علائم، راه های تشخیصی و درمان پستان فیبروکیستیک

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث سنترال، وقتی توده یا ناراحتی در سینه خود احساس می کنید، احتمالاً یکی از اولین فکر های شما سرطان سینه می شود. در حالی که انجام معاینه برای یافتن این موضوع بسیار مهم است، احتمال دیگری وجود دارد که بسیار کمتر جدی است و آن بیماری فیبروکیستیک پستان است.

در واقع، علیرغم نام، واقعاً یک بیماری نیست. به گفته فرانسیسکو استوا، رئیس انکولوژی پزشکی پستان در بیمارستان نورثول لنوکس هیل در نیویورک، این یک وضعیت غیر سرطانی است که به عنوان تغییر سینه فیبروکیستیک یا دیسپلازی پستان نیز شناخته می شود، در واقع یک وضعیت غیر سرطانی است که بر بافت پستان تأثیر می گذارد.

او می‌گوید: «توده‌ها، کیست‌ها یا بافت‌های فیبری در یک یا هر دو سینه ایجاد می‌شوند و شدت آن می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.» مطالعه‌ای در Scientific Reports اشاره می‌کند که این وضعیت به قدری شایع است که ممکن است در 90 درصد از زنان در مقطعی از زندگی رخ دهد.»

علائم بیماری فیبروکیستیک پستان

علائم تغییر سینه فیبروکیستیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • توده های سینه یا نواحی ضخیم شده در بافت سینه
  • درد یا حساسیت پستان که می تواند شدت آن در طول یک ماه متفاوت باشد و اغلب قبل از پریود شما بدتر می شود
  • تغییرات در بافت سینه، مانند احساس برآمدگی یا گره مانند در زیر پوست
  • ناراحتی در یک یا هر دو سینه
  • احساس پری، سنگینی یا تورم در یک یا هر دو سینه
  • نوسانات اندازه سینه
  • درد یا ناراحتی زیر بازو

به گفته Mount Sinai، یک توده فیبروکیستیک معمولاً زمانی که با انگشتان شما فشار داده می‌شود، به جای چسباندن یا ثابت شدن به بافت اطراف آن، می‌تواند حرکت کنند. اما به خاطر داشته باشید که طبق گفته دکتر کنستانس چن، جراح پلاستیک و متخصص بازسازی سینه در شهر نیویورک، ممکن است حتی هیچ علامتی نداشته باشید. به عنوان مثال، یک کیست بزرگ شده ممکن است در عمق سینه باشد و تنها زمانی که غربالگری منظم خود را انجام می دهید در ماموگرافی ظاهر می شود. بیشتر زنان با بیماری فیبروکیستیک سینه، به ویژه درست قبل و در طول دوره قاعدگی خود، تغییرات سینه را تجربه می کنند.

پستان فیبروکیستیک

علل بیماری فیبروکیستیک پستان

کلودیا کوتس، رادیولوژیست و رئیس تصویربرداری پستان در مرکز بهداشت دانشگاه تگزاس در هیوستون و مدیر پزشکی تصویربرداری سرپایی در سیستم بهداشت Memorial Hermann می‌گوید: «علت دقیق تغییر فیبروکیستیک پستان به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، از آنجایی که علائم بیشتر در طول دوره های قاعدگی اتفاق می افتد، تصور می شود که نوسانات هورمونی می تواند نقش مهمی در ایجاد این بیماری داشته باشد.»

دکتر کوتس می گوید: «تغییرات هورمونی می تواند منجر به تجمع مایع در واحدهای لوبولار مجرای انتهایی یا TDLU که ساختارهای درون سینه هستند که شیر تولید می کنند، شود. زمانی که این مایع بیشتر باشد، می تواند منجر به تشکیل کیست و افزایش بافت فیبری در سینه شود.

او اضافه می کند که برخی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان را افزایش دهند. دکتر کوتس می‌گوید علاوه بر سن، این بیماری در زنان بین 20 تا 50 سال شایع‌تر است زیرا به نظر می‌رسد نوسانات هورمونی در طول چرخه قاعدگی دخیل است، برخی مطالعات نشان می‌دهند که چربی بدن بالاتر ممکن است بر تغییرات فیبروکیستیک نیز تأثیر بگذارد.

دکتر کوتس می افزاید، همچنین، داشتن سابقه خانوادگی تغییرات فیبروکیستیک سینه نیز ممکن است شما را مستعد ابتلا به این تغییرات کند.

آیا بیماری فیبروکیستیک پستان خطر سرطان را افزایش می دهد؟

دکتر استوا می گوید: «ابتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان به طور ذاتی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد. با این حال، این بیماری به دلیل وجود توده ها و کیست ها، تشخیص سرطان سینه را از طریق معاینات معمول پستان و ماموگرافی دشوارتر می کند. بنابراین اگر شما این بیماری را دارید، احتمالاً باید تصویربرداری بیشتری مانند سونوگرافی و همچنین بیوپسی انجام دهید. به این دلیل که سرطان سینه از TDLU هایی که مایعات را با بیماری فیبروکیستیک پستان انباشته می کنند، منشا می گیرد.»

ضروری است که در نظارت بر سلامت سینه خود کوشا باشید و به طور منظم خودآزمایی کنید تا هرگونه توده جدید یا مناطق نگران کننده را تشخیص دهید. حتی ممکن است پزشک به شما توصیه کند غربالگری را در سنین پایین تر شروع کنید.

تشخیص بیماری فیبروکیستیک پستان

پزشک شما بیماری فیبروکیستیک پستان را با گرفتن تاریخچه علائم و انجام معاینه فیزیکی و همچنین از طریق مطالعات تصویربرداری مانند ماموگرافی و سونوگرافی تشخیص می دهد.

در ابتدا سایر شرایط، به ویژه سرطان سینه، رد می شوند. برای انجام این کار، پزشک شما ممکن است انجام بیوپسی سینه را توصیه کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ سلول سرطانی در بافت سینه شما وجود ندارد.

درمان بیماری فیبروکیستیک پستان

دکتر کوتس می‌گوید هنگامی که مشخص شد که توده‌ها یا تغییرات پستان سرطانی نیستند، درمان معمولاً ضروری نیست، مگر اینکه درد یا علائم دیگری داشته باشید که باعث ناراحتی شوند. در مواردی که درد کمتر شدید است یا کیست‌های کوچک متعددی وجود دارد، درمان‌های خانگی اغلب می‌توانند مفید باشند. این موارد شامل:

  • استفاده از بسته سرد در مناطقی که احساس درد یا تورم دارند.
  • مصرف داروهای مسکن بدون نسخه.
  • استفاده از کمپرس گرم روی سینه یا حمام آب گرم.
  • پوشیدن یک سوتین مناسب و حمایت کننده.

اگرچه این موضوع هنوز کاملا ثابت نشده است، اما به نظر می رسد کاهش مصرف کافئین به برخی از بیماران کمک می کند. شواهدی برای این استراتژی وجود ندارد، اما بسیاری از بیماران متوجه می شوند که کاهش کافئین حساسیت سینه آنها را کاهش می دهد.

اگر کیست بزرگ باشد، پزشک می تواند آن را با روشی به نام آسپیراسیون کیست کاهش دهد.ما مایع را از کیست تخلیه می‌کنیم تا فشاری را که در بافت اطراف ایجاد می‌کند کاهش دهیم و باعث بهبودی فوری می‌شویم. در مواردی که درد کمتر شدید است یا کیست‌های کوچک متعددی وجود دارد، درمان‌های خانگی اغلب می‌توانند مفید باشند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

حتی اگر در گذشته توده‌ها را بررسی کرده باشید و معلوم شد که کیست هستند، ارزیابی توده‌های جدید ضروری است. همچنین بررسی کنید که آیا ترشح از نوک پستان، تغییر رنگ روی پوست، چروک شدن یا فرورفتگی پوست سینه، یا صاف شدن نوک پستان دارید یا خیر.

هر گونه تغییر یا توده جدید سینه، درد غیرقابل توضیح سینه که بهبود نمی یابد، تغییر در ظاهر یا بافت سینه، یا هر گونه نگرانی در مورد سلامت عمومی پستان یا علائم مداوم باید با پزشک خود در میان گذاشته شود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

مصرف داروهای مسکن برای دیابتی‌ها مفید است؟

مصرف داروهای مسکن برای دیابتی‌ها مفید است؟ تحقیقات اخیر درباره تأثیر آسپرین بر کاهش قند خون در دیابت نوع ۲ همچنان در حال بررسی است. برخی مطالعات جدید ممکن است تأثیر محدود آسپرین بر قند خون را تأیید یا رد کنند و نشان دهند که استفاده عمومی از آن به عنوان درمان دیابت نوع ۲ مناسب نیست.
تحقیقات جدید نشان داده است که داروی آسپرین به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم منجر می‌شود.بر پایه این گزارش‌،‌ در این تحقیقات، محققان دریافتند که تجویز مسکن درد باعث کاهش التهاب همراه با دیابت نوع 2 می‌شود.
به گزارش سلامت نیوز اما این دارو عوارض جانبی ناخواسته‌ای‌ دارد که می‌تواند توانایی‌های بالقوه خود را در درمان دیابت ایجاد کند.
دکتر «استیون شوئلسون»، پروفسور پزشکی در دانشکده «هاروارد» در «بوستون» گفت: این آزمایش یک آزمایش احتمالاً مختص داروهای خیلی قدیمی است که به دلیل قدیمی بودنشان در غرب استفاده می‌شده است که هیچ کار آزمایی بالینی بر روی آن وجود نداشته است.
در این تحقیقات 286 نفر بین 18 و 75 ساله مبتلا به دیابت نوع دوم مورد بررسی قرار گرفتند.
در شروع این تحقیقات سطح قندخون شرکت‌کنندگان بیش از چند ماه بین 7 تا 9.5 درصد بود؛ انجمن دیابت آمریکا به طور کلی سطح زیر 7 درصد را برای بزرگسالان توصیه می‌کند.
محققان اشاره کردند که داوطلبان به طور تصادفی 48 هفته از داروهای مسکن با دوز 3.5 گرم در هر روز یا یک قرص دارونما را تعیین کردند.
بیش از 48 هفته، افرادی که دارو مصرف کرده بودند سطح A1C خون آنها در مقایسه با افرادی که از دارونما استفاده کرده بودند،‌ کمتر شد.
شوئلسون گفت: اغلب افرادی که دچار سندرم متابولیک-گروهی از عوامل خطر (از جمله دیابت نوع 2) برای بیماری‌های قلبی و عروقی – اغلب در برابر التهاب تعداد سلولهای سفید خون طبیعی بالاتری را نشان می‌دهند.
در این مطالعه، افرادی که داروی مسکن مصرف کرده بودند شاهد کاهش تعداد سلول‌های سفید خون بوده‌اند.
این مطلب که مدتها پیش منتشر شده بود در سال 1403 از سوی سلامت نیوز مورد بررسی مجدد قرار گرفت . نتایج زیر حاصل شد :
تحقیقات اخیر در زمینه تأثیر داروی آسپرین بر کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین عوارض جانبی آن همچنان در حال بررسی و ارزیابی است. اطلاعات موجود درباره این موضوع شامل یافته‌های قبلی و تحقیقات جدید است که به شرح زیر است:
برخی از مطالعات جدیدتر ممکن است تأثیرات محدودی از آسپرین بر قند خون را تأیید یا رد کنند و ممکن است نشان دهند که استفاده گسترده از آسپرین به عنوان یک درمان برای دیابت نوع 2 مناسب نیست.
مطالعاتی که پیشتر منتشر شده‌اند، از جمله مطالعه‌ای که به تاریخ 2 ژوئیه منتشر شده، نشان داده‌اند که آسپرین، به عنوان یک داروی ضد التهاب، ممکن است تأثیراتی در کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد. این مطالعات نشان داده‌اند که آسپرین می‌تواند التهاب را کاهش دهد که ممکن است به کاهش قند خون کمک کند.
با این حال، آسپرین به‌طور کلی به عنوان یک داروی ضد التهاب و مسکن، عوارض جانبی دارد که ممکن است بر روی توانایی آن در درمان دیابت تأثیر منفی بگذارد. از جمله عوارض جانبی شناخته‌شده آسپرین می‌توان به مشکلات گوارشی، خون‌ریزی و واکنش‌های آلرژیک اشاره کرد.
برای اطلاعات به‌روزتر و مشاوره‌های دقیق‌تر، توصیه می‌شود با پزشک یا متخصص دیابت مشورت کنید. آنها می‌توانند اطلاعاتی درباره جدیدترین تحقیقات و دستورالعمل‌های درمانی را ارائه دهند که بر اساس وضعیت خاص هر بیمار تنظیم شده است.
در مج..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت مغز را تا ۴ سال پیرتر می‌کند

دیابت مغز را تا ۴ سال پیرتر می‌کند مطالعه جدید از تأثیرات نگران‌کننده دیابت بر سلامت مغز خبر می‌دهد.
مطالعه‌ای جدید بر اساس اسکن‌های MRI نشان داده است که دیابت می‌تواند مغز را تا چهار سال پیرتر از سن واقعی فرد کند. به گزارش مدیسن نت، محققان سوئدی با تجزیه و تحلیل داده‌های MRI از بیش از ۳۱ هزار فرد در بازه سنی ۴۰ تا ۷۰ سال، به این نتیجه رسیده‌اند که دیابت و پیش دیابت تأثیرات قابل توجهی بر پیری مغز دارند.
«ابیگیل داو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، هشدار داد که وجود مغزی مسن‌تر از سن تقویمی ممکن است نشان‌دهنده انحراف از روند طبیعی پیری و یک علامت اولیه برای زوال عقل باشد. او افزود: «با این حال، تغییرات مثبت در سبک زندگی می‌تواند به جلوگیری از پیری زودرس مغز کمک کند.»
مطالعه نشان داد که افرادی که به دیابت مبتلا هستند، میانگین سنی مغزشان ۲ تا ۳ سال بزرگ‌تر از افراد بدون دیابت است، و کسانی که دیابت آن‌ها به خوبی کنترل نمی‌شود، مغزشان به طور متوسط چهار سال بزرگ‌تر از همتایان سالم خود است. همچنین، افرادی که از نظر بدنی فعال بوده و از مصرف سیگار و الکل خودداری می‌کنند، کمتر به پیری زودرس مغز دچار می‌شوند.
داو گفت: «شیوع دیابت نوع ۲ در حال افزایش است و امیدواریم این تحقیقات به پیشگیری از اختلالات شناختی و زوال عقل در افرادی که به دیابت و پیش دیابت مبتلا هستند، کمک کند.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

چرا انسولین باید به صورت تزریقی مصرف شود؟

چرا انسولین باید به صورت تزریقی مصرف شود؟ انسولین می‌تواند بخش مهمی در روند مدیریت بیماری دیابت باشد اما بیماران ممکن است تمام نکات درباره مصرف موثر این دارو را ندانند. انجمن دیابت آمریکا (ADA) اطلاعات و نکات زیادی در مورد استفاده از انسولین ارائه کرده است.
انسولین، که برای مدیریت قند خون در دیابت ضروری است، به طور معمول به صورت تزریقی مصرف می‌شود، زیرا اگر به صورت قرص مصرف شود، در طول فرآیند هضم تجزیه می‌شود و اثربخشی خود را از دست می‌دهد. به این دلیل، انسولین باید به زیر پوست تزریق شود تا بتواند به درستی به جریان خون وارد شود و عملکرد خود را داشته باشد.
با توجه به نوع و نیاز بیمار، انسولین در انواع مختلفی موجود است:
انسولین سریع‌الاثر: حدود ۱۵ دقیقه پس از تزریق شروع به کار می‌کند، در حدود یک تا دو ساعت به اوج خود می‌رسد و اثر آن بین دو تا چهار ساعت ادامه دارد.
انسولین منظم یا کوتاه‌الاثر: معمولاً در عرض ۳۰ دقیقه پس از تزریق به جریان خون می‌رسد، دو تا سه ساعت بعد به اوج خود می‌رسد و بین سه تا شش ساعت مؤثر است.
انسولین با اثر متوسط: معمولاً دو تا چهار ساعت پس از تزریق شروع به کار می‌کند، چهار تا ۱۲ ساعت بعد به اوج خود می‌رسد و حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت مؤثر است.
انسولین طولانی‌الاثر: چند ساعت پس از تزریق به جریان خون می‌رسد و تأثیر آن می‌تواند تا ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد.
انسولین فوق‌العاده طولانی‌الاثر: در حدود شش ساعت شروع به کار می‌کند، به اوج نمی‌رسد و می‌تواند تا ۳۶ ساعت یا بیشتر دوام بیاورد.
در سال ۲۰۱۵، انسولین استنشاقی به نام «Afrezza» در ایالات متحده معرفی شد. این نوع انسولین به سرعت در ابتدای هر وعده غذایی عمل می‌کند و می‌تواند توسط بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ استفاده شود. با این حال، باید توجه داشت که انسولین استنشاقی جایگزین انسولین طولانی‌الاثر نمی‌شود.
انسولین‌ها در قدرت‌های مختلف موجود هستند، و رایج‌ترین قدرت مورد استفاده در ایالات متحده U-100 است، به این معنی که دارای ۱۰۰ واحد انسولین در هر میلی‌لیتر مایع است. این تنوع در نوع و قدرت انسولین به بیماران کمک می‌کند تا درمان متناسب با نیازهای فردی خود را دریافت کنند.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *