کدام کودکان بیشتر مستعد ابتلا به آنفلوآنزا هستند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، هر سال با فرا رسیدن فصل پاییز، بیماری‌های عفونی هم در جامعه شیوع پیدا می‌کنند و فعالیت مدارس نیز کمک می‌کند تا سرعت انتقال این بیماری‌ها بالا برود. چراکه کوکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر، راحت‌تر به بیماری‌های تنفسی و البته سایر بیماری‌ها مبتلا می‌شوند و چون در یک کلاس تجمع دارند، بیماری را به یکدیگر منتقل می‌کنند و به این ترتیب بیماری‌ را بین اعضای خانواده هم دست به دست می‌کنند.

اگر بخواهیم جلوی بیمار شدن کودک‌ دانش‌آموزمان و درنتیجه ابتلای اعضای خانه را بگیریم، بهتر است انواع بیماری‌های شایع فصل پاییز و زمستان را بشناسیم، درباره راه‌های انتقال آنها بیشتر بدانیم، درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا اطلاعات لازم را کسب کنیم و درضمن یاد بگیریم که اگر کودک‌مان بیمار شد، چه نکاتی را رعایت کنیم تا بقیه کودکان کلاس و همچنین اعضای خانه درگیر بیماری نشوند یا کمتر درگیر شوند.

بیماری‌های ویروسی ۳ دسته هستند

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران  به این موضوع اشاره می‌کند که با شیوع فصل پاییز، ویروس‌ها یا عوامل عفونی که در جامعه در حال گردش هستند، تغییر می‌کنند. در فصل تابستان ما بیشتر بیماری‌های گوارشی و اسهال و استفراغ و در فصل‌های پاییز و زمستان، بیشتر بیماری‌های تنفسی را داریم. به خصوص در میان کودکان. هرچقدر هم هوا سردتر شود، شیوع این ویروس‌های تنفسی بیشتر می‌شود.

دکتر رمضانی به نکته مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر بخواهیم ویروس‌ها را راحت‌تر و بهتر تشخیص بدهیم، می‌توانیم آنها را دسته‌بندی کنیم و بعد ببینیم راه‌های انتقال و پیشگیری و درمان هر یک از آنها چیست.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، بیماری‌های ویروسی ۳ دسته هستند؛ دسته اول شامل ویروس‌های سرماخوردگی می‌شود که معمولا علائم شدید ایجاد نمی‌کنند و فرد می‌تواند امور روزمره خود را انجام دهد. بیش از ۱۲۰ ویروس وجود دارند که می‌توانند باعث سرماخوردگی شوند. دسته دوم ویروس آنفلوآنزا است که از اوایل مهر کم‌کم موارد آن شناسایی می‌شود و تا آذرماه که به پیک موارد آنفلوآنزا می‌رسیم. یک گروه شامل کووید۱۹ و واریانت‌های جدید آن است و گروه. دسته سوم هم کروناویروس است که الان سویه جدید آن به نام ایکس ای ‌سی یا XEC در اروپا و آمریکا شروع شده و به نظر می‌رسد سویه جدیدی که پاییز در کشور ما هم غالب خواهد بود، همین خواهد بود که از ساب‌واریانت ها و زیرسویه های اومیکرون است. و شدت علائمش بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا است.

کودکان مستعدِ ابتلا به شکل شدید آنفلوآنزا هستند

دکتر رمضانی در توضیح علائم بالینی بیماری های تنفسی می‌گوید: علائم سرماخوردگی خفیف است، علائم کرونا کمی بیشتر و طولانی‌تر است و علائم آنفلوآنزا کمی پرسروصداتر از دو ویروس دیگر است.

او توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: سرماخوردگی علائمی مثل آبریزش بینی، گرفتگی بینی، کمی بی‌حالی، گلودرد خفیف، عطسه و گاهی سرفه دارد. اتین بیماری ۳ – ۴ روزه برطرف می‌شود و فرد در حین بیماری می‌تواند به کارهای روزمره خود برسد. کرونا شامل علائم بالینیِ سرفه، تب، گلودرد، بدن‌درد و اختلال بویایی و چشایی است. شدت علائم کرونا بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا است اما طیف آن می‌تواند بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا متغیر باشد. یعنی ممکن است فرد مثل سرماخوردگی علائم بالینی خفیفی از خود نشان دهد، یا مثل آنفلوآنزا شکل شدید بیماری را بگیرد. آنفلوآنزا هم علائمی مثل تب بالا (معمولا در حد ۳۹ درجه و بالاتر)، گلودرد بسیار شدید، بدن‌درد شدید، خستگی و بی‌حالی شدید و دردهای استخوانی دارد و فرد آن قدر حال عمومی بدی دارد که نمی‌تواند به کارهای روزمره خود برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی اگر فرد سالم و جوان باشد، آنفلوآنزا در او ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا بهبود پیدا کند اما اگر فرد مسن باشد یا بیماری مزمن یا زمینه‌ای داشته باشد، آنفلوآنزا در او طولانی‌تر می‌شود، عوارض بیشتری دارد و حتی ممکن است در آی‌سی‌یو بستری شود.

دکتر رمضانی تاکید می‌کند: کلا کودکان مستعد شکل شدید آنفلوآنزا هستند. یعنی کودکان به خصوص کودکان یک تا ۵ سال یکی از گروه‌های سنی پرریسک در جامعه هستند. در کودکان ۶ تا ۱۸ سال دوره آنفلوآنزا معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد. آن هم با علائم تابلوی بالینی شدید که گفتم.

بیماری‌های ویروسی دارو و درمان دارند؟

اما آیا بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا دارو و درمان دارند؟ دکتر رمضانی توضیح می‌دهد که بیشتر عفونت‌های ویروسی به هیچ درمان اختصاصی خاصی نیاز ندارند و بهترین درمان برای همه آنها استراحت در منزل، مصرف مایعات گرم مثل چای و لیموترش و سوپ گرم و تغذیه‌هایی از این دست است. مگر این که فرد یا کودک علامت خاصی مثل تب داشته باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: اگر کودک تب بالا یعنی در حد ۳۹ تا ۴۰ درجه یا بالاتر دارد و بدحال است، معنی‌اش این است که به شکل شدید بیماری مبتلا شده و حتما باید نزد پزشک برده شود. چون ما برای این موارد درمان‌هایی داریم که می‌تواند شدت بیماری را کاهش دهد. البته درمانی نیست که در داروخانه‌ها و در دسترس افراد باشد.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *