به گزارش آرمان زنان به نقل از ایسنا از سایتکدیلی، افرادی که از چاقی رنج میبرند به میزان قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی هستند. همانطور که نتایج تحقیق اخیر توسط دانشگاه پزشکی وین و مرکز علوم وین نشان میدهد، این امر برای همه گروههای سنی صدق میکند و زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به بیشتر بیماریها قرار دارند.
گروه تحقیقاتی مجموعه دادههای مبتنی بر جمعیت از تمام بیماران بستری در بیمارستانهای اتریش از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۴ به منظور تعیین خطرات نسبی بیماریهای همراه با چاقی و شناسایی تفاوتهای جنسیتی معنیدار از لحاظ آماری را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در نتیجه، مشخص شد که تشخیص چاقی بهطور قابل توجهی احتمال دامنه گستردهای از اختلالات روانی از جمله افسردگی، اعتیاد به نیکوتین، روان پریشی، اضطراب، خوردن و اختلالات شخصیت را در همه گروههای سنی افزایش میدهد.
مایکل لوتنر، سرپرست این تحقیق از بخش پزشکی داخلی توضیح میدهد که از دیدگاه بالینی، این نتایج بر نیاز به افزایش آگاهی در مورد تشخیصهای روانپزشکی در بیماران چاق و در صورت لزوم، مشورت با متخصصان در مراحل اولیه تشخیص تأکید میکند.
چاقی بهعنوان اولین تشخیص
الما درویک، محقق این تحقیق بیان کرد: برای اینکه بفهمیم کدام بیماری اغلب قبل و بعد از تشخیص چاقی ظاهر میشود، مجبور شدیم یک روش جدید ایجاد کنیم. این کار به ما امکان تشخیص وجود روندها و الگوهای معمولی در بروز بیماریها را داد. در مورد همه تشخیصهای مشترک، به استثنای طیف روانپریشی، چاقی به احتمال زیاد اولین تشخیصی بود که قبل از تظاهر تشخیص روانپزشکی انجام شد.
تاکنون، پزشکان اغلب تصور میکردند که داروهای روانی عامل ارتباط بین اختلالات روانی و دیابت هستند اما الکساندر کاوتزکی، محقق اول از بخش روانپزشکی و روان درمانی تشریح کرد که این مورد ممکن است برای اسکیزوفرنی، جایی که ما ترتیب زمانی معکوس را میبینیم، درست باشد و دادههای ما این امر را برای افسردگی یا سایر تشخیصهای روانپزشکی را تایید نمیکند.با این حال، اینکه آیا چاقی بهطور مستقیم بر سلامت روان تأثیر میگذارد یا اینکه مراحل اولیه اختلالات روانپزشکی به اندازه کافی شناخته نشده است، هنوز مشخص نیست.
تاثیر بیشتر بر زنان
بهطور شگفتانگیزی، محققان تفاوتهای جنسیتی قابلتوجهی را برای بیشتر اختلالات یافتند، زنان خطر افزایش یافتهای برای ابتلا به همه اختلالات بهجز اسکیزوفرنی و اعتیاد به نیکوتین را نشان میدهند. در حالی که ۱۶.۶۶ درصد از کل مردان چاق نیز از اعتیاد به نیکوتین رنج میبرند، این مورد تنها در ۸.۵۸ درصد از زنان چاق مشاهده شده است. برعکس این واقعیت، در مورد افسردگی صادق است؛ میزان اپیزودهای افسردگی تشخیص داده شده در زنان چاق حدود ۳ برابر بیشتر بود (۱۳.۳ درصد چاق، ۴.۸ درصد غیر چاق) و مردان چاق ۲ برابر بیشتر تحت تاثیر قرار داشتند(۶.۶۱ درصد چاق، ۳.۲۱ درصد غیر چاق).
نیاز به غربالگری برای مشکلات سلامت روان
چاقی بیش از ۶۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار میدهد. این واقعیت که بیماری چاقی باعث ایجاد اختلالات متابولیک و عوارض جدی قلبی-متابولیکی (دیابت شیرین، فشار خون شریانی و دیس لیپیدمی) میشود، پیش از این نیز بهطور گسترده مورد تحقیق قرار گرفته است.
بر اساس تحقیق حاضر، این واقعیت که چاقی اغلب مقدم بر اختلالات روانی شدید است، بر اهمیت آن بهعنوان یک عامل خطر برای مشکلات سلامتی همه کودکان تأکید میکند. این امر در درجه اول برای گروههای سنی جوان که خطر بیشتری وجود دارد، مهم است؛ بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که غربالگری کامل برای مشکلات سلامت روان در بیماران چاق برای تسهیل پیشگیری یا اطمینان از انجام درمان مناسب ضروری است.
یافتههای این تحقیق در مجله تخصصی Translational Psychiatry منتشر شد.