4 دسر ساده و خوشمزه مناسب دیابتی ها

آیا بیماران دیابتی می توانند دسر بخورند؟

به گزارش آرمان زنان به نقل از هلث نیوز، دیابت یک بیماری مزمن است که با سطح غیر طبیعی گلوکز خون مشخص می شود. انسولین هورمونی است که سطح گلوکز خون را تنظیم می کند و در بیماران دیابتی، انسولین یا وجود ندارد یا بی اثر است. خوشبختانه دیابت با درمان مناسب و تغییر سبک زندگی قابل کنترل است؛ تغذیه سالم نیزبخش مهمی از روش های مدیریت دیابت را تشکیل می دهد.

آموزش تغذیه می تواند به بیماران کمک کند تا از یک برنامه غذایی سالم و متعادل پیروی کنند که افزایش سطح گلوکز خون را به حداقل می رساند. تا حد امکان محدودیت ها را با اعتدال جایگزین می کند تا بیماران دیابتی بتوانند آزادانه تر غذا بخورند.

برخی از غذاها سطح گلوکز خون را به سرعت افزایش می دهند. غذاهای پر کربوهیدرات، قند و کالری می توانند سطح قند خون را سریعتر افزایش دهند و همچنین باعث افزایش سطح قند خون می شوند.

دسرها به طور کلی همه خطوط قرمز را رد می کنند: کربوهیدرات بالا، شکر و کالری. این بدان معنا نیست که بیماران دیابتی نمی توانند دسر بخورند. انتخاب بهتر مواد تشکیل دهنده و کنترل سهم به بیماران دیابتی امکان می دهد هر از گاهی از دسر لذت ببرند.

اهمیت انتخاب مواد اولیه در تهیه دسر دیابتی

مدیریت تغذیه برای دیابت شامل همه موارد مرتبط با غذاها می شود، از جمله خواندن برچسب غذا هنگام خرید مواد غذایی، برنامه ریزی وعده های غذایی، زمان هایی که باید در بیرون از خانه غذا بخورید، شمارش کربوهیدرات ها، دانستن درشت مغذی ها تا بتوانید وعده های غذایی متعادل تهیه کنید.

در اینجا برخی از ملاحظات تغذیه ای اصلی وجود دارد که باید هنگام انتخاب دسرهای مناسب دیابت در نظر بگیرید:

مواد کم شکر و در عین حال شیرین

دسر اساساً باید شیرین باشد. معمولاً شیرینی دسرها از قندهای افزوده حاصل می شود که در دیابت باید کنترل شود.

قندهای اضافه شده شامل شربت ذرت با فروکتوز بالا، عسل، شهد آگاو و ملاس است که معمولا در میان وعده های بسته بندی شده یافت می شود. قندهای افزوده به طور طبیعی در غذاها یافت نمی شوند، اما در طول فرآوری به غذاها اضافه می شوند.

برخی از غذاها مانند شیر و میوه ها به طور طبیعی حاوی قند هستند و میوه های مختلف دارای شاخص های گلیسمی متفاوتی نیز هستند.

شاخص گلیسمی شاخصی است برای تعیین اینکه یک غذای خاص با چه سرعتی گلوکز خون را افزایش می دهد. شاخص گلیسمی بالا نشان می دهد که غذاها سطح گلوکز خون را به سرعت افزایش می دهند.

انجمن دیابت آمریکا (ADA) نشان می دهد که بیشتر میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. مصرف یک تکه کوچک میوه کامل یا ۱/۲ فنجان سالاد میوه را برای دسر توصیه می کند.

میوه های خشک مانند خرما و کشمش و برخی میوه های تازه مانند خربزه و آناناس نسبت به اکثر میوه ها مانند سیب، توت، هلو و پرتقال دارای شاخص گلیسمی بالاتری هستند.

در صورت خرید میوه های کنسرو شده یا یخ زده به یاد داشته باشید که برچسب ها را بخوانید و آنهایی را انتخاب کنید که قند اضافه ندارند.

فراموش نکنید که قبل از اضافه کردن هر دسر جدید به رژیم غذاییتان، حتما با پزشک مشورت کنید.

انتخاب کربوهیدرات مناسب

کربوهیدرات ها جزء ضروری رژیم غذایی هستند. آنها منبع اصلی دریافت انرژی روزانه هستند و در دیابت، هدف اجتناب از کربوهیدرات نیست، بلکه انتخاب کربوهیدرات های پیچیده غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است.

ADA کربوهیدرات ها را بر اساس ترجیح مصرف به سه گروه دسته بندی می کند:

  • سبزیجات کامل، فرآوری نشده و بدون نشاسته: این سبزیجات دارای نشاسته کم و فیبر بالا هستند، بنابراین سطح گلوکز خون را به حداقل می رساند. برخی از غذاهای این دسته عبارتند از کاهو، خیار، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و لوبیا سبز.
  • غذاهای کامل و با حداقل فرآوری شده کربوهیدرات: این دسته شامل کربوهیدرات های نشاسته ای مانند میوه ها، غلات کامل، لوبیا، عدس و سبزیجات نشاسته ای از جمله ذرت، نخود سبز و سیب زمینی شیرین است.
  • غذاهای کربوهیدراتی تصفیه شده و بسیار فرآوری شده و آنهایی که شکر اضافه دارند: شما باید کمتر از این غذاها بخورید که شامل نوشیدنی های شیرین، غلات تصفیه شده و شیرینی هایی مانند آب نبات، کیک و کلوچه می شود.

هنگام تهیه دسرهای مناسب دیابت، می توانید کربوهیدرات ها را از دو دسته اول انتخاب کنید که گزینه های پر فیبر و مواد مغذی هستند.

تعادل با پروتئین و چربی

اگرچه منابع قند طبیعی و کربوهیدرات ها از ویژگی های اصلی دسرهای مناسب دیابت هستند، اما متعادل کردن دسرها با منابع پروتئینی و چربی می تواند دسرها را سیر کننده تر و مغذی تر کند.

ترکیب پروتئین (مانند محصولات شیر) و منابع چربی (مانند آجیل و دانه ها) طعم و مشخصات مواد مغذی دسر شما را فوق العاده می کند.

4 دسر مناسب دیابت که باید امتحان کنید

اکنون که آموخته اید هنگام تهیه یا انتخاب دسرهای مناسب دیابت به چه نکاتی توجه کنید، در اینجا چند دسر جذاب آورده شده است:

1. سیب دارچینی پخته شده

شیرینی طبیعی سیب همراه با دارچین دسری لذیذ و کم قند ایجاد می کند.

  1. یک سیب متوسط را به صورت حلقه ای برش دهید.
  2. دارچین آسیاب شده را به سیب ها اضافه کنید.
  3. یک ظرف پخت را با کره یا روغن نارگیل چرب کنید.
  4. اجازه دهید 20 تا 25 دقیقه، تا زمانی که سیب ها کاراملی شوند، بپزند.

سیب دارچین

2. پارفه توت ماست یونانی

درست کردن دسر با انواع توت ها می تواند پیشنهاد جذابی برای شما باشد. توت مورد علاقه خود را انتخاب کنید، به عنوان مثال، توت فرنگی، زغال اخته و تمشک یا آنها را مخلوط کنید.

  1. 1 فنجان ماست یونانی را به یک کاسه اضافه کنید.
  2. 1 فنجان توت و 0.25 فنجان آجیل خرد شده (اختیاری) را به آن اضافه کنید.
  3. مواد را در کاسه مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند.
  4. سپس ظرف را در یخچال بگذارید و خنک سرو کنید.

پاره توت

3. اسموتی موز کاکائویی

اسموتی ها مخصوصا برای تابستان های گرم عالی هستند. این دستور، شیرینی موز رسیده را با کاکائو ترکیب می کند.

  1. دو عدد موز رسیده را به مخلوط کن اضافه کنید.
  2. ۱ فنجان شیر بادام یا شیر نارگیل شیرین نشده به آن اضافه کنید.
  3. 0.25 فنجان ماست یونانی ساده و 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده به آن اضافه کنید.
  4. همه موارد را با هم به خوبی مخلوط کنید تا یکدست و کرم رنگ شود.

اسموتی موز شکلات

4. موس آووکادو

اگر یک دسر خامه ای و سبک می خواهید، موس آووکادو را امتحان کنید.

  1. پوست و هسته 1 آووکادوی رسیده را جدا کنید. میوه را به مخلوط کن اضافه کنید.
  2. 0.25 فنجان پودر کاکائو شیرین نشده، 0.25 فنجان شیر بادام یا نارگیل شیرین نشده و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  3. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
  4. ترکیب را داخل ظرف ریخته و در یخچال بگذارید تا سرد و سفت شود.
  5. روی آن را با توت های تازه یا آجیل خرد شده تزئین کرده و سپس سرو کنید (اختیاری).

به یاد داشته باشید، کنترل سهم برای اعتدال بسیار مهم است. می توانید میزان استفاده از کربوهیدرات ها را در دسرهای خود بررسی کنید و مصرف خود را بر اساس ارزش های غذایی تنظیم کنید.

اینکه فرد چه مقدار کربوهیدرات می تواند بخورد بر اساس نیازها و نیازهای منحصر به فرد آنها است. برای راهنمایی در مورد تغذیه خود باید با پزشک و متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

موس آووکادو

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *