این بازخورد در مورد چگونگی تأثیر رژیم غذایی، ورزش و سایر عوامل سبک زندگی بر سطح قند خون ارائه می دهد. این کار به ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سطح فعالیت بدنی شما کمک می کند.

چه زمانی قند خون را چک کنیم؟

زمان بهینه برای آزمایش قند خون می تواند بر اساس نوع دیابت و اهداف درمانی متفاوت باشد.

1. برای دیابت نوع 1 و نوع 2

  • قند خون ناشتا: باید صبح قبل از صبحانه چک شود تا میزان قند خون در طول شب کنترل شود.
  • قند خون بعد از غذا: برای درک تأثیر غذا بر سطح قند خون، باید 1 تا 2 ساعت بعد از غذا چک شود.
  • قند خون قبل از غذا: بررسی قبل از غذا به تنظیم دوز انسولین یا دارو کمک می کند.
  • قبل و بعد از ورزش: بررسی قند خون قبل از فعالیت بدنی تضمین می کند که در محدوده ایمن قرار دارد و نظارت پس از ورزش به درک تأثیر ورزش بر سطح قند خون کمک می کند.
  • قبل از خواب: نظارت قبل از خواب به جلوگیری از هیپوگلیسمی شبانه کمک می کند.

2. برای دیابت بارداری

  • قند خون ناشتا: باید صبح قبل از غذا چک شود.
  • قند خون بعد از غذا: معمولاً 1 ساعت بعد از غذا کنترل می شود تا اطمینان حاصل شود که سطح آن در محدوده هدف قرار دارد.
  • قبل از خواب: بررسی قبل از خواب می تواند به مدیریت سطح قند خون در طول شب کمک کند.

چگونه قند خون را چک کنیم؟

بررسی سطح قند خون شامل مراحل زیر است:

  • دست های خود را بشویید و پس از خشک شدن، یک دستگاه قند خون، نوار تست و یک دستگاه لنسی را در دست بگیرید.
  • با پیروی از دستورالعمل های سازنده، یک نوار تست را در دستگاه گلوکز متر قرار دهید.
  • یک لنست جدید را در دستگاه لنسی بارگذاری کرده و آن را در عمق مورد نظر قرار دهید.
  • برای گرفتن یک قطره کوچک خون، از دستگاه لنگر استفاده کنید.
  • خون را روی نوار تست لمس کنید سپس دستگاه اندازه گیری آن را تجزیه و تحلیل می کند و سطح قند خون را روی صفحه نمایش می دهد.
  • پایش منظم قند خون می تواند به شما در مدیریت موثر دیابت و تصمیم گیری در مورد درمان و تنظیم شیوه زندگی کمک کند.
لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *