به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، آنها در این روش جدید اتصالات مغز را در حالت «بیکاری» بررسی میکنند.
این آزمایش به همت متخصصان دانشگاه «کویین مری» لندن انجام شده است و دقت و درستی آن ۸۰ درصد است. همچنین از آزمایشهای حافظه و اندازهگیری انقباض و کوچکشدگی مغز دقیقتر است.
به گفته متخصصان، این روش با شناسایی افرادی که در معرض زوال عقل قرار دارند و درمان آنها قبل از بروز علائم، خلاء پزشکی عظیمی را رفع میکند. این تیم تحقیقاتی به سرپرستی «چارلز مارشال»، اسکن مغزی بیش از ۱۱۰۰ نفر را بررسی کردند. این اسکنهای مغزی از بانک زیستی انگلیس به دست آمده بود که پایگاه دادهای حاوی اطلاعات ژنتیکی و سلامتی ۵۰۰ هزار نفر در انگلیس است.
متخصصان در این بررسی به الگویی دست یافتند که پیشبینی میکند کدام فرد در این گروهها به زوال عقل مبتلا میشود. آنها الگوهای اتصالات مغزی را که «شبکه حالت پیشفرض مغز» (DMN) نامیده میشود، بررسی کردند. این شبکه زمانی فعال میشود که مغز در «حالت بیکاری» است، یعنی روی موضوع خاصی تمرکز ندارد. از میان ۱۰۳ نفری که به زوال عقل دچار شده بودند، اسکن مغزی ۸۱ نفر از پنج ماه تا هشت سال و نیم قبل از تشخیص رسمی بیماری، زوال عقل را نشان داده بود. طبق نتایج بهدستآمده، در «شبکه حالت پیشفرض مغز» افرادی که به زوال عقل دچار شده بودند اتصالات کمتری دیده میشد.
این روش کمک میکند تا دقیقتر تشخیص دهیم آیا کسی به زوال عقل مبتلا میشود یا خیر و اینکه بیماران چقدر زودتر میتوانند از روشهای درمانی بهرهمند شوندبه گفته پروفسور مارشال، این آزمایش میتواند اولین قدم در درمان بیماری باشد. او میگوید هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد، اما این آزمایش ممکن است کمک کند تا متخصصان به یک راه درمانی دست یابند. به گفته او، در حال حاضر از این راه برای شناسایی افراد در معرض خطر که میتوانند آزمایشهای درمانی توقف احتمالی زوال عقل را انجام دهند، استفاده میکنیم.
به گزارش ایندیپندنت، پروفسور مارشال تاکید کرد: این روش کمک میکند تا دقیقتر تشخیص دهیم آیا کسی به زوال عقل مبتلا میشود یا خیر و اینکه بیماران چقدر زودتر میتوانند از روشهای درمانی بهرهمند شوند.
دکتر «ریچارد اوکلی»، یک متخصص دیگر نیز در این باره میگوید: با وجود آنکه برای این بیماری درمانهای اصلاحکننده جدید در نظر داریم، اما آنها تنها برای افرادی سودمندند که در مراحل اولیه بیماری هستند، یعنی در مراحل بسیار ابتدایی. بنابراین تشخیص زودهنگام کاملا حیاتی است.
زوال عقل به شرایط مغزی که فرد حافظهاش را از دست داده است گفته میشود و گاهی به حدی شدید میشود که بر توانایی شخص در انجام فعالیتهای سادهی روزمره تاثیر میگذارد.
در سال گذشته، متخصصان فهرستی از عوامل ابتلا به آلزایمر را برشمردند که عبارتند از: سن، تحصیلات، سابقه دیابت، سابقه افسردگی، سابقه سکته مغزی، سابقه زوال عقل والدین، سطح زندگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، زندگی در تنهایی و جنسیت.
براساس آمارهای رسمی در حال حاضر بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل هستند و همچنین هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون مورد جدید ابتلا به این بیماری گزارش میشود.
آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) همچنین نشان میدهد که بیش از ۶۰ درصد مبتلایان به زوال عقل از کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط هستند.
به گفته این سازمان، زوال عقل اصطلاحی برای چندین بیماری است که بر حافظه، تفکر و توانایی انجام فعالیت های روزانه تأثیر میگذارند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین در این باره اظهار کرد: این بیماری با گذشت زمان بدتر میشود و همچنین عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار میدهد اما همه افراد با افزایش سن به آن مبتلا نمیشوند. بیماری آلزایمر، یکی از اختلالات زیرمجموعه زوال عقل و شایعترین نوع آن است.