یک لیوان شیر حاوی چه موادی است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی، در کشورهای در حال توسعه شیر یک عنصر کلیدی در راه بهبود تغذیه و امنیت غذایی محسوب می‌شود. ارتقای وضعیت پرورش دام زنده، فناوری تولید محصولات لبنی و کیفیت شیر نوید بخش کاهش فقر و سوء تغذیه در جهان می‌باشد. مصرف شیر به‌طور روزانه به سلامت بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

براساس دفترچه راهنمای تغذیه آمریکا 2015-2020، لبنیات شامل شیرگاو و شیر سویا میشود که این دسته از هرم تغذیه، شامل مواد مغذی زیر است:

  • کلسیم
  • فسفر
  • ویتامین آ
  • ویتامین د (درمواد غذایی غنی شده)
  • ریبوفلاوین
  • ویتامین ب 12
  • پروتئین
  • پتاسیم
  • زینک
  • کولین (که در ویتامین ب یافت میشود)
  • منیزیم
  • سلنیوم

شیر

ارزش غذایی شیر

تجزیه شیر به این مواد در بدن انسان، به درصد چربی محلول در شیر بستگی دارد.

یک فنجان 244 گرم شیر کامل با 3.5٪ تا 3.8٪ چربی حاوی:

  • 149 کالری
  • 7.9 گرم چربی
  • 7.7 گرم پروتئین
  • 12.3 گرم شکر
  • 276 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
  • 205 میلی گرم فسفر
  • 322 میلی گرم پتاسیم
  • 3.2 میکروگرم ویتامین D

100 گرم شیر کم چرب دارای مواد مغذی به شرح زیر است:

  • 43 کالری
  • 4.97 گرم کربوهیدرات
  • 0.97 گرم چربی
  • 3.48 گرم پروتئین

100 گرم شیر سویا حاوی مواد مغذی به شرح زیر است:

  • 33 کالری
  • 1.67 گرم کربوهیدرات
  • 1.67گرم چربی
  • 2.92گرم پروتئین

یک فنجان 244 گرم شیر بدون چربی حاوی حدود مواد زیر است:

  • 83 کالری
  • 0.2 گرم چربی
  • 8.2 گرم پروتئین
  • 12.4 گرم شکر
  • 298 گرم کلسیم
  • 246 میلی گرم فسفر
  • 381 میلی گرم پتاسیم
  • 2.9 میکروگرم ویتامین D

شیر

مواد مغذی انواع شیر

چند نمونه از مواد مغذی که در همه ی انواع شیر وجود دارد، عبارتند از:

کلسیم

محصولات لبنی، مانند شیر، یکی از غنی ترین منابع غذایی برای تامین کلسیم هستند. کلسیم برای استخوان ها، دندان، انعقاد خون و فشار خون ضروری محسوب میشود.بهتر است که غذاهای سرشار از کلسیم به همراه ویتامین دی و منیزیم مصرف شوند زیرا، ویتامین دی به جذب کلسیم در روده کوچک و منیزیم به جذب کلسیم در استخوان ها کمک میکند.

کولین

کولین یکی از مواد غذایی حیاتی برای خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه است. این ماده همچنین در بهبود عملکرد سیگنال های مغذی، جذب چربی و التهابات نیز مفید است.

شیر

پتاسیم

پتاسیم یکی از مواد غذایی حیاتی برای قلب به شمار میرود زیرا در کاهش خطر ابتلا به سکته قلبی، بیماری های قلبی و فشار خون بالا موثر است. هر 100 گرم شیر کامل حاوی 162 گرم پتاسیم است، که این مقدار از مقدار پتاسیم موجود در شیر سویا بسیار بیشتر است.با این حال در موارد ابتلا به نارسایی لاکتوزی، علائمی مانند اسهال، به کاهش سطح پتاسیم منجر میشود.

ویتامین D

ویتامین D برای تشکیل، رشد و ترمیم استخوان ها مهم است؛ همچنین نقش کلیدی در جذب کلسیم و عملکرد سیستم ایمنی دارد. اکثر تولید کنندگان شیر را با ویتامین D غنی می کنند.

سطوح پایین ویتامین D ممکن است خطر پوکی استخوان و راشیتیسم را افزایش دهد.

ویتامین D همچنین با تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و محافظت در برابر سرطان مرتبط است.

ODS مصرف 15 میکروگرم در روز را برای افراد 1 تا 70 ساله توصیه می کند که پس از 71 سالگی به 20 میکروگرم در روز افزایش می یابد.

بهترین منبع ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. ویتامین D بسیار کمی به طور طبیعی در غذاها وجود دارد با این حال، برخی از تولیدکنندگان برخی از مواد غذایی مانند محصولات شیر را با ویتامین D غنی می کنند.

ویتامین ها و مواد معدنی غنی شده

تولید کنندگان، بیشتر انواع شیر – مانند شیر گاو، شیر سویا، بادام و…- را با ویتامین ها و مواد معدنی که به طور طبیعی در این نوشیدنی ها وجود ندارد، غنی میکنند. این افزودنی ها عبارتند از: ویتامین آ، ریبوفلاوین، ویتامین ب 12 و پیریدوکسین.نورآفتاب باعث از بین رفتن ویتامین های مانند آ و ریبوفلاوین میشود، به همین دلیل شیرهایی که در بطری های شفاف نگه داری میشود ویتامین کمتری دارد.

مزایای سلامتی نوشیدن شیر

مواد مغذی شیر می تواند به طرق مختلف برای بدن مفید باشد:

  • سلامت استخوان: شیر می تواند برای استخوان ها مفید باشد زیرا ویتامین D و کلسیم را تامین می کند. در واقع، ممکن است به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
  • سلامت مغز: برخی از محققان دریافته‌اند که افراد مسن‌تری که لبنیات بیشتری مصرف می‌کنند، مقدار بیشتری گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان قوی، در مغز دارند.افرادی که روزانه سه وعده شیر و فرآورده های شیری مصرف می کردند، سطوح آنتی اکسیدانی آنها تقریبا 30 درصد بیشتر از بزرگسالانی بود که کمتر از نیم وعده در روز مصرف می کردند.
  • فشار خون و سلامت قلب: طبق AHA، مصرف بیشتر پتاسیم و دریافت کمتر سدیم برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مهم هستند.
  • افسردگی: سطوح کافی ویتامین D از تولید سروتونین، هورمونی که با خلق و خو، اشتها و خواب مرتبط است، پشتیبانی می کند.

با این حال، چربی اشباع شده در محصولات لبنی پرچرب می تواند خطر ابتلا به تصلب شرایین و بیماری قلبی را افزایش دهد. به همین دلیل، افرادی که در معرض خطر سکته مغزی یا بیماری های قلبی عروقی هستند باید شیر بدون چربی یا کم چرب را انتخاب کنند.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

دیابت خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد

دیابت خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد محققان دانمارکی هشدار می‌دهند که دیابت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از مدیسن نت، افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به دلیل آسیب به رگ‌های خونی کوچک، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند.
بر اساس نتایج این مطالعه، افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی (آسیب به شبکیه که می‌تواند به نابینایی منجر شود) ۲۱ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری متوسط یا شدید لثه هستند. همچنین، افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی (آسیبی که بر اعصاب تأثیر می‌گذارد) ۳۶ درصد بیشتر احتمال دارد که به بیماری‌های شدید لثه مبتلا شوند. در مجموع، افرادی که هم‌زمان به رتینوپاتی و نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۵۱ درصد بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.
دکتر فرناندو والنتیم بیتنکور، دندانپزشک و محقق ارشد دانشگاه آرهوس دانمارک، توضیح داد که بیماری لثه در صورت عدم درمان می‌تواند به بافت‌های نگه‌دارنده دندان آسیب زده و حتی منجر به از دست رفتن دندان‌ها شود، که این امر به‌طور مستقیم بر توانایی فرد در جویدن، صحبت کردن و حتی عزت نفس او تأثیر می‌گذارد.
این محققان تاکید می‌کنند که کنترل ضعیف قند خون و التهاب ناشی از دیابت می‌تواند به بروز بیماری‌های چشمی مانند رتینوپاتی و همچنین بیماری‌های لثه شدید منجر شود. سطوح بالای کلسترول نیز احتمال ابتلا به بیماری‌های شدید لثه را افزایش می‌دهد.
بیتنکور بر اهمیت توجه ویژه دندانپزشکان به سلامت دهان و دندان افراد دیابتی تأکید کرد و افزود که ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی باید مراقبت‌های جامع‌تری برای بهبود سلامت دهان و دندان این بیماران فراهم کنند.
4o

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین دمنوش برای دیابت به همراه میزان مصرف

بهترین دمنوش برای دیابت به همراه میزان مصرف شاید شما هم از نوسانات قند خون خسته شده باشید. قرص‌ها و داروهای شیمیایی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، اما طبیعت راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی برای ما دارد. دمنوش پایین آورنده قند خون، گنجینه‌ای از خواص درمانی را برای شما تامین می‌کند که می‌تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند و به طور طبیعی سلامتی‌تان را بهبود بخشد. این دمنوش‌ها هم خاصیت درمانی و کاهش قند خون دارند و هم در سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی موثر و مفید هستند.
به گزارش سلامت نیوز، دکتر محمد صادق کرمانی دکترای پزشکی درباره دمنوش هایی که قند خون را کاهش می دهند توضیح می دهد: شاید شما هم از نوسانات قند خون خسته شده باشید. قرص‌ها و داروهای شیمیایی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، اما طبیعت راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی برای ما دارد. دمنوش پایین آورنده قند خون، گنجینه‌ای از خواص درمانی را برای شما تامین می‌کند که می‌تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند و به طور طبیعی سلامتی‌تان را بهبود بخشد. این دمنوش‌ها هم خاصیت درمانی و کاهش قند خون دارند و هم در سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی موثر و مفید هستند.
آیا دمنوش‌ها برای پایین آوردن قند خون مناسبند؟ بله، برخی از دمنوش‌های گیاهی می‌توانند به طور طبیعی به کاهش قند خون کمک کنند. البته، این موضوع به نوع گیاه مورد استفاده، میزان مصرف و شرایط فردی هر شخص بستگی دارد.
بهترین دمنوش پایین آورنده قند خون کدام است؟ بهترین دمنوش پایین آورنده قند خون تنها به یک مورد محدود نمی‌شود و چندین مورد را در برمی‌گیرد. به طور کلی بهترین دمنوش‌های پایین آورنده قند خون عبارتند از:
دمنوش دارچین دمنوش بابونه دمنوش میخک دمنوش به لیمو دمنوش آویشن دمنوش ریحان دمنوش رازیانه دمنوش نعناع دمنوش زنجبیل دمنوش گل قاصدک دمنوش بادرنجبویه دمنوش پونه کوهی دمنوش مریم گلی دمنوش زیره سیاه دمنوش رزماری در ادامه، این دمنوش‌های ضددیابت را برای شما معرفی خواهیم کرد و طریقه‌ی مصرف هر کدام را خواهیم گفت:
دمنوش دارچین مطالعات نشان داده است که دارچین می‌تواند به افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند کمک کند. به نظر می‌رسد دارچین توانایی بدن در تنظیم قند خون را بهبود می‌بخشد و همچنین کارایی انسولین را افزایش می‌دهد. مصرف منظم دارچین آنزیم‌های اصلی را فعال می‌کند که گیرنده‌های سلولی را برای پاسخ بهتر به تولید انسولین تحریک می‌کنند.
برای تهیه این دمنوش یک عدد چوب دارچین یا یک قاشق چایخوری دارچین را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کرده و نوش جان کنید.
دمنوش بابونه گیاه بابونه قند خون را پایین می‌آورد و با بیرون آوردن قند از خون و قرار دادن آن در ذخایر کبد از عوارض دیابت پیشگیری می‌کند. همچنین بعد از یک روز کاری سخت، هیچ چیز مانند یک فنجان دمنوش بابونه نمی‌تواند به انسان آرامش دهد.
آب را در یک قوری به جوش بیاورید و سپس یک قاشق غذاخوری گل خشک بابونه را به آن اضافه کنید. بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی اجاق بردارید و مصرف کنید.
دمنوش میخک مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نشان داد که عصاره میخک، غنی از پلی فنل است و قند خون بعد از غذا را به میزان قابل توجهی (۲۱.۵ درصد در افراد سالم و ۲۷.۲ درصد در افراد پیش دیابتی) کاهش می‌دهد.
برای تهیه این دمنوش پایین آورنده قند خون ابتدا آب را به جوش آورید. حالا میخک‌های خشک را به آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم ب..

اطلاعات بیشتر
دیابت

این دارو خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد

این دارو خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد بیمارانی که از قرص‌ها یا داروهای تزریقی استروئیدی استفاده می‌کنند، ۲.۶ برابر بیشتر از بیمارانی که استروئید مصرف نمی‌کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین از upi، بیمارانی که از قرص‌ها یا داروهای تزریقی استروئیدی استفاده می‌کنند، ۲.۶ برابر بیشتر از بیمارانی که استروئید مصرف نمی‌کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.
به گفته محققان، نتایج این مطالعه در مقیاس بزرگ تأیید می‌کند که اثرات استروئیدها بر سطح قند خون می‌تواند خطر دیابت را افزایش دهد.
استروئیدها برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله: آسم، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و سرطان، به منظور تسکین و سرکوب التهاب استفاده می‌شوند.
افرادی که به طور منظم برای کنترل علائم آسم و آرتریت، استروئید مصرف می‌کنند باید از نظر دیابت تحت نظر باشند. این داروها با کاهش حساسیت به انسولین و تداخل با توانایی سلول‌ها در جذب گلوکز، سطح قند خون را افزایش می‌دهند.
هم‌چنین برخی ورزشکاران برای افزایش رشد و قدرت عضلات، رسیدن به اندامی ورزیده و بهبود بخشیدن به عملکرد ورزشی‌شان از قرص‌ها، ژل‌ها، کرم‌ها یا تزریق‌های استروئیدی استفاده می‌کنند که اغلب متأسفانه نتایج منفی به همراه دارد.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *