۵ دلیل که چرا آب گوجه‌فرنگی برای سلامتی شما مفید است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین به نقل از health shots، آب گوجه فرنگی دارای فواید زیادی برای سلامتی است – از درمان سرماخوردگی و آنفولانزا گرفته تا کمک به تقویت سیستم ایمنی. آب گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است و سرشار از لیکوپن و ویتامین E است که به نوبه خود می تواند به سلامت قلب نیز کمک کند.

در حالی که ممکن است فکر کنید آب گوجه فرنگی فقط از گوجه فرنگی است، اما چیزهای بیشتری در ساخت این نوشیدنی صرف می شود. علاوه بر گوجه فرنگی، می توانید کرفس، هویج و چغندر را نیز به مخلوط اضافه کنید. با این حال، بسیاری از آب گوجه فرنگی های بسته بندی شده حاوی مقدار زیادی سدیم نیز هستند که سالم نیست. برای آشنایی بیشتر با آب گوجه فرنگی، فواید آن و مواردی که باید مراقب آن باشید، ادامه مطلب را بخوانید.

آب گوجه فرنگی مغذی است و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. در اینجا اطلاعات تغذیه ای یک فنجان (۲۴۰ گرم) آب گوجه فرنگی بدون هیچ نمک اضافه ای آورده شده است.

کالری: ۴۱
پروتئین: ۲ گرم
فیبر: ۲ گرم
ویتامین A: ۲۲ درصد از ارزش روزانه (DV)
ویتامین C: ۷۴ درصد از DV
ویتامین K: ۷ درصد DV
تیامین (ویتامین B۱): ۸ درصد DV
نیاسین (ویتامین B۳): ۸ درصد DV
پیریدوکسین (ویتامین B۶): ۱۳ درصد DV
فولات (ویتامین B۹): ۱۲ درصد DV
منیزیم: ۷ درصد DV
پتاسیم: ۱۶ درصد DV
مس: ۷ درصد DV
منگنز: ۹ درصد DV

برخی از فواید آب گوجه فرنگی برای سلامتی:

۱. نیازهای ویتامین و فیبر شما را پوشش می دهد

یکی از بزرگترین مزایای آب گوجه فرنگی این است که منبع غنی از پروتئین است. یک فنجان آب گوجه فرنگی نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می کند و حدود یک چهارم نیاز شما به ویتامین A را نیز پوشش می دهد. طبق گفته موسسه ملی بهداشت، یک لیوان آب گوجه فرنگی ۲۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده ویتامین A را پوشش می دهد. ۱۲-۱۵ درصد پتاسیم و مس و ۵ درصد منیزیم، آهن، منگنز و فسفر. همچنین دارای ۱۲ درصد از مصرف روزانه توصیه شده پکتین و حدود ۸ درصد فیبر غذایی است.

۲. سرشار از کاروتنوئیدها و پلی فنول ها

گوجه فرنگی حاوی ترکیبات زیست فعال است. اینها دارای مواد شیمیایی گیاهی مانند کاروتنوئیدها و پلی فنول ها هستند. کاروتنوئیدها در بدن ما به ویتامین A تبدیل می شوند. این به حفظ بینایی خوب و سلامت بافت کمک می کند. همچنین می‌تواند از سرطان پیشگیری کند. کاروتنوئیدها همچنین آنتی اکسیدان هایی هستند که به جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد کمک می کنند.

۳. سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها برای بدن شما بسیار مهم هستند و آب گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است. یک لیوان آب گوجه فرنگی ۲۲ میلی گرم لیکوپن دارد. لیکوپن به محافظت از سلول ها در برابر آسیب کمک می کند و تمام علائم التهاب را در بدن کاهش می دهد. محققان همچنین دریافتند که کاهش کلسترول و کاهش سایز دور کمر نیز اتفاق می‌افتد.

۴. به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند

مصرف منظم آب گوجه فرنگی می تواند به حفظ سلامت قلب شما کمک کند. لیکوپن و بتاکاروتن موجود در آب میوه می تواند به فشار خون و همچنین کلسترول کمک کند. مطالعه ای که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد، ۵۸۴ شرکت کننده را مشاهده کرد که به مدت یک دهه به طور مداوم گوجه فرنگی و محصولات آن را مصرف می کردند. آنها نسبت به گروهی که گوجه فرنگی مصرف نمی‌کردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند.

۵. می‌تواند از سرطان جلوگیری کند

نوشیدن آب گوجه فرنگی همچنین می تواند به پیشگیری از انواع سرطان کمک کند. مصرف گوجه فرنگی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پوست را کاهش دهد.

نتیجه یک مطالعه ۳۰ ساله: مصرف این مواد غذایی طول عمر را کاهش می‌دهد

عوارض جانبی آب گوجه‌فرنگی

در حالی که آب گوجه فرنگی بسیار سالم است، نوشیدن آن دارای معایبی هم هست که باید مراقب آنها باشید.

۱. محتوای سدیم

اگر آب گوجه فرنگی بسته بندی شده می نوشید، حتما میزان سدیم و نمک موجود در آن را بررسی کنید. بسیاری از برندهای تجاری دارای سدیم بیش از حد هستند که می تواند به بدن آسیب برساند، مانند فشار خون بالا.

۲. فیبر کمتر نسبت به گوجه‌فرنگی

اگر به دنبال افزایش محتوای فیبر خود هستید، بهتر است به جای نوشیدن آب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی کامل مصرف کنید. گوجه فرنگی حاوی ۱.۴ گرم فیبر در ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی است، در حالی که محتوای فیبر در ۱۰۰ گرم آب گوجه فرنگی ۰.۴ گرم است.

۳. افزودنی‌های پرکالری

اگر آب گوجه فرنگی از پیش آماده می نوشید، حتما همه مواد را بررسی کنید. گاهی اوقات میوه و سایر مواد پر کالری را برای بهبود طعم اضافه می‌شود و این می تواند میزان کالری مصرفی شما را افزایش دهد. همچنین، حتماً محتوای قند را نیز بررسی کنید.

۴. ممکن است بیماری‌های گوارشی را بدتر کند

اگر از مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر رنج می برید، توصیه می شود از مصرف آب گوجه فرنگی خودداری کنید. گوجه فرنگی اسیدی است و این می تواند آسیب بیشتری به شما وارد کند.

چگونه آب گوجه‌فرنگی درست کنیم؟

می توانید لیوان آب گوجه فرنگی تازه خود را در خانه تهیه کنید. تنها چیزی که نیاز دارید مقداری گوجه فرنگی تازه و سایر سبزیجات برای طعم بهتر است. در اینجا دستور العمل ساده تهیه آب گوجه فرنگی آورده شده است:

مواد اولیه برای دو نفر:
۲-۳ گوجه فرنگی
فلفل سیاه
نمک
تکه های یخ
زنجبیل
برگ نعنا

طرز تهیه:
تکه‌های گوجه‌فرنگی را جدا کرده، در مخلوط کن بریزید و آب، تکه‌های یخ، نمک، فلفل سیاه، زنجبیل و مقداری برگ نعنا را به آن اضافه کنید.

سوالات متداول

۱. آیا می توانم هر روز آب گوجه فرنگی بنوشم؟
بله، آب گوجه فرنگی را می توان هر روز میل کرد. یک فنجان آب گوجه فرنگی بیشتر نیاز روزانه شما به ویتامین را پوشش می دهد.

۲. بهترین زمان برای نوشیدن آب گوجه فرنگی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای نوشیدن آب گوجه فرنگی صبح ها با معده خالی است. این به جذب بهتر مواد مغذی کمک و سطح PH بدن را متعادل می کند.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند رئیس انجمن دیابت گابریک ایران می‌گوید: موضوع دیابت ورای وزارت بهداشت و یک بحث ملی است و دولت باید به طور جدی و با حساسیت بالا باید پیگیر آن باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بسیار بالای ناشی از این بیماری مواجه خواهیم شد که توان پرداخت آن را نخواهیم داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا – علیرضا استقامتی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا بر این باور است: هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است؛ ما با روند فزاینده ابتلا به دیابتی که داریم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم. چون درمان‌های دیابت در خیلی از مواقع گران قیمت هستند. ضمن این که هزینه عوارض بیماری دیابت هم به آن اضافه می‌شود.
این متخصص غدد می افزاید: فردی که به دیابت مبتلا می‌شود، ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی سی یو، سی سی یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و خدایی ناکرده قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.
متن گفت و گو با این فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه تهران در پی می‌آید:
وضعیت دیابت در دنیا و ایران چگونه است؟ بیماری دیابت یک بیماری بسیار شایع است . در دنیا بیش از ۴۶۰ میلیون نفر فرد مبتلا به دیابت وجود دارد که این بر مبنای آمار اطلس دیابت ۲۰۲۱ میلادی است. اکنون یعنی در سال ۲۰۲۴ میلادی قطعا شیوع دیابت در دنیا بیشتر شده است و شاید از نیم میلیارد نفر نیز عبور کرده باشد.
در کشور ما طبق آخرین بررسی ها که مربوط به حدود ۴ سال پیش است، ۷ میلیون دیابتی داشته‌ایم که احتمالا تعدادشان اکنون بیشتر است. البته این روند در تمام دنیا رو به افزایش است. ما نمی‌توانیم این روند را متوقف کنیم بلکه باید تلاش خود را بکنیم که این روند متوقف شود.
ارتباط دیابت با سبک زندگی چیست؟ این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاق‌ترند، بیشتر دیابت می‌گیرند. شما در دنیا می‌بینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتی‌ها نیز رو به فزونی گرفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تبدیل شده است و اغلب به افرادی کم یا بی تحرک تبدیل شده ایم.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فست فودها وجود دارد ، در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد
تغذیه‌هایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فست فود در سبد تغذیه ما قرار گرفته اند. این غذاها خیلی سریع آماده می‌شوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است که در مناطقی که فست فودها وجود دارد در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
در آمریکا در برخی از محلات، اجازه وجود رستوران‌های فست فود را نمی‌دهند. به این دلیل که فست فودها غذاهای بدی هستند چه از نظر مواد اولیه، چه از نظر روغن. طبیعی است که فست فودی که به قیمت ۲ یا ۳ دلار به شما می‌دهند از نظر کیفیت قابل مقایسه با غذای سالم و خوبی که در رستوران ها در قبال پرداخت ۸۰ دلار ارائه می‌شود، نیست.
تغذی..

اطلاعات بیشتر
دیابت

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما!

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما! افزایش قند خون نه تنها سلامت داخلی بدن را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند اثرات مشهودی بر چهره داشته باشد. از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست تا تورم و عفونت‌های پوستی، این علائم هشداردهنده ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در کنترل قند خون باشند و نیاز به توجه فوری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از العالم، به گفته دکتر جان کوین عضو کلینیک‌های کوین، علائم آشکار قند خون بالا می‌تواند در صورت شما ظاهر شود.
کوین گفت: پوست بزرگترین عضو بدن است، بنابراین بدیهی است که به ویژه پوست ناحیه صورت تحت تأثیر سطح بالای قند خون قرار گیرد. همانطور که پوسته پوسته شدن پلک‌ها ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی باشد.
او ادامه داد: زانتلاسما نوعی چربی نرم، زرد و چرب است که در زیر پوست شکل می‌گیرد. اغلب این برجستگی‌ها مانند جوش‌ها به نظر می‌رسند، اما تفاوت آن‌ها با جوش‌های معمولی این است که زرد می‌شوند. علاوه بر صورت، این برآمدگی‌ها می‌توانند در باسن، ران، زانو و آرنج نیز ظاهر شوند.
قند خون بالا (هایپرگلیسمی) می‌تواند علائم ظاهری در چهره افراد ایجاد کند. برخی از این علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:
خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست: کم‌آبی بدن ناشی از قند خون بالا ممکن است منجر به خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت شود. تورم صورت: به دلیل عدم تعادل مایعات در بدن، صورت ممکن است متورم و پف‌کرده به نظر برسد. زخم‌های دیر التیام‌یابنده: زخم‌ها و بریدگی‌های کوچک در صورت ممکن است به کندی بهبود یابند، نشانه‌ای از مشکلات در گردش خون و ترمیم بافت‌ها. جوش و عفونت‌های پوستی: قند خون بالا می‌تواند سبب افزایش عفونت‌های پوستی مانند جوش‌ها، آبسه‌ها یا التهاب‌های پوستی شود. پف زیر چشم‌ها: عدم تعادل قند خون می‌تواند باعث پف‌کردگی در ناحیه زیر چشم‌ها شود، که ممکن است با خستگی و بی‌خوابی مرتبط باشد. این علائم هشداردهنده نشانگر نیاز به بررسی قند خون و مدیریت آن برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر هستند.
کوین هشدار داد که برچسب‌های پوستی روی پلک‌ها نیز ممکن است نشان دهنده سطح کنترل نشده قند خون باشد. عفونت‌های پوستی، خارش پوست خشک و ناحیه تیره تری از پوست با احساس مخملی از دیگر علائم هشدار دهنده مربوط به پوست است.

اطلاعات بیشتر
دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند و موز، جو و ماست می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در سوی مقابل سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اثر محافظتی دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.»
در پژوهش انجام شده ۵ هزار و ۶۷۴ کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن شش سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا سن شش سالگی به دیابت نوع ۱ و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند.
محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هر چه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود.
این یافته ممکن است والدین را گیج کند چرا که به گفته خانم ویرتانن «بسیاری از خوراکی‌هایی که ما پیدا کردیم و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و روند بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند.»
محققان می‌گویند نظر می‌رسد در سوی مقابل، خوردن توت فرنگی، بلوبری (سیاه‌گیله)، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر انواع توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت کند. در واقع هرچه این مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان پایین‌تر می‌آید.
از آن‌جا که توت‌ها غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول‌ها هستند، تصور می‌شود که می‌توانند التهاب مرتبط با ابتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش دهند.
از سوی دیگر، میوه‌ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در توت‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال توت‌ها می‌توانند فاقد آفت‌کش‌هایی باشند که در میوه‌های دیگر یافت می‌شوند.
پژوهشگران با این وجود می‌گویند هنوز زود است که بتوان توصیه‌ای غذایی برای نوزادان یا خردسالان در این خصوص داشت.
دکتر ویرتانن می‌گوید: «تصور می‌شود دیابت نوع ۱ به دلیل ترکیبی از ژنتیک و سایر عواملی که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند ایجاد می‌شود. اما ما بیشتر از این نمی‌دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این امر نقش دارد.»
نتایج پژوهش تازه قرار است به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در مادرید ارائه شود.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *