مصرف روزانه زنجبیل چقدر ایمن است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از انلی مای هلث، زنجبیل یکی از محبوب ترین گیاهانی است که به اتفاق آرا در سراسر جهان استفاده می شود. زنجبیل علاوه بر اینکه بخش مهمی از رژیم غذایی روزانه ما است، یکی از پرمصرف ترین گیاهان باستانی است که در طب آیورودا و چینی بسیار معروف است. این به دلیل طیف وسیعی از فواید دارویی آن مانند تسکین گلودرد یا تسکین حالت تهوع است. 

به دلیل این فواید، ممکن است باور داشته باشید که مصرف هر روز زنجبیل اشکالی ندارد. با این حال، مصرف روزانه زنجبیل نه تنها فواید خود را دارد، بلکه می تواند در برخی افراد خطراتی نیز ایجاد کند.

فواید خوردن روزانه زنجبیل

زنجبیل حاوی جینجرول است که دارای خواص دارویی قوی است. 

هر روز می توان سه تا چهار گرم یا 1 قاشق غذاخوری زنجبیل مصرف کرد. اگر می‌خواهید از زنجبیل برای درمان حالت تهوع استفاده کنید، خوردن یک قاشق چای‌خوری زنجبیل سه بار در هفته می‌تواند به شما کمک کند.

برخی از فواید متعدد مصرف روزانه زنجبیل عبارتند از:

  • تهوع صبحگاهی و سایر اشکال تهوع را درمان می کند
  • ممکن است به کاهش وزن کمک کند
  • می تواند به آرتروز کمک کند
  • ممکن است قند خون را کاهش دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود بخشد
  • می تواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند
  • ممکن است درد قاعدگی را کاهش دهد
  • ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند
  • ممکن است به کاهش خطر سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ کمک کند
  • می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند

خطرات خوردن روزانه زنجبیل

با این حال، داستان مصرف هر روز زنجبیل به همین جا ختم نمی شود.  مصرف روزانه زنجبیل نیز می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد: 

  • ناراحتی معده
  • سوزش سردل
  • اسهال
  • تحریک دهان و گلو
  • ممکن است خطر سقط جنین را به خصوص در دوزهای بالا افزایش دهد
  • ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد
  • ممکن است با داروهای رقیق کننده خون و داروهای دیابت و فشار خون بالا تداخل داشته باشد

چه کسانی باید از مصرف روزانه زنجبیل خودداری کنند؟

بعضی از افراد باید از مصرف روزانه زنجبیل خودداری کنند یا قبل از مصرف منظم آن با پزشک خود مشورت کنند.” اگر به هر یک از دسته‌های زیر تعلق دارید، بهتر است از مصرف بیش از حد زنجبیل و مصرف روزانه آن اجتناب کنید:

  • زنان باردار: مصرف بیش از حد زنجبیل (بیش از 1 گرم در روز) ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.
  • زنان شیرده: زنجبیل ممکن است وارد شیر مادر شود و به طور بالقوه به نوزاد آسیب برساند.
  • افراد مبتلا به اختلالات خونریزی: زنجبیل ممکن است خطر خونریزی را در افرادی که خون آنها به درستی لخته نمی شود افزایش دهد.
  • افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند: همانطور که در بالا ذکر شد، زنجبیل ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد که با رقیق کننده های خون تشدید می شود.
  • افراد مبتلا به دیابت: زنجبیل ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به هیپوگلیسمی شود.
  • افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا: زنجبیل ممکن است تولید صفرا را افزایش دهد و به طور بالقوه شرایط را بدتر کند.
  • افراد مبتلا به مشکلات معده: زنجبیل ممکن است معده را تحریک کند و علائم را در افرادی که با مشکلاتی مانند زخم معده یا رفلاکس اسید سر و کار دارند تشدید کند.
  • افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند: اگر از داروهای فشار خون یا آنتی اسیدها استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که زنجبیل ممکن است با این داروها تداخل داشته باشد.

ضروری است قبل از اینکه زنجبیل را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید، با یک متخصص مشورت کنید، به خصوص اگر بیماری زمینه ای دارید یا دارو مصرف می کنید.

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *