افرادی که دیابت دارند می توانند توت فرنگی بخورند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، توت فرنگی دارای رنگ قرمز، بافت آبدار و شیرینی لذت بخش است. از چیزکیک گرفته تا سالاد و اسموتی، توت فرنگی طعم تقریباً هر غذایی را افزایش می دهد.

توت فرنگی سرشار از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان است اما به دلیل شیرین بودن آن، افرادی که دیابت دارند از خوردن توت فرنگی اجتناب می کنند. با این حال، بیماران دیابتی می توانند از توت فرنگی در حد اعتدال لذت ببرند و از فواید بی نظیر آن استفاده کنند.

آیا توت فرنگی برای مبتلایان به دیابت مفید است؟

از آنجایی که توت فرنگی منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی است، به دلیل مزه و فواید تغذیه ای آنها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این میوه سرشار از فیبر است و کالری کمی دارد و دارای مواد مغذی زیادی مانند ویتامین C و آنتی اکسیدان است، به همین دلیل توت فرنگی برای افراد مبتلا به دیابت می تواند مفید باشد.

به دلایل زیر توت فرنگی می تواند به مدیریت دیابت کمک کند:

1. توت فرنگی شاخص گلیسمی پایینی (GI) دارد

توت فرنگی با وجود شیرینی طبیعی، شاخص گلیسمی پایینی دارد؛ این بدان معنی است که آنها می توانند به جلوگیری از افزایش سطح گلوکز خون کمک کنند.

2. توت فرنگی سرشار از فیبر است

توت فرنگی سرشار از فیبر غذایی است که جذب قند را کند می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، فیبر همچنین هضم و سیری را تقویت می کند و به مدیریت وزن کمک می کند که یکی دیگر از عوامل مهم در مدیریت دیابت است.

3. توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد

یک مطالعه منتشر شده در Food and Nutrition نشان می دهد که توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین است که ممکن است خواص ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد میکروبی داشته باشد. اثرات ضد التهابی در توت فرنگی برای کاهش مقاومت به انسولین شناخته شده است.

4. توت فرنگی به مدیریت وزن کمک می کند

چاقی عامل اصلی دیابت است. خوردن توت فرنگی می تواند به مدیریت وزن کمک کند زیرا کالری کم و محتوای آب بالایی دارد.

5. توت فرنگی سلامت قلب را ارتقا می دهد

دیابت خطر مشکلات قلبی را افزایش می دهد. توت فرنگی می تواند با کاهش سطح کلسترول بد LDL، کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد عروق خونی از سلامت قلب حمایت کند.

تمام این فواید مصرف توت فرنگی می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

بنابراین، آیا یک دیابتی می تواند توت فرنگی بخورد؟

بله، بیماران دیابتی می توانند توت فرنگی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنند. با این حال، مهم است که به اندازه سهم توجه داشته باشید. از آنجایی که توت فرنگی حاوی کربوهیدرات است، اگر به مقدار زیاد مصرف شود، می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.

یک فنجان توت فرنگی ورقه شده حاوی تقریباً 11 گرم کربوهیدرات است که 2.9 گرم آن فیبر رژیمی است. از این رو، مصرف توت فرنگی در حد اعتدال، همراه با سایر مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین، می تواند با مدیریت موثر سطح قند خون به افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

چگونه برای کنترل دیابت توت فرنگی مصرف کنیم؟

توت فرنگی می تواند بخشی از رژیم غذایی متعادل باشد، حتی اگر دیابت دارید در اینجا نحوه صحیح خوردن توت فرنگی برای شما توضیح داده شده است:

1. به عنوان میان وعده

خوردن توت فرنگی تازه یکی از ساده ترین راه های لذت بردن از این میوه است. آنها را با نمک یا سرکه کاملا بشویید و به عنوان میان وعده از آنها لذت ببرید.

2. به دستور پخت غذا اضافه کنید

شما همچنین می توانید توت فرنگی را در سالاد، ماست یا بلغور جو دوسر برای طعم و مزه بیشتر اضافه کنید.

3. آنها را با پروتئین همراه کنید

ترکیب توت فرنگی با غذاهای غنی از پروتئین یا حاوی چربی سالم می تواند به کاهش تاثیر بر سطح قند خون کمک کند. به عنوان مثال، از توت فرنگی با یک مشت آجیل یا دانه لذت ببرید، یا آن را با پنیر کوتیج یا ماست یونانی برای یک میان وعده رضایت بخش و متعادل همراه کنید.

هنگام لذت بردن از توت فرنگی، از افزودن شکر یا شیرین کننده های اضافی خودداری کنید و از خوردن آن با میوه های شیرین مانند انبه خودداری کنید. مهمترین نکته این است که توت فرنگی را در حد اعتدال مصرف کنید!

سایر نکات لازم برای مدیریت دیابت:

  • از یک رژیم غذایی سالم سرشار از سبزیجات، میوه ها، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل استفاده کنید، در حالی که قند و کربوهیدرات های تصفیه شده را محدود کنید.
  • غذاهای با گلیسمی پایین را به رژیم غذایی معمول خود اضافه کنید، زیرا در مقایسه با غذاهای با GI بالا، سطح قند خون را تدریجی و پیوسته افزایش می دهند.
  • برای کنترل سطح قند خون و حفظ وزن سالم به فعالیت بدنی منظم بپردازید.
  • در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا به خوبی هیدراته بمانید.
  • مدیتیشن و یوگا را تمرین کنید تا سطح استرس خود را مدیریت کنید.
  • سطح قند خون را به طور منظم کنترل کنید.
لطفاامتیاز دهید
دیابت

جمعیت دیابتی‌های ایران سه برابر شد

جمعیت دیابتی‌های ایران سه برابر شد آمار مبتلایان به دیابت در ایران به حدود ۷ میلیون نفر رسید، این درحالی است که این میزان در سال در دو دهه پیش، تنها ۲ میلیون نفر بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس: «هر سال تاخیر در شناسایی بیماری دیابت، درمان را به اندازه سه سال به تاخیر می‌اندازد. بیماری که ابتدا قلب، سپس کلیه، کبد و دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند.»
این را متخصص دیابت علیرضا استقامتی می‌گوید.در سال ۲۰۰۷ حدود 2 میلیون نفر به دیابت مبتلا بودند اما عدم توجه به هشدارها طی کمتر از بیست سال سبب شده تا این میزان به سه و نیم برابر برسد و امروز شاهد جمعیت ۷ میلونی بیمارات دیابتی هستیم!فوق تخصص غدد علیرضا استقامتی معتقد است که «اگر فکری به حال دیابت و درمان آن نشود تا چند سال آینده به ناچار مجبوریم همه بودجه‌های حوزه سلامت را در دیابت هزینه کنیم.»
بر اساس برآوردهایی که در سال ۲۰۲۱ انجام شده بیش از ۵۴۰ میلیون نفر در دنیا دچار دیابت هستند که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این آمار در سال ۲۰۴۵ به حدود ۸۰۰ میلیون نفر می‌رسد.پژوهشگر طب سنتی مهدی میرغضنفری می‌گوید افراد مبتلا به دیابت با رعایت تدابیر تغذیه‌ای، ورزش، خواب مطلوب و مصرف برخی گیاهاهن دارویی با توجه به مزاجشان مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهند.
دانشیار اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران فاطمه سلیمانی می‌گوید که مصرف نکردن، کم مصرف کردن داروهای جدید عواقبی دارد که خودش هزینه سرسام‌آوری روی دست بیمار و جامعه می‌گذارد، لذا مصرف دارو نباید قطع شود.
کارشناسان معتقدند بیماران مبتلا به دیابت در مراحل اولیه نیازی به تزریق انسولین ندارند و با مصرف دارو، کنترل وزن، فعالیت بدنی منظم و پیروی از رژیم غذایی مناسب قادر به کنترل قند خون خود خواهند بود. همچنین طب ایرانی باید به عنوان مکمل درنظر گرفته شود نه یک روش درمان.

اطلاعات بیشتر
دیابت

افراد مبتلا به دیابت چه ورزشی انجام دهند؟

افراد مبتلا به دیابت چه ورزشی انجام دهند؟ برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک، ورزش یکی از مولفه‌های حیاتی در مدیریت این بیماری است، با این حال، یافتن ورزشی مناسب که کنترل قند خون را با فواید قلبی عروقی متعادل کند، می‌تواند چالش برانگیز باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا ساینس نوشت، نتایج تحقیقات کنونی مشخص کرده است دو شکل محبوب ورزش هوازی، تمرین مداوم و تناوبی به بیماران دیابتی در کنترل بیماری کمک خواهد کرد.
یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد ورزش هوازی مداوم ممکن است برای بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، به ویژه زنان، موثرترین نوع باشد. ورزش مداوم که شامل حفظ سرعتی ثابت و متوسط ‌در طول تمرین است (مانند دویدن به مدت ۳۰ دقیقه)، منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون در مقایسه با تمرینات تناوبی می‌شود. البته تمرینات تناوبی که به‌طور متناوب بین دوره‌های با شدت بالاتر و پایین‌تر (مانند دویدن و پیاده‌روی متناوب) انجام می‌شود، فوایدی را نشان داد اما میزان آن کمتر بود.
تفاوت جنسیتی در پاسخ به ورزش نتایج این تحقیق تفاوت‌های جنسیتی مهمی در پاسخ به ورزش نشان داد؛ زنان به‌طور کلی سطوح قند خون پایدارتری با کاهش قابل‌ توجه در درجه اول بعد از ورزش مداوم تجربه کردند. از سوی دیگر، مردان پس از هر دو نوع ورزش کاهش بیشتری در قند خون نشان دادند که بیشترین کاهش پس از ورزش مداوم بود. این نتیجه نشان می‌دهد در حالی که ورزش مداوم ممکن است برای هر دو جنس مفید باشد اما مردان باید برای جلوگیری از افت بالقوه خطرناک قند خون، مراقب سطح قند خون خود باشند.
دکتر پویا سلطانی، یکی از محققان این تحقیق از دانشگاه استافوردشایر انگلستان اظهار کرد نتایج این تحقیق مهم است زیرا بیماران دیابتی اغلب انگیزه‌ای برای ورزش به‌عنوان وسیله‌ای برای مدیریت شرایط خود ندارند. یکی از دلایل این است که فعالیت بدنی می‌تواند منجر به افت قند خون و باعث ناراحتی و بی‌انگیزگی در فعالیت ورزش شود. ما بررسی کردیم که آیا نوع فعالیت بدنی می‌تواند این افت قند خون را کاهش دهد یا خیر.
این تحقیق شامل ۱۹ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یک بود که به‌طور منظم ورزش نمی‌کردند. هر شرکت‌کننده دو جلسه تمرینی ۳۰ دقیقه‌ای را در روزهای مختلف انجام داد؛ یکی تمرین مداوم و دیگری تمرین تناوبی بود. محققان سطح قند خون، ضربان قلب و فشار خون را قبل، بلافاصله بعد و ۲۰ دقیقه بعد از هر جلسه اندازه‌گیری کردند. آنان همچنین ارزیابی کردند که شرکت‌کنندگان چقدر تمرین را سخت احساس می‌کنند و چقدر از آن لذت می برند.
با وجود تفاوت در پاسخ‌های قند خون، هم مردان و هم زنان سطوح مشابهی از تلاش و لذت را برای هر دو نوع ورزش گزارش کردند. این نتایج نشان می‌دهد که هر یک از این ورزش‌ها می‌تواند گزینه‌ای مفید و لذت‌بخش برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک باشد، با این انتخاب که احتمالا تحت تاثیر ترجیحات فردی و نیازهای مدیریت قند خون قرار می‌گیرد.
در نهایت، این یافته‌ها بینش‌ ارزشمندی را برای ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و افراد مبتلا به دیابت نوع یک فراهم می‌کند. در حالی که به نظر می‌رسد ورزش مداوم برای کنترل قند خون، به ویژه برای زنان موثرتر است، انتخاب نوع ورزش باید با توجه به نیازها، ترجیحات و توانایی هر فرد برای مدیریت سطح قند خون خود در طول و بعد از فعالیت بدنی تنظیم شود.
تاثیر ورزش بر دیابت محققان دانشگاه هاروارد نیز اظهار کردند ورزش به کنترل وزن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید، افزایش کلسترول خوب (HDL)، تقویت عضلا..

اطلاعات بیشتر
دیابت

یشگیری و کنترل دیابت از دیدگاه طب ایرانی و مکمل

یشگیری و کنترل دیابت از دیدگاه طب ایرانی و مکمل عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دیابت یک بیماری شایع در جهان است که در آن قند خون به طور غیر طبیعی افزایش می یابد، افزود: در کنار درمان های رایج بیماران دیابتی، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان درمان های مکمل در کنترل قند خون مفید است.
به گزارش سلامت نیوز فاطمه محجوب اظهار داشت: بیماران مبتلا به دیابت در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و درمان های مربوطه، با عوارض متعددی در زمینه بینایی، قلبی و عروقی، کلیوی و خون رسانی اندام ها مواجه می شوند.
وی رعایت رژیم غذایی متناسب با نوع مزاج و متناسب با شاخص توده بدنی، داشتن خواب شبانه کافی، کنترل هیجانات خلقی و اضطراب، داشتن فعالیت بدنی مناسب حدود ١۵۰ دقیقه در هفته، توجه به وضعیت اجابت مزاج و رفع یبوست و پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده را در کنترل بهتر قند خون موثر دانست.
به گزارش وبدا، این متخصص طب سنتی تاکید کرد: این تصور که برای درمان دیابت با طب سنتی همه داروهای شیمیایی باید قطع شود، اشتباه و توصیه بسیار خطرناکی است. درمان های طب ایرانی به صورت تلفیقی در کنار درمان های جدید باعث کنترل هر چه بهتر قند خون، کاهش عوارض دارویی، کاهش عوارض دیابت و نیز کاهش دُز داروها می شود.
به گفته وی توصیه می شود بیماران مبتلا به دیابت حتما تحت نظر متخصصان، داروهای لازم را دریافت کرده و به صورت خود سرانه آن ها را قطع نکنند.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *