فرد دیابتی روزانه چه مقدار آب باید بنوشد؟

به گزارش آرمان زنان به نقل از ایتینگ ول، زمانی که دیابت دارید، نوشیدن آب کافی ممکن است اولین چیزی نباشد که به ذهنتان می رسد. طبق یک مطالعه در سال 2022 که در Frontiers in Public Health منتشر شده است، هیدراتاسیون نشانه متابولیسم سالم است و دیابت یک وضعیت متابولیک است. علاوه بر این، کم آبی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مربوط به هضم، جریان خون، سلامت ادرار و سلامت مغز را افزایش دهد که بر دیابت و سلامت کل بدن تأثیر مستقیم می گذارد.

دیابت چیست؟

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، از هر 10 آمریکایی، 1 نفر مبتلا به دیابت شیرین است، بیماری که به طور مستقیم بر توانایی بدن برای حفظ سطح قند خون سالم تأثیر می گذارد.

چه سطح قند خون خیلی بالا برود یا خیلی پایین بیاید، سطوح غیرطبیعی قند خون می تواند به بدن آسیب برساند و سلامتی را به خطر بیندازد. انسولین هورمونی است که لوزالمعده شما می سازد و گلوکز خون (یا سطح قند خون) را تنظیم می کند تا بدن شما بتواند به درستی از آن برای انرژی استفاده کند. در دیابت، بدن یا انسولین کافی تولید نمی کند (دیابت نوع 1) یا به طور موثر از انسولین استفاده نمی کند (دیابت نوع 2) که منجر به افزایش سطح قند خون می شود.

چرا هیدراتاسیون برای دیابت مهم است؟

جالب است که برخی از عوارض جانبی عدم نوشیدن آب کافی می تواند علائم دیابت مانند خشکی دهان و تشنگی بیش از حد را تقلید کند. از یک طرف، ممکن است فکر کنید که آب بسیار کمی نوشیده اید و از سوی دیگر بیش از حد آب نوشیده باشید؛ تکرر ادرار می تواند یکی دیگر از علائم اولیه دیابت باشد.این نتیجه تلاش بدن برای خلاص شدن از شر قند اضافی در خون است. وقتی سطح گلوکز خون بالا است، کلیه‌های ما باید برای خلاص شدن از شر قند اضافی سخت کار کنند که باعث تکرر ادرار می‌شود.

همین دلیل نوشیدن روزانه آب کافی برای افراد دیابتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که هیدراته ماندن به تنظیم سطح قند خون با تسهیل جابجایی گلوکز و انسولین در بدن کمک می کند. هیدراتاسیون عملکرد طبیعی کلیه را بهبود می بخشد و از عوارض مربوط به کم آبی جلوگیری می کند.

علائم دیگر ممکن است با پیشرفت کم آبی ظاهر شوند، از جمله خشکی دهان، ادرار زرد تیره، خستگی، سرگیجه و سردرد. علاوه بر این، افراد ممکن است مشکل تمرکز، تحریک پذیری و کاهش برون ده ادرار را تجربه کنند.

به طور کلی، هیدراتاسیون سالم برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون، حفظ سلامت کلیه ها (دیابت یک عامل خطر برای بیماری کلیوی است) و جلوگیری از کم آبی بدن که می تواند به یک اورژانس پزشکی تبدیل شود و باعث شرایط تهدید کننده زندگی مانند کتواسیدوز دیابتی و هیپراسمولار قند خون شود، حیاتی است.

هیدراتاسیون مناسب همچنین از سلامت قلبی عروقی حمایت می کند که برای افراد مبتلا به دیابت حیاتی است، زیرا آنها در معرض افزایش خطر مشکلات مربوط به قلب هستند. نوشیدن آب کافی به حفظ حجم و گردش خون کمک می کند و فشار روی قلب را کاهش می دهد.

فرد دیابتی روزانه چه مقدار آب باید بنوشد؟

در افراد دیابتی، اگر دیابت آنها به خوبی کنترل شود لزوماً به آب بیشتری نسبت به سایرین نیاز ندارند. اگر سطح گلوکز خون آنها بالا باشد، اگر میزان مصرف آب خود را افزایش ندهند، آب بیشتری از دست خواهند داد و دچار کم آبی می شوند.

پزشکان حدود 13 فنجان آب در روز برای مردان و 9 فنجان برای زنان توصیه می کنند، اما واقعیت این است که نیازهای فردی به طور گسترده بر اساس عواملی مانند سن، سطح فعالیت، وزن و آب و هوا متفاوت است.

بهترین راه برای اطلاع از اینکه روزانه چه مقدار آب برای دیابت نیاز دارید، همکاری با پزشک است. برخی از افراد مبتلا به دیابت ممکن است شرایط دیگری داشته باشند که نوشیدن بیش از حد آب می تواند برای آنها خطرناک باشد. دو وضعیت سلامتی که ممکن است به محدودیت مایعات نیاز داشته باشد، عبارتند از نارسایی احتقانی قلب و بیماری کلیوی مرحله نهایی.

یک روش آسان برای بررسی سطح هیدراتاسیون، بررسی رنگ ادرار است. اگر به خوبی بدن را هیدراته نگه داشته باشید، ادرار شما باید زرد کم رنگ یا گاهی تقریباً شفاف باشد. اگر ادرار شما تیره رنگ است، نشان می‌دهد که بدن شما با کم آبی روبرو شده است و وقت آن رسیده است کمی بیشتر آب بنوشید.

8 نکته برای آبرسانی سالم بدن

دریافت آب کافی می تواند برای بسیاری از ما چالش برانگیز باشد. ما همیشه نمی توانیم خودمان را ترغیب کنیم که بدنمان برای فعالیت خود به آب نیاز دارد و باید به نشانه های کم آبی بدن توجه کنیم. اولین قدم برای افزایش مصرف آب این است که ببینید چقدر آب می نوشید. سطح پایه خود را مشخص کنید. سپس سعی کنید میزان مصرف خود را حدود 8 اونس در هفته افزایش دهید تا به هدف خود برسید.

  1. پس از صحبت با پزشک خود، یک هدف مشخص برای مقدار آبی که باید روزانه بنوشید تعیین کنید.
  2. با هر وعده غذایی یک لیوان آب بنوشید.
  3. مصرف خود را با استفاده از اپلیکیشنی مانند Waterllama، Habit Tracker یا کاغذ و قلم پیگیری کنید.
  4. زنگ هشداری را روی تلفن یا رایانه خود تنظیم کنید تا به شما یادآوری کند که آب بنوشید.
  5. به همکار یا دوست خود بسپارید که به شما یادآوری کند باید آب بنوشید.
  6. با افزودن میوه های یخ زده، برش های خیار، ریحان یا برگ های نعناع آب خود را طعم دار کنید.
  7. آب طعم دار گازدار و بدون شکر اضافه شده را امتحان کنید.
  8. به پیروی از برنامه مراقبت از دیابت خود طبق نظر پزشک ادامه دهید، که معمولاً شامل خوردن یک رژیم غذایی غنی از غذاهای مناسب دیابت، ورزش منظم، داشتن خواب با کیفیت و مصرف داروها است.

خلاصه

نوشیدن آب کافی می تواند به شما کمک کند زندگی سالم تری داشته باشید، چه با دیابت یا بدون دیابت.

دیابت یک بیماری متابولیک است که توانایی شما را برای تنظیم قند خون بدون مداخلات سبک زندگی تغییر می دهد.

هیدراته ماندن برای مدیریت قند خون و پیشگیری از عوارض مرتبط با دیابت حیاتی است. بهترین راه برای دانستن مقدار آب مورد نیازتان نیز این است که با پزشک خود صحبت کنید، زیرا نیازهای هر فرد متفاوت است.

به طور کلی، حدود 13 فنجان آب در روز برای مردان و 9 فنجان برای زنان هدف مورد نظر است، مگر اینکه پزشک شما گفته باشد که از یک برنامه محدود کردن مایعات پیروی کند.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *