به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، چربی احشایی درون شکم و در میان بافتهای روده، کبد و اندامهای داخلی قرار دارد و تنها حدود ۱۰ درصد از چربی کل بدن را تشکیل میدهد. این چربی با کاهش جریان خون در بخشهای مختلف مغز، بهویژه در نواحی گیجگاهی و جداری، مرتبط است.
پژوهشگران تأکید کردهاند که چربی احشایی، برخلاف چربی زیرپوستی (که زیر پوست قرار دارد)، رابطه بسیار قویتری با بیماری آلزایمر دارد. یافتههای این مطالعه همچنین نشان میدهند که افراد میانسال با چربی احشایی بالا، حتی در سنین ۴۰ یا ۵۰ سالگی، بیشتر در معرض تجمع پلاکهای آمیلوئیدی و در نتیجه خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند.
این نتایج، که در کنفرانس سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در ۲۰۲۴ میلادی ارائه شد، چالشهایی را برای درک ارتباط بین چاقی و سلامت مغز ایجاد میکند و نشان میدهد که نوع و محل چربی در بدن میتواند شاخص بهتری برای پیشبینی بیماری آلزایمر نسبت به شاخص توده بدنی (BMI) باشد.