تبخال زدن احتمال آلزایمر را تقویت می‌کند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی تحقیقات جدید منتشر شده در مجله Cell Reports نشان می‌دهد که ویروس تبخال دهانی ممکن است با بیماری آلزایمر مرتبط باشد، به‌طوری که این عفونت شایع ممکن است نقشی در توسعه این بیماری ایفا کند.

بر اساس این مطالعه، ویروس هرپس سیمپلکس 1 (HSV-1)، عامل تبخال دهانی، به نظر می‌رسد که ظهور پروتئین تائو را در مغز تحریک کند. به گفته محققان، این پروتئین تائو ممکن است در ابتدا از مغز در برابر ویروس محافظت کند، اما بعدها به آسیب مغزی منجر شود.

اور شمس، دانشیار گروه چشم‌پزشکی دانشگاه پیتسبورگ و محقق ارشد این پژوهش، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت:

«مطالعه ما دیدگاه سنتی درباره پروتئین تائو را که آن را تنها مضر می‌دانست، به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که این پروتئین ممکن است در ابتدا به عنوان بخشی از دفاع ایمنی مغز عمل کند.»

طبق اعلام پزشکی جانز هاپکینز، بین 50 تا 80 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده تبخال دهانی دارند و حدود 90 درصد افراد تا سن 50 سالگی در معرض ویروس HSV-1 قرار گرفته‌اند.

در این مطالعه، پژوهشگران پروتئین‌های مرتبط با HSV-1 را در نمونه‌های گرفته شده از مغز بیماران آلزایمری شناسایی کردند.

آن‌ها مقادیر بیشتری از پروتئین‌های HSV-1 را در میان توده‌های پروتئینی تائو، که یکی از مشخصه‌های اصلی بیماری آلزایمر است، پیدا کردند.

مدل‌های مغزی در ظروف پتری

پزشکان سپس مدل‌های سلولی کوچکی از مغز انسان را در ظروف پتری ایجاد کردند تا اثر ویروس را بر سلول‌های مغز بررسی کنند.

نتایج نشان داد که عفونت HSV-1 می‌تواند بر سطح پروتئین تائو در مغز تأثیر بگذارد و پروتئین تائو نقش محافظتی در برابر مرگ سلول‌های عصبی بر اثر عفونت دارد.

شمس در ادامه افزود:

«این یافته‌ها تعامل پیچیده میان عفونت‌ها، پاسخ‌های ایمنی و نورودژنراسیون را برجسته می‌کند و دیدگاهی تازه و اهداف بالقوه جدیدی برای توسعه درمان ارائه می‌دهد.»

هنوز ابهاماتی وجود دارد

با این حال، هنوز مشخص نیست که ویروس تبخال چگونه بر پروتئین تائو تأثیر می‌گذارد و چرا در برخی مغزها، پروتئین تائو از نقش محافظتی به نقشی مخرب تبدیل می‌شود.

تحقیقات آینده

تیم تحقیقاتی قصد دارد داروهایی را که ویروس‌ها را هدف قرار می‌دهند یا پاسخ ایمنی مغز را تنظیم می‌کنند، آزمایش کند تا ببیند آیا می‌توان خطر ابتلا به آلزایمر یا سایر اختلالات تخریبی مغزی مانند پارکینسون یا ALS را کاهش داد یا خیر.

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *