بهترین انواع آجیل برای درمان کم خونی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، اگر در میانه روز احساس خستگی عمیق و غیر معمولی می‌کنید یا هنگام بالا رفتن از پله‌ها و بلند شدن یک دفعه‌ای احساس سرگیجه و تنگی نفس دارید و به خصوص اگر به صورت مداوم احساس سرما دارید و پاهایتان حتی در هوای معتدل هم سرد و منجمد است؛ پیشنهاد می‌کنیم به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.

در این مقاله می‌خواهیم لیست بهترین آجیل برای کم خونی را به شما معرفی کنیم تا با تغذیه‌ای جذاب و خوشمزه به پیشگیری یا درمان کم خونی خود کمک کنید.

آیا مصرف آجیل در بهبود کم خونی موثر است؟

گذشتگان ما با تغذیه از دانه‌ها و مغزیجات، بی‌شک زندگی سالم‌تر و طول عمر مفیدتری داشته‌اند؛ اما با ورود به نسل ماشینی و صنعتی، افزایش اضطراب و استرس و مهمتر از همه این‌ها، مصرف مواد غذایی که ارزش غذایی پایینی دارند؛ به وفور با مشکلاتی مواجه هستیم که همه آنها ریشه در اصل تغذیه‌ای دارند.

کم خونی نیز از این قبیل مشکلات است که شاید در مراحل اولیه به صورت حاد خود را نشان ندهد؛ ولی تاثیر فوق‌العاده مستقیم روی کیفیت زندگی دارد. برای درمان و حل مشکل کم خونی می‌توان در کنار داروهایی که پزشکان متخصص تجویز می‌کنند از مغزیجات موثر هم استفاده کنید.

علت کم خونی چیست؟

کم‌خونی به دلیل کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین خون رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین دلایل کم‌خونی، کمبود آهن است که باعث کاهش تولید هموگلوبین می‌شود. علاوه بر این، کمبود ویتامین‌های B12 نیز می‌تواند منجر به اختلال در تولید گلبول‌های قرمز شود.

بهترین انواع آجیل برای کم خونی

در ادامه لیست بهترین آجیل برای کم خونی را به شما معرفی می‌کنیم و به تفصیل هر کدام را شرح می‌دهیم تا به جای صرف هزینه برای مواد غذایی بی‌ارزش، با تهیه این مغزیجات میان وعده و حتی یک وعده خوشمزه و سالم داشته باشید و کم خونی خودتان را تا حد زیادی کاهش دهید.

پسته

این آجیل به خودی خود برای ما ایرانی‌ها جذابیت خیلی زیادی دارد و از مهم‌ترین آیتم‌های عیدانه نیز هست. این مغز خوشمزه‌ی سرشار از آهن، برای تولید هموگلوبین و انتقال اکسیژن در خون ضروری است. پسته روند تولید سلول‌های خونی را تقویت می‌کند و البته که حاوی ویتامین B6 هم هست. یک منبع فوق العاده طبیعی و عالی برای افزایش انرژی روزانه.

از جمله ویتامین‌های موجود در پسته:

  • ویتامین E: آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از بدن در برابر آسیب‌ها.
  • ویتامین K: بهبود فرایند انعقاد خون و حفظ سلامت استخوان‌ها.
  • ویتامین B6: تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز.

بادام درختی

مصرف منظم بادام درختی برای تامین آهن و پیشگیری از علائم کم خونی بسیار موثر است. بادام درختی به تنظیم سطح هموگلوبین کمک می‌کند و کم خونی را کاهش می‌دهد. انرژی و نشاط را بیشتر می‌کند. بادام درختی منبع غنی ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قوی است. همچنین حجم زیادی ویتامین B2 دارد که به سلامت پوست و عملکرد مغز کمک می‌کند. از دیگر ویتامین‌های این مغز خوشمزه در لیست بهترین آجیل برای کم خونی B3 موجود در آن است که سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.

کشمش

ضعف، سرگیجه و خستگی از موارد مشترک در بین کسانی است که دچار کم خونی هستند. ویتامین C موجود در کشمش به بهبود اثربخشی آهن در جریان خون کمک فراوانی می‌کند و در کنار ویتامین B که سبب تولید گلبول‌های قرمز می‌شود برای کاهش ضعف و خستگی بسیار موثر است. از کشمش برای استفاده میان وعده‌ای کنار انواع چایی می‌توانید استفاده کنید. علاوه بر این، ویتامین‌های موجود در کشمش، در حفظ سلامت استخوان، کاهش چشمگیر ریزش مو و سلامت پوست موثر است.

بادام هندی

مصرف بادام هندی در راستای افزایش سطح هموگلوبین و اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن بسیار کمک کننده است. وجود ویتامین‌های گروه B موجود در بادام هندی، در تولید سلول‌های خونی و حفظ سلامت سیستم عصبی تاثیر فراوانی دارد. برای درمان کم خونی در طول روز شما باید به تعداد ۱۵ الی ۲۰ عدد یا یک مشت کوچک بادام هندی را به دفعات مصرف کنید. این مقدار برای تامین آهن، مس و دیگر مواد معدنی برای بهبود وضعیت کم خونی لازم است.

فندق

این مغز خوشمزه انواع ویتامین‌های B6، C، آنتی اکسیدان‌ها، مس، منیزیم و… را داراست و جز بهترین مغزها برای کم خونی است. از نظر کارشناسان حوزه تغذیه، فندق جایگزین خیلی خوبی برای پروتئین موجود در لبنیات است و مصرف روزانه حدود ۲۰ عدد فندق برای درمان کم خونی تاثیر فراوانی دارد.

بادام زمینی

در لیست بهترین آجیل برای کم خونی، بادام زمینی هم قرار دارد؛ ولی معمولاً بادام زمینی را در دسته حبوبات به شمار می‌آورند؛ اما نکته مهم اینجاست که این ماده هم مانند سایر آجیل‌هایی که برای درمان کم خونی ذکر کردیم دارای فواید و ویتامین‌هایی است که تاثیر مستقیمی بر تولید گلبول‌های خونی و اکسیژن رسانی دارد.

گردو

از جذاب‌ترین دانه‌های مغذی که خیلی خیلی روی درمان کم خونی تاثیر دارد، گردو است. ممکن است برای برخی افراد حساسیت زا باشد و التهاب و زخم‌هایی را در قسمت دهان ایجاد کند. قبل از مصرف (یک شب قبل )گردو را خیسانده و بعد میل کنید. از جمله ویتامین‌هایی که در گردو موجود است: امگا3، امگا ۶، ویتامین B5، ویتامین B6، B12، پتاسیم، فسفر، منیزیم، زینک و… .

تخم کتان

این دانه مغذی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تقویت جریان خون و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند. امگا ۳ التهاب بدن را کاهش می‌دهد و برای جذب مواد مغذی مفید است. تخم کتان، فیبر بالایی دارد که به درمان یبوست هم کمک کرده و سیستم گوارش را بهینه می‌کند. ویتامین B1 و منیزیم در دانه کتان، خستگی ناشی از کم خونی را کاهش می‌دهد.

دانه کنجد

دانه‌های کنجد به ویژه کنجد سیاه مقدار قابل توجهی آهن دارند. مصرف کنجد به افزایش سطح هموگلوبین کمک می‌کند و اکسیژن رسانی را بهبود می‌بخشد. کنجد حاوی فولیک و ویتامین B6 است. از طرف دیگر؛ کنجد حاوی مس زیادی است و منیزیم موجود در آن، خستگی ناشی از کم خونی را کاهش می‌دهد.

تخم کدو تنبل

تخم کدو تنبل در لیست بهترین آجیل برای درمان کم خونی از جمله مواد مغذی است که حاوی زینک بسیار است. به تقویت سیستم ایمنی و افزایش جذب آهن کمک می‌کند. سبب خونسازی می‌شود و ضعف و خستگی را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه تخم کدو تنبل به صورت خام و بوداده یا اضافه کردن به سالاد و غذا، در تقویت خون و کاهش علائم کم خونی موثر است.

انتظار نداشته باشید که بین مغزیجات‌هایی که معرفی کردیم یکی را به عنوان بهترین انتخاب کنیم! هر کدام از این مغزها فواید و ویژگی‌های خود را دارند و همه آنها برای درمان کم خونی بسیار موثرند. برای پیشگیری از کم خونی حتی مصرف روزانه (به عنوان خوراکی) به جای خوراکی‌های مضر بسیار توصیه می‌شود.

سخن پایانی

در قسمت بالا به بررسی بهترین آجیل برای کم خونی پرداختیم و انواع این آجیل‌ها را به شما معرفی کردیم. در نظر داشته باشید که علائم کم خونی را جدی بگیرید و سعی کنید با استفاده از روش‌های طبیعی و قرار دادن این مواد مغذی در رژیم غذایی خودتان به درمان کم خونی خود و پیشگیری از این حالت بپردازید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *