شستن مرتب دست‌ها راه‌ مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی

به گزارش آرمان زنان به نقل از ایسنا،دکتر حسین میرلوحی و در پاسخ به اینکه در حال حاضر کدام یکی از ویروس‌های تنفسی در سطح جامعه شایع است؟، بیان کرد: طبق آماری که وزارت بهداشت داده بیشترین ویروسی که در سطح جامعه در حال گردش است آنفلوآنزاست و در درجه بعد کرونا و سایر ویروس‌ها. آنفلوآنزا عوارض زیادی در افراد ایجاد می کند؛ یکی از این عوارض این است که یا خودش پنومونی ایجاد کرده یا اینکه محیط را برای میکروب‌های دیگر مستعد می‌کند که عفونت ایجاد کنند.

وی ادامه داد: ما الان مکرر با پنومونی‌های شدید مواجه می شویم که نیازمند بستری‌های طولانی و اقدامات تهاجمی همچون گذاشتن لوله در قفسه سینه هستند که عوارض زیادی برای کودکان دارد و حتی می‌تواند باعث مرگ و میر آنها شود. از طرفی عوارض اقتصادی زیادی هم دارد و هزینه زیادی به جامعه، خانواده و دولت تحمیل می کند.

مهمترین اقدام برای پیشگیری از آنفلوآنزا واکسیناسیون است

این فوق تخصص ریه کودکان در پاسخ به اینکه افرادی که دچار آنفلوآنزا می‌شوند چه اقداماتی انجام دهند که دچار عوارض بعدی آن نشوند، گفت: مهمترین کار این است که پیشگیری کنیم. مهمترین اقدام برای پیشگیری هم واکسیناسیون است. درست است که بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا انتهای تابستان و ابتدای پاییز است اما می‌توانیم تا اردیبهشت هم آن را تزریق کنیم چون آنفلوآنزا را در پاییز و زمستان و همچنین ابتدای بهار داریم. اگر کسی تا الان واکسن تزریق نکرده زودتر تزریق کند.

میرلوحی در مورد درمان آنفلوآنزا ادامه داد: درمان آنفلوآنزا محافظتی است؛ یعنی فرد باید مایعات کافی و تب‌بر استفاده کند،اما داروهایی هم داریم که اگر زودهنگام یعنی در 48 ساعت تا 72 ساعت ابتدایی بیماری آغاز شود می‌تواند از شدت بیماری کم کند اما اکثر افراد آنفلوآنزا را به صورت یک عفونت ویروسی که کمی شدیدتر از سرماخوردگی است، می‌گیرند اما اگر فرد سابقه بیماری تنفسی و ضعف سیستم ایمنی دارد و در خطر عوارض آنفلوآنزاست بهتراست در 48 تا 72 ساعت اولیه بیماری داروی ضد ویروسی را آغاز کند.

وی درخصوص اینکه چه افرادی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، خاطرنشان کرد:همه افرا بالای 6 ماه می‌توانند واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند. سه نوع واکسن آنفلوآنزا در کشور داریم. یکی واکسن ایرانی فلوگارد است که افراد 18 سال به بالا می‌توانند آن را تزریق کنند. همچنین واکسن هلندی و فرانسوی هم داریم که افراد 6 ماه به بالا می‌توانند آن را تزریق کنند.

افرادی که حساسیت شدید به سفیده تخم مرغ دارند، نباید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا منع خاصی برای افراد ندارد مگر اینکه فرد حساسیت شدید به سفیده تخم مرغ داشته باشد. این افراد نمی‌توانند واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

میرلوحی افزود: افرادی که در ریسک عفونت شدید آنفلوآنزا هستند باید در اولویت تزریق واکسن قرار بگیرند؛ مثلا کودکان 6 ماه تا 5 سال به دلیل عوارض شدید بیماری در آنها، بیماران کلیوی، افراد مسن، افراد دچار نقایص سیستم ایمنی باید در اسرع وقت واکسن تزریق کنند.

تبلیغات گسترده علیه واکسیناسیون عمومی

وی در مورد پیشگیری کودکان از آنفلوآنزا عنوان کرد:مهمترین مسئله واکسیناسیون است، آن هم نه فقط واکسن آنفلوآنزا. خانواده‌ها باید واکسن‌های روتین را تزریق کنند؛ زیرا درحال حاضر تبلیغات گسترده‌ای علیه واکسیناسیون عمومی صورت می‌گیرد و می‌گویند که واکسن برای بچه‌ها ضرر دارد و در آینده برای آنها مشکل ایجاد می‌کند، در حالی که اگر واکیسناسیون نبود و به 100 سال قبل برگردیم متوجه می شویم که چقد فلج اطفال و بیماری‌های دیگر در آن زمان وجودداشته است. همچنین در این زمینه می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که پنومونی(عفونت ریه) در کشور ما و کشورهای درحال توسعه عوارض بیشتری دارد؛ زیرا در کشورهای پیشرفته واکسنی به نام پنوموکوک تزریق می‌شود، اما این واکسن در کشور ما به صورت روتین تزریق نمی‌شود و در موارد خاص از آن استفاده می‌کنند. امیدواریم این واکسن جزو واکسیناسیون روتین کشوری شود زیرا یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال همین پنومونی است.

این فوق تخصص ریه کودکان ادامه داد: مسئله دوم مراجعه به موقع به پزشک است. اگر کودکی دچار تب می‌شود و تب او سه چهار روز طول می‌کشد یا تنگی نفس در کودک بروز می‌کند به خصوص تند تند نفس کشیدن علامت مهمی برای مراجعه به پزشک است. در شیرخواران زیر یک سال و به خصوص 3 ماه اول بعد از تولد اگر شیر خوردن و مکیدن ضعیف شود و همچنین بی‌حالی علامت‌های مهمی هستند که نشان‌دهنده مراجعه به پزشک است. خانواده‌ها باید به موقع به پزشک مراجعه کنند نه اینکه بگذارند عفونت شدید شود و سپس مراجعه داشته باشند.

شستن مرتب دست‌ها یکی از راه‌های مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی است

میرلوحی ادامه داد: به کودکان سنین مدرسه آموزش داده شود که دست‌هایشان را به صورت مرتب بشورند. این کار یکی از راه‌های مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مثل آنفلوآنزاست. خانواده‌ها بچه‌هایی را که بیمار هستند به مدرسه نفرستند تا سایر دانش‌آموزان را مبتلا نکند.

وی همچنین در مورد بیماری پنومونی اظهار کرد: پنومونی عفونت ریه است. اصطلاح قدیمی آن سینه پهلو و اصطلاح عربی‌اش ذات الریه است. در سرماخوردگی بینی و حلق درگیر می‌شود اما پنومونی گسترش عفونت به بافت ریه است. مهمترین علائم پنومونی تب، درد قفسه سینه، سرفه، تندی نفس و زجر تنفسی است. در شیرخواران کم سن پنومونی می‌تواند فقط با شیرنخوردن یا تب خود را نشان دهد ولی در نوجوانان و بزرگسالان می‌تواند علاوه بر علائمی که گفته شد همراه با دردی در قفسه سینه باشد که با تنفس تشدید می‌شود.پنومونی پرعارضه است. در بسیاری مواقع بیمار نیاز به بستری پیدا می‌کند و گاهی باعث جمع شدن چرک در ریه می‌شود که عفونت بسیار شدید است و نیاز به تخلیه دارد.

لطفاامتیاز دهید
رژیم غذایی

این موادغذایی به کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند

متخصصان تغذیه می‌گویند در یک مطالعه جدید، هم لوبیا و هم سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی نویدبخش بوده‌اند.
به گزارش خبرآنلاین، این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود فرنگی نه تنها خوردنی‌هایی با ارزش غذایی بالا هستند، بلکه حاوی نشاسته مقاوم نیز هستند که به بهبود سلامت روده کمک می‌کنند.
ایسنا نوشت: مصرف حبوبات حتی ممکن است به کاهش قند خون و تری گلیسیرید در افراد چاق کمک کند. علاوه بر این، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که رژیم‌های غذایی غنی از حبوبات به طور خاص به کاهش احتمال ابتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) کمک می‌کنند.
چند مطالعه نیز نشان داده‌اند که خوردن سویا (چه جایگزین یک وعده گوشت یا ماهی شود یا خیر) ممکن است به محافظت از کبد کمک کند، اگرچه شواهد در این زمینه متناقض است.
به گزارش «هلث لاین»، به احتمال زیاد، این تاثیر مفید به این دلیل است که سویا حاوی مقدار زیادی پروتئین β-کونگلیسینین است که به دلیل توانایی آن در کمک به کاهش سطح تری گلیسیرید و احتمالاً محافظت در برابر تجمع چربی احشایی، شناخته شده است.
علاوه..

اطلاعات بیشتر
رژیم غذایی

فواید نوشیدن یک فنجان قهوه در روز

برخی متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند نوشیدن قهوه ممکن است با کاهش خطر مرگ مرتبط باشد.
به گزارش خبرآنلاین، متخصصان دانشگاه تافتس بوستون روز گذشته (دوشنبه) در مطالعه‌ای مدعی شدند که نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه کافئین‌دار در روز با کاهش خطر مرگ بر اثر هر علتی، به‌ویژه مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی مرتبط است.
ایسنا نوشت: آنها دریافتند که قهوه سیاه و قهوه با مقادیر کم شکر و مقادیر کم چربی اشباع‌شده، با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ مرتبط است. اما این ارتباط برای قهوه‌ای که مقادیر زیادی شکر و چربی اشباع‌شده داشت، مشاهده نشد.
«فانگ فانگ ژانگ»، دارنده کرسی استادی خانواده نیلی در دانشکده فریدمن در اظهاراتی گفت: قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرمصرف جهان است و با توجه به اینکه تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی گزارش می‌دهند که دست‌کم یک فنجان در روز می‌نوشند، مهم است بدانیم این موضوع چه معنایی برای سلامت دارد. فواید قهوه برای سلامتی ممکن است به ترکیبات زیست‌فعال آن نسبت داده شود، اما نتایج ما نشان می‌دهد که افزودن شکر و چربی اشباع‌ [شده] ممکن است فواید آن در کاهش مرگ‌ومیر را کاهش دهد.
ژانگ نویسنده ارشد ..

اطلاعات بیشتر
رژیم غذایی

بلایی که دندان‌ها سر دستگاه گوارش می‌آوردند

به گفته یک دندانپزشک، مشکلات دندانی تنها به دهان محدود نمی‌شوند و می‌توانند به سلامت کل بدن آسیب برساند.
به گزارش خبرآنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان؛ سلامت دهان و دندان نقشی اساسی در حفظ سلامت عمومی بدن دارد، چرا که دهان به‌عنوان ورودی اصلی دستگاه گوارش، نقطه آغازین هضم غذا و محل تجمع باکتری‌ها است. مشکلات دهان و دندان، مانند پوسیدگی، التهاب لثه یا بیماری‌های پریودنتال، می‌توانند به عفونت‌ها و التهابات گسترده‌ای در بدن منجر شوند و حتی خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و مشکلات گوارشی را افزایش دهند. به همین دلیل، رعایت بهداشت دهان و دندان نه‌تنها برای زیبایی و راحتی، بلکه برای پیشگیری از بسیاری از مشکلات جدی سلامتی ضروری است.
دکتر لیلیا کوزمنکووا، دندان‌پزشک و بنیان‌گذار مراکز دندان‌پزشکی نوآورانه، اعلام کرد که مشکلات دهان و دندان، مانند پوسیدگی و التهاب لثه، می‌توانند تأثیرات منفی جدی بر سلامت دستگاه گوارش داشته باشند و موجب بیماری‌هایی مانند کولیت و اختلالات فلور میکروبی شوند.
دکتر کوزمنکووا توضیح می‌دهد که مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان، التهاب لثه و بیماری‌های پر..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *