ایمنی در مقابل آلزایمر با انتخاب این مشاغل!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در نشریه بی‌ام جی انتشار یافته نشان می‌دهد رانندگان تاکسی و آمبولانس که مشاغل آنها به هدایت وسایل نقلیه از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر (ناوبری) همراه با پیدا کردن آدرس‌های جدید نیاز دارد، کمترین میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آلزایمر را در مقایسه با سایر مشاغل دارند.

در این تحقیق آمده هیپوکامپ ناحیه‌ای از مغز است که برای ثبت حافظه فضای اطراف و پیدا کردن مسیر بین 2نقطه (ناوبری) استفاده می‌شود. براساس تحقیقات انجام گرفته، نشان داده شده هیپوکامپ مغز در رانندگان تاکسی لندن در مقایسه با جمعیت عمومی بزرگ‌تر شده است.

در این تحقیق آمده رانندگان تاکسی و آمبولانس به‌ترتیب با 03/1 و 91/0 درصد کمترین نسبت مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آلزایمر را در بین تمام مشاغل مورد بررسی داشته اند.

محققان این تحقیق اعلام کرده‌اند که‌کاهش مرگ ناشی از بیماری آلزایمر در سایر مشاغل مرتبط با حمل‌ونقل مانند راننده اتوبوس یا خلبان هواپیما احتمالا به‌دلیل اتکای آنها به مسیرهای از پیش تعیین شده مشاهده نشده است. این مسئله نشان می‌دهد تغییرات عصبی در هیپوکامپ یا جاهای دیگر مغز در رانندگان تاکسی و آمبولانس ممکن است عامل کاهش خطر مرگ بر اثر آلزایمر باشد.

کدام شغل‌ها؟

در تحقیق دیگری که اخیرا روی بیش از 7هزار نروژی در 305شغل انجام گرفته، مشخص شده افرادی که در مشاغلی هستند که از نظر ذهنی نیاز به فکر و خلاقیت زیاد ندارد، با افزایش سن با خطر قابل توجه ابتلا به زوال شناختی مواجه می‌شوند. این افراد 66درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف و 31درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل پس از 70سالگی بوده‌اند، در مقایسه‌با افرادی که نقش‌های استرس‌زای ذهنی بیشتر و محرک مغز داشته‌اند در طول زندگی با کاهش احتمال بروز زوال عقل و بیماری آلزایمر مواجه بوده‌اند. طی این تحقیق، این شغل‌ها می‌توانند خاصیت ضدآلزایمری بیشتری داشته باشند.

4 شغل دیگر با کمترین میزان مرگ ناشی از آلزایمر

  • آموزگار: آنها باید به اطلاعات، روش‌های آموزشی و فناوری‌های آموزشی جدید آشنا و به روز باشند تا بهترین تجربه را برای دانش‌آموزان خود فراهم کنند. این نه‌تنها مغز آنها را تیز و هوشیار نگه می‌دارد، بلکه انعطاف‌پذیری شناختی و توانایی جابه‌جایی بین افکار و دیدگاه‌های مختلف را نیز ارتقا می‌بخشد.
  • دکتر: پزشکان برخی از سخت‌ترین شغل‌های ذهنی را دارند؛ زیرا دائما در حال یادگیری هستند، تصمیم‌های حیاتی می‌گیرند و مشکلات پیچیده را حل می‌کنند. این کار بسیار محرک و همچنین برای مغز آنها مفید است.
  • وکیل: وکالت حرفه‌ای است که نیاز به تحریک ذهنی مداوم دارد. هر مشتری به یک برنامه مشخص و متفاوت برای چگونگی پیشبرد پرونده نیاز دارد. همچنین نیازمند به‌کار گرفتن دانش حقوقی خود در پرونده‌ها هستند.
  • مدیر: تفکر استراتژیک مستمر، تصمیم‌گیری و چند وظیفه‌ای بودن بخشی از زندگی روزمره آنهاست. در کنار ایجاد تعادل در وظایف کوتاه‌مدت، آنها همچنین باید به اهداف بلندمدت نگاه کنند، با شرایط در حال تغییر سازگار شوند و به‌طور مستقل فکر کنند.
لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *