به گزارش آرمان زنان به نقل از روزنامه خراسان، اما کمتحرکی قبل از زایمان و بیتوجهی به سلامت و اضافه وزن بعد از آن میتواند پیامدهایی برای مادر داشته باشد بهخصوص اینکه اگر مادر بعد از تولد فرزندش، از روند اضافه وزن پیشگیری نکند ممکن است با افزایش زیاد وزن و پیامدهای مخربش مثل مشکلات قلبی، جبران در بلند مدت دشوار باشد. برای همین ضروری است که مادرها برای انجام بهتر این نقش ارزنده و مهم، سلامت خودشان را فراموش نکنند و مواظب اضافه وزن باشند. در ادامه چند توصیه برای کنترل این چالش بعد از زایمان را مرور میکنیم:
سختگیر نباشید اما…
چند ماه طول کشیده تا اضافه وزن پیدا کنید، برای همین طبیعی است که متوقف کردن این روند زمانبر باشد. خیلی به این موضوع با وسواس و سختگیری نگاه نکنید اما فراموش نکنید جنبه مهم ماجرا غیر از تناسب اندام و … بحث سلامت است و در مرحله بعدی عواقب روحی که ممکن است اضافه وزن برای شما داشته باشد. پس صبور باشید، با پزشکتان مشورت کنید و چند نکته کلی را هم که در ادامه گفته میشود مدنظر قرار دهید.
رژیم نگیرید
شما مادر شدهاید و برای انجام کارهای بیشتر، مقابله با بیماریها و عفونتها و از همه مهمتر شیر دادن به نوزاد دلبندتان نیاز به انواع غذاها و از همه مهمتر حس سیر بودن دارید. گاهی حس محروم بودن از غذا با رژیم و… میتواند خودش عاملی برای پرخوریهای ناگهانی و چاقی هم باشد. پس سعی کنید بهجای رژیم، شکل غذا خوردنتان را اصلاح کنید. از فستفود، غذاهای چرب، پرکالری و بدون مواد مغذی دوری کنید و سراغ ماهی، شیر، ماست و غذاهایی با چربی کم و سرشار از مواد مغذی بروید.
بهکودکتان شیر بدهید
هرچند خیلیها معتقدند شیر دادن میتواند باعث کاهش وزن شود اما حتی اگر اثر شیردهی روی کاهش وزن ثابت نشده باشد قطعاً برای سیستم ایمنی فرزند، افزایش رابطه عاطفی با او و خیلی چیزهای دیگر مفید و موثر است. ضمن اینکه قطعاً تاثیری روی افزایش وزن شما ندارد.
آب زیاد بنوشید
هیدراته ماندن بدن، پیشگیری از کم آبی فواید زیادی برای شما دارد که یکی از آنها افزایش سوختوساز بدن است. ضمن اینکه نوشیدن آب باعث میشود سراغ پرخوری و افزایش وزن نروید. فقط برای پیشگیری از آسیب به دستگاه گوارش، قبل و حین غذا آب ننوشید.
ورزش کنید
ورزش و داشتن تحرک را حتی بهاندازه یک پیادهروی همراه فرزندتان که در کالسکه است دست کم نگیرید. ورزش نه فقط باعث کاهش وزن و استرس میشود، بلکه از مشکلات مربوط به کم خوابی هم پیشگیری میکند و باعث پیشگیری از افسردگی بعد از زایمان هم میشود. نفسهای شکمی، حرکت پل و تمرینات کگل را با نظر پزشک و در فرصتهای ممکن انجام دهید . در ضمن بهیاد داشته باشید قبل از هر ورزش یا فعالیت بدنی سنگینتر مثل استفاده از وزنه و… هم با یک متخصص مشورت کنید.
بهاندازه کافی بخوابید
با وجود نوزاد، هشت ساعت خوابیدن در شب تقریبا غیر ممکن به نظر میرسد؛ اما در صورت کمخوابی فرایند کاهش وزنتان دشوارتر خواهد شد. هنگامی که خسته هستید بدنتان کورتیزول و دیگر هورمونهای استرس را ترشح میکند که میتوانند باعث افزایش وزن شوند. همچنین در هنگام خستگی اینگونه احساس نمیکنید که باید به خوبی از خودتان مراقبت کنید و به احتمال کمتری غذای سالم انتخاب میکنید. در چنین شرایطی امکان اینکه فعالیت بدنی داشته باشید هم کمتر است پس در طول روز با هر فرصتی که پیش آمد چرت بزنید و شبها هم وقتی فرزندتان خوابید بخوابید.