به گزارش سلامت نیوز به نقل از نمناک، در طب سنتی از گیاه شیرین بیان برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کنند. زخم معده یکی از بیماری هایی است که می توان با شیرین بیان تا حدودی آن را درمان نمود.
طبیعت شیرین بیان گرم و تر بوده و برای رفع مشکلات و ناراحتیهای معده مانند ورم معده، زخم معده، از بین بردن نفخ شکم، سکسکه، رفع التهابات معده و اثنی عشر بهترین و موثرترین دارو است. از گیاه شیرین در صنایع داروسازی، نیز استفاده میشود.
خواص شیرین بیان در طب سنتی
گیاه شیرین بیان ، نرم کننده، ضد بو، خلط آور، عرق آور،تب براست و سبب دفع سموم و درمان ناراحتی های قفسه سینه و تولید استروژن می شود.
گیاه شیرین بیان ، باکتری مولد زخم معده را مهار و زخم های معده را درمان می کند.
شیرین بیان یک داروی گیاهی برای درمان عفونت است . عصاره شیرین بیان سبب التیام و بهبود زخم ها شده و مرهم طبیعی برای معده، گلو و سایر غشاهای مخاطی است.
شیرین بیان در درمان تورم مفاصل و روماتیسم موثر است و باعث فعالیت ضد تورم مفاصل در بدن انسان می شود.
در شربت های ضد سرفه از شیرین بیان استفاده می کنند.
ریشه شیرین بیان و درمان زخم معده
ریشه شیرین بیان به تولید مخاط بیشتر در معده کمک می کند که این امر باعث حفاظت پوشش معده نیز خواهد شد . برای استفاده از این گیاه دو روش وجود دارد.
-
روش اول
مواد لازم :
- 1 الی 3 قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان
- 1 فنجان آب
طرز تهیه و طریقه استفاده :
ابتدا آب را به جوش آورید و ریشه شیرین بیان را به آن اضافه کنید .به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا عصاره آن خارج شود و در نهایت پس از صاف کردن محلول روزی 2-3 بار به مدت یک هفته آن را میل کنید.
-
روش دوم
مواد لازم :
- یک دوم قاشق چای خوری پودر ریشه شیرین بیان
- 1 فنجان آب
- 1 فنجان برنج سفید نیم دانه پخته شده
طرز تهیه و طریقه استفاده :
ابتدا پودر ریشه شیرین بیان را درآب مخلوط کرده و یک شب صبر کنید و صبح روز بعد برنج را به آن اضافه کنید و مخلوط بدست آمده را یکبار در روز به مدت یک هفته میل کنید . همچنین می توانید برنج سفید را به تنهایی نیز مصرف کنید.
نکته :مصرف شیرین بیان ممکن است با عوارضی چون بی حسی اندام ها و یا درد عضلانی همراه باشد ، بنابراین قبل از استفاده با مشاور تغذیه خود مشورت کنید . این گیاه بر خلاف نامش ماده موثر تلخی دارد و می توان جوشانده آن را با مقداری شیرین کننده مانند نبات استفاده کرد.
توصیه های طب سنتی برای درمان زخم معده
طب سنتی توصیه می کند غذاها را دو برابر دندان ها بجوید یعنی هر لقمه باید 64 بار جویده شود. خوب جویدن غذا، سبب تولید کافی موسین شده و به همین دلیل این کاربهترین و محکم ترین حفاظ در مقابل بیماری های معده است.
- قبل از اینکه کاملا سیر شوید ، دو لقمه قبل از سیر شدن، از غذا خوردن دست بکشید.
- هر روز 6 لیوان آب بخورید و بهتر است نیم ساعت قبل و 2٫5 ساعت بعد از غذا آب بنوشید.
- در یک وعده چند نوع غذا مصرف نکنید.
- همراه غذا سبزی و پس از غذا نصف استکان عرق نعناع بنوشید.
- برای اسیدی نشدن محیط معده ، فرآورده های حیوانی کمتر بخورید.
- یک قاشق چای خوری پس از غذا گلپر ساییده بخورید.
- برای بهبود زخم معده ، آرامش خود را حفظ نمایید و عصبی نشوید.
- برای پیشگیری از زخم معده زندگی شما باید نظم داشته باشد و به موقع غذا بخورید و بخوابید.