افزایش ۱۴ درصدی مبتلایان به دیابت در ایران

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری،سازمان جهانی بهداشت درباره برخی بیماری‌ها ازجمله فشار خون و بیماری‌های قلبی هدفگذاری کاهشی اعلام کرده و تنها جایی که تأکید بر کاهش نیست و اگر ثابت هم بماند، شاهکار خواهد بود، دیابت است، چون آنقدر روند افزایشی نگران‌کننده‌ای دارد که در کل جهان غیرقابل کنترل شده است.

۱۹تا ۲۴آبان هفته ملی پیشگیری از دیابت است و متولیان نظام سلامت بر افزایش آگاهی از این بیماری تأکید زیادی دارند چون همین حالا هم ۱۴درصد جمعیت کشور با دیابت دست وپنجه نرم می‌کنند اما ۶۹درصد آنها درمان مناسب ندارند. سال گذشته هم تنها ۲میلیون و ۶۴۵هزار نفر از بیماران مبتلا در سامانه‌ وزارت بهداشت ثبت شدن؛ روندی که می‌تواند جان این بیماران را تهدید و هزینه‌های مضاعفی را به نظام سلامت تحمیل کند. چند عدد و رقم از روند شیوع این بیماری نشان می‌دهد که موج دیابت با ادامه روند موجود، در آینده‌ای نزدیک به سونامی خطرناک بدل خواهد شد.

%۵۰

افراد مبتلا در سال ۱۴۰۲کنترل مطلوب قند ناشتا داشتند و این مسئله در سایر بیماران نادیده گرفته شده است.

%۷/۵

مبتلا به دیابت در سال ۹۴در کشور ثبت شده اما این عدد در ۹۹به ۱۰.۴و اکنون به ۱۴درصد رسیده است.

%۱۴/۲

شیوع بیماری دیابت در جمعیت بالغ ایران است که بالاتر از نرم جهانی قرار دارد.

%۷۳

افراد (براساس آخرین مطالعات وزارت بهداشت) از بیماری دیابت آگاهی دارند.

%۶۹

بیماران مبتلا به دیابت درمان مؤثر و کنترل بیماری را ندارند و این یعنی از هر سه بیمار دو بیمار کنترل نمی‌شوند.

%۴/۱۹

از مرگ‌های سالانه در کشور ناشی از ابتلا به دیابت است.

۲.۶۴۰میلیون

مبتلا به دیابت سال گذشته در سامانه وزارت بهداشت ثبت شدند و در مقایسه با جمعیت مبتلایان هنوز بیماران زیادی هستند که خدمات بموقع دریافت نمی‌کنند .

اپیدمیولوژیست‌ها

در سال ۲۰۰۹پیش‌بینی کردند که در سال ۲۰۳۰ حدود ۴۳۸میلیون دیابتی در دنیا وجود داشته باشد. با وجود روند افزایشی ۳سال بعد آن را به ۵۵۲ میلیون اصلاح کردند. ۸سال بعد گفتند ۵۷۸میلیون و ۲۰۲۱ هم این عدد به ۶۴۰میلیون بیمار دیابتی تا ۲۰۳۰رسید.

۷.۵میلیون

مبتلا به دیابت و ۱۳میلیون پیش‌دیابت (مطالعات ۱۳۹۸) در کشور وجود داشت و سالانه حداقل ۵۰۰هزار نفر به این آمار مبتلایان اضافه می‌شود .

۶۰۰میلیون

بیمار مبتلا به دیابت تا سال ۲۰۴۵ در کل جهان(براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت) پیش‌بینی می‌شود و در حال حاضر یک نفر از هر ۱۰نفر در جهان مبتلا به دیابت است.۴فاکتور آلودگی هوا، مصرف الکل و دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و نداشتن فعالیت فیزیکی از ریسک‌ فاکتورهای ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر ازجمله دیابت است اما سازمان جهانی بهداشت، سلامت روان را به این ریسک‌فاکتورها اضافه کرده است .

لطفاامتیاز دهید
دیابت

همکاری میان دولت، انجمن‌های دیابت و تولیدکنندگان دارو، کلید حل بحران دسترسی بیماران به داروهای نوین

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک، علیرضا استقامتی، در سخنانی درباره وضعیت دسترسی بیماران دیابتی به داروهای جدید،

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *