بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.

در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها

اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.

دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.

همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.

بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها

تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.

سبزیجات

سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.

سیب خرد شده با کره بادام زمینی

سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند که همگی به مدیریت دیابت کمک می‌رسانند. جالب است بدانید که هم سیب و هم کره بادام زمینی دارای فیبر بسیار بالایی هستند که می‌توانند احساس سیری بیشتری به ما بدهند.

محققین تصور می‌کنند که آنتی اکسیدان‌های پلی فنول موجود در سیب، محافظ سلول‌های پانکراس در برابر آسیب‌هایی که اغلب دیابت را بدتر می‌کنند، هستند.

تخم مرغ آب پز

در لیست بهترین تنقلات برای دیابتی ها تخم مرغ آب پز نیز وجود دارد. یک تخم مرغ آب پز بزرگ، همان منبع پروتئینی است برای دیابت مفید بوده و به جلوگیری از افزایش بیش از حد قند خون، بعد از خوردن غذا کمک می‌کند.

تخم مرغ می‌تواند احساس سیری را تقویت کند که ممکن است به کاهش مصرف کالری و کاهش وزن بینجامد. افراد مبتلا به دیابت که حداقل 10 درصد از وزن بدن خود را از دست می‌دهند ممکن است با این روش، قادر به بهبودی از بیماری باشند.

نخود سوخاری

نخود، یک حبوبات فوق‌العاده سالم بوده که در فهرست بهترین تنقلات برای دیابتی ها جای دارد. حدود 7 گرم پروتئین و 6 گرم فیبر در 82 گرم نخود موجود است که آن را به یک میان وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند. یکی از راه‌هایی که می‌توان نخود را به راحتی میان ‌وعده کرد، تفت دادن آن‌ها است که باعث ترد و راحت‌تر شدن آن‌ها می‌شود. وقتی با روغن زیتون و ادویه‌های دلخواه شما ترکیب شوند، طعم بسیار خوبی دارند.

تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم نخود و سایر حبوبات به دلیل پتانسیلی که برای کمک به مدیریت سطح قند خون دارند، احتمال دارد در کاهش خطر دیابت نقش داشته باشد.

استیک گوشت گاو

چیزی که گوشت گاو را به یک میان وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند، پروتئین بالا و محتوای کم کربوهیدرات آن است.

در صورت امکان، گوشت گاو تغذیه شده با علف، خریداری کنید. در مقایسه با گوشت گاو تغذیه شده با غلات، گوشت گاو تغذیه شده با علف، دارای اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری است که می‌تواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک کند.

توجه به این نکته ضروری است که گوشت گاو می‌تواند دارای سدیم بالایی باشد که در صورت مصرف بیش از حد، منجر به فشار خون بالا در برخی افراد می‌شود. بنابراین، اگر گوشت گاو می‌خورید، حتما آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

پروتئین بار خانگی

پروتئین بارهای خانگی به دلیل اینکه مقدار قابل‌توجهی پروتئین در اختیار دارند، یک میان وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت شمرده می‌شوند.

بسیاری از پروتئین بارهایی که در فروشگاه خریداری می‌کنید سرشار از شکر هستند، بنابراین درست کردن پروتئین بار خانگی به نفع خودتان است. برای تهیه دستور این پروتئین بارها می‌توانید علاوه‌بر کتب آشپزی، به سایت‌های معتبر هم مراجعه کنید.

ماست با انواع توت و تمشک

گزینه بعدی در لیست بهترین تنقلات برای دیابتی ها ترکیب ماست و انواع توت‌ها است. اول، آنتی اکسیدان‌های موجود در توت و تمشک التهاب را کاهش می‌دهند و از آسیب سلول‌های پانکراس جلوگیری می‌کنند. دوم، توت و تمشک منبع عالی فیبر هستند که به کاهش سرعت هضم و تثبیت سطح قند خون بعد از خوردن غذا کمک می‌کند.

همانطور که احتمالاً بدانید هم ماست، به دلیل توانایی آن در کاهش سطح قند خون شناخته می‌شود. این تا حدی به دلیل پروتئین‌ها و پروبیوتیک‌های موجود در آن است که توانایی بدن را برای متابولیسم (تبدیل غذا به انرژی) غذاهای حاوی قند بهبود می‌بخشد.

بادام

بادام بسیار مغذی و مناسب برای میان وعده است. 28 گرم بادام بیش از 15 ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند. تحقیقات نشان داده است که بادام می‌تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. توانایی بادام برای کمک به تثبیت قند خون به احتمال زیاد به دلیل ترکیب فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم موجود در آن است که همگی نقش مهمی در مدیریت دیابت دارند.

علاوه‌بر این، بادام ممکن است برای سلامت قلب نیز مفید باشد. با کاهش سطح کلسترول، مدیریت وزن را ارتقا دهد که هر دو از عوامل اصلی پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 هستند. با این حال به دلیل کالری بالای بادام توصیه می‌شود افراد در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند.

آووکادو

اگر دیابت دارید، مصرف میان وعده آووکادو، به مدیریت سطح قند خون شما کمک می‌کند. فیبر بالا و اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در آووکادو، آن را به غذایی مناسب برای دیابت تبدیل کرده است. این عوامل، از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری می‌کنند و دلایلی هستند که آووکادو را در فهرست بهترین تنقلات برای دیابتی ها مهم می‌سازند.

اما از آنجایی که آووکادو بسیار کالری بالایی دارد، بهتر است از یک چهارم تا یک دوم آووکادو استفاده کنید.

پنیر کاتیج

پنیر کاتیج یک میان وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت است و خوردن پنیر می‌تواند به مدیریت قند خون شما کمک کند. پنیر کاتیج طعم ساده‌ای دارد، اما می‌توانید آن را با میوه برای داشتن مواد مغذی و فیبر اضافی ترکیب کنید.

کراکر پنیر به همراه غلات کامل

کراکر (بیسکوئیت‌های ترد) همراه با پنیر، یک میان وعده محبوب است که می‌توان آن را به تنهایی با چند بسته کرار و پنیر درست کنید. در حالی که کراکرها می‌توانند کربوهیدرات بالایی داشته باشند، چربی موجود در پنیر و فیبر موجود در کراکرها ممکن است مانع از افزایش قند خون شما شوند.

توصه می‌شود که بسته‌های کراکر خود را با دقت انتخاب کنید، زیرا بسیاری از برندها، حاوی آرد تصفیه شده و قند افزودنی بالایی هستند که ممکن است بر سطح قند خون تأثیر منفی بگذارند.

پاپ کورن

پاپ کورن (پفیلا) یکی از میان وعده‌های سبوس‌دار بسیار محبوب و سالم در بین بهترین تنقلات برای دیابتی ها است. تا حدودی به دلیل چگالی کم کالری و فیبر بالای آن، به عنوان یک میان وعده مناسب برای افراد مبتلا به دیابت در نظر گرفته شده می‌شود.

خوردن غذاهای کم کالری، به کنترل وزن کمک می‌کند که این به خودی خود به کاهش سطح قند خون و مدیریت کلی بهتر دیابت نوع 2 می‌انجامد.

از آنجایی که بیشتر پاپ کورن‌های فروشگاهی دارای نمک و چربی بسیار بالایی هستند، به افراد توصیه می‌شود تا خودتان در خانه به پخت و گرم کردم آن اقدام کنید.

پودینگ دانه چیا

پودینگ دانه چیا با خیساندن دانه‌های چیا در شیر تهیه می‌شود. این یک میان وعده سالم برای افراد مبتلا به دیابت بوده چرا که دانه‌های چیا سرشار از مواد مغذی‌ای هستند که به تثبیت قند خون کمک می‌کنند، از جمله پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3.

فیبر موجود در دانه‌های چیا می‌تواند مقدار قابل‌توجهی آب را جذب کند که با کند کردن فرآیند هضم و ترشح قند در خون، به کنترل دیابت کمک می‌کند. همچنین خوردن دانه‌های چیا به کاهش سطح تری‌گلیسیرید (یک نوع چربی در خون) کمک می‌کند و برای سلامت قلب مفید است.

تنقلات دیابتی‌ها چه ویژگی‌هایی دارد؟

انتخاب غذای سالم، برای زندگی خوب ضروری است. غذا به بدن سوخت می‌دهد و بخش مهمی از مدیریت دیابت است. با این حال، مهم نیست که از چه برنامه غذایی پیروی می‌کنید، اگر نکات زیر را بدانید، قطعاً به کنترل آن دست خواهید یافت. این نکات عبارتند از:

  •  از سبزیجات غیر نشاسته‌ای به عنوان پایه ثابتی برای بشقاب خود استفاده کنید.
  •  پروتئین‌های بدون چربی و منابع گیاهی پروتئین را برای خود شناسایی کنید.
  •  کربوهیدرات‌های باکیفیت مانند سبزیجات نشاسته‌ای، میوه‌ها، غلات کامل و شیر کم چرب را روزانه مصرف کنید.
  •  شکر را تا جای ممکن محدود کنید.
  •  چربی‌های سالم را در بین وعده‌های غذایی خود فراموش نکنید.
  •  غذاهای فرآوری شده کمتری مصرف کنید.
  •  روزانه 8 لیوان آب بنوشید.

سخن پایانی

برای کمک به ایجاد وعده‌های غذایی سالم، غذاهایی را انتخاب کنید که برای شما ارزش غذایی بیشتری داشته باشند. این‌ها اغلب «غذای مغذی» نامیده می‌شوند، به این معنی که ارزش غذایی بالایی دارند. با این سیزده غذای معرفی شده که پر از پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند، لیست خود از بهترین تنقلات برای دیابتی ها را کامل کنید و برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی خود را به طور اقتصادی بالا ببرید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند رئیس انجمن دیابت گابریک ایران می‌گوید: موضوع دیابت ورای وزارت بهداشت و یک بحث ملی است و دولت باید به طور جدی و با حساسیت بالا باید پیگیر آن باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بسیار بالای ناشی از این بیماری مواجه خواهیم شد که توان پرداخت آن را نخواهیم داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا – علیرضا استقامتی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا بر این باور است: هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است؛ ما با روند فزاینده ابتلا به دیابتی که داریم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم. چون درمان‌های دیابت در خیلی از مواقع گران قیمت هستند. ضمن این که هزینه عوارض بیماری دیابت هم به آن اضافه می‌شود.
این متخصص غدد می افزاید: فردی که به دیابت مبتلا می‌شود، ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی سی یو، سی سی یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و خدایی ناکرده قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.
متن گفت و گو با این فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه تهران در پی می‌آید:
وضعیت دیابت در دنیا و ایران چگونه است؟ بیماری دیابت یک بیماری بسیار شایع است . در دنیا بیش از ۴۶۰ میلیون نفر فرد مبتلا به دیابت وجود دارد که این بر مبنای آمار اطلس دیابت ۲۰۲۱ میلادی است. اکنون یعنی در سال ۲۰۲۴ میلادی قطعا شیوع دیابت در دنیا بیشتر شده است و شاید از نیم میلیارد نفر نیز عبور کرده باشد.
در کشور ما طبق آخرین بررسی ها که مربوط به حدود ۴ سال پیش است، ۷ میلیون دیابتی داشته‌ایم که احتمالا تعدادشان اکنون بیشتر است. البته این روند در تمام دنیا رو به افزایش است. ما نمی‌توانیم این روند را متوقف کنیم بلکه باید تلاش خود را بکنیم که این روند متوقف شود.
ارتباط دیابت با سبک زندگی چیست؟ این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاق‌ترند، بیشتر دیابت می‌گیرند. شما در دنیا می‌بینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتی‌ها نیز رو به فزونی گرفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تبدیل شده است و اغلب به افرادی کم یا بی تحرک تبدیل شده ایم.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فست فودها وجود دارد ، در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد
تغذیه‌هایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فست فود در سبد تغذیه ما قرار گرفته اند. این غذاها خیلی سریع آماده می‌شوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است که در مناطقی که فست فودها وجود دارد در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
در آمریکا در برخی از محلات، اجازه وجود رستوران‌های فست فود را نمی‌دهند. به این دلیل که فست فودها غذاهای بدی هستند چه از نظر مواد اولیه، چه از نظر روغن. طبیعی است که فست فودی که به قیمت ۲ یا ۳ دلار به شما می‌دهند از نظر کیفیت قابل مقایسه با غذای سالم و خوبی که در رستوران ها در قبال پرداخت ۸۰ دلار ارائه می‌شود، نیست.
تغذی..

اطلاعات بیشتر
دیابت

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما!

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما! افزایش قند خون نه تنها سلامت داخلی بدن را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند اثرات مشهودی بر چهره داشته باشد. از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست تا تورم و عفونت‌های پوستی، این علائم هشداردهنده ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در کنترل قند خون باشند و نیاز به توجه فوری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از العالم، به گفته دکتر جان کوین عضو کلینیک‌های کوین، علائم آشکار قند خون بالا می‌تواند در صورت شما ظاهر شود.
کوین گفت: پوست بزرگترین عضو بدن است، بنابراین بدیهی است که به ویژه پوست ناحیه صورت تحت تأثیر سطح بالای قند خون قرار گیرد. همانطور که پوسته پوسته شدن پلک‌ها ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی باشد.
او ادامه داد: زانتلاسما نوعی چربی نرم، زرد و چرب است که در زیر پوست شکل می‌گیرد. اغلب این برجستگی‌ها مانند جوش‌ها به نظر می‌رسند، اما تفاوت آن‌ها با جوش‌های معمولی این است که زرد می‌شوند. علاوه بر صورت، این برآمدگی‌ها می‌توانند در باسن، ران، زانو و آرنج نیز ظاهر شوند.
قند خون بالا (هایپرگلیسمی) می‌تواند علائم ظاهری در چهره افراد ایجاد کند. برخی از این علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:
خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست: کم‌آبی بدن ناشی از قند خون بالا ممکن است منجر به خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت شود. تورم صورت: به دلیل عدم تعادل مایعات در بدن، صورت ممکن است متورم و پف‌کرده به نظر برسد. زخم‌های دیر التیام‌یابنده: زخم‌ها و بریدگی‌های کوچک در صورت ممکن است به کندی بهبود یابند، نشانه‌ای از مشکلات در گردش خون و ترمیم بافت‌ها. جوش و عفونت‌های پوستی: قند خون بالا می‌تواند سبب افزایش عفونت‌های پوستی مانند جوش‌ها، آبسه‌ها یا التهاب‌های پوستی شود. پف زیر چشم‌ها: عدم تعادل قند خون می‌تواند باعث پف‌کردگی در ناحیه زیر چشم‌ها شود، که ممکن است با خستگی و بی‌خوابی مرتبط باشد. این علائم هشداردهنده نشانگر نیاز به بررسی قند خون و مدیریت آن برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر هستند.
کوین هشدار داد که برچسب‌های پوستی روی پلک‌ها نیز ممکن است نشان دهنده سطح کنترل نشده قند خون باشد. عفونت‌های پوستی، خارش پوست خشک و ناحیه تیره تری از پوست با احساس مخملی از دیگر علائم هشدار دهنده مربوط به پوست است.

اطلاعات بیشتر
دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند و موز، جو و ماست می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در سوی مقابل سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اثر محافظتی دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.»
در پژوهش انجام شده ۵ هزار و ۶۷۴ کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن شش سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا سن شش سالگی به دیابت نوع ۱ و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند.
محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هر چه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود.
این یافته ممکن است والدین را گیج کند چرا که به گفته خانم ویرتانن «بسیاری از خوراکی‌هایی که ما پیدا کردیم و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و روند بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند.»
محققان می‌گویند نظر می‌رسد در سوی مقابل، خوردن توت فرنگی، بلوبری (سیاه‌گیله)، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر انواع توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت کند. در واقع هرچه این مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان پایین‌تر می‌آید.
از آن‌جا که توت‌ها غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول‌ها هستند، تصور می‌شود که می‌توانند التهاب مرتبط با ابتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش دهند.
از سوی دیگر، میوه‌ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در توت‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال توت‌ها می‌توانند فاقد آفت‌کش‌هایی باشند که در میوه‌های دیگر یافت می‌شوند.
پژوهشگران با این وجود می‌گویند هنوز زود است که بتوان توصیه‌ای غذایی برای نوزادان یا خردسالان در این خصوص داشت.
دکتر ویرتانن می‌گوید: «تصور می‌شود دیابت نوع ۱ به دلیل ترکیبی از ژنتیک و سایر عواملی که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند ایجاد می‌شود. اما ما بیشتر از این نمی‌دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این امر نقش دارد.»
نتایج پژوهش تازه قرار است به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در مادرید ارائه شود.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *