آیا شیر برنج به اندازه شیرهای دیگر مغذی است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، شیر برنج و شیر گاو با وجود این که هر دو شیر نامیده می شوند، اما تفاوت های مهمی دارند. شیر برنج که به نام نوشیدنی برنج نیز شناخته می شود، دارای طعم متمایزی است که آن را از همتای لبنی خود جدا می کند. افزون بر این، نوشیدنی برنج دارای آرایش تغذیه ای منحصر به فردی است و فواید بالقوه برای سلامتی دارد.

نوشیدنی برنج چه طعمی دارد؟

تنها بر اساس نام، ممکن است فکر کنید که شیر برنج طعمی شبیه به برنج خیس شده در شیر دارد. با این وجود، مشخصات طعم این نوشیدنی کمی پیچیده تر است.

نوشیدنی برنج به طور معمول کمی شیرین تر از شیر لبنی است. ماده اصلی نوشیدنی، یعنی برنج، کربوهیدراتی است که هنگام فرآوری به قند تجزیه می شود. شیر برنج رنگی سفید یا بژ و بافتی خامه ای دارد که بی شباهت به شیر گاو نیست.

نوشیدنی برنج می تواند حاوی طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی باشد. این اجازه می دهد تا نوشیدنی در طعم های مختلف ارائه شود. همچنین، امکان غنی کردن شیر برنج با مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین ها از جمله د، آ و ب12 وجود دارد که از این طریق برخی فواید سلامت شیر لبنی نیز ارائه می شود.

حقایق تغذیه ای شیر برنج: یک وعده

یک فنجان (237 میلی لیتر) شیر برنج حاوی حدود 120 کالری است. در نتیجه، این نوشیدنی کالری کمتری نسبت به شیر لبنی کامل (حدود 150 کالری) دارد، اما نسبت به یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی، کالری بیشتری دارد.

در شرایطی که نوشیدنی برنج و شیر لبنی کم چرب دارای مقادیر مشابه چربی هستند – معادل حدود 8 گرم در هر وعده – نسخه برنجی فاقد چربی های اشباع است.

چندین عامل تغذیه ای دیگر نوشیدنی برنج را نسبت به شیر لبنی منحصر به فرد می کند. بیشتر انواع شیر برنج تقریبا فاقد پروتئین (1 گرم در هر وعده) یا فیبر (0 گرم در هر وعده) هستند.

افزون بر این، محتوای کربوهیدرات نوشیدنی برنج نسبت به شیر لبنی کمی بیشتر است. یک فنجان نوشیدنی برنج حاوی 23 گرم کربوهیدرات است که 13 گرم آن نشاسته و 10 گرم آن از قندهای افزوده هستند.

تولید شیر برنج: فرایند تجاری

چندین مرحله برای تولید شیر برنج تجاری انجام می شود. ابتدا دانه برنج آسیاب می شود به این معنی که چند جزء حذف می شوند. آسیاب کامل به حذف پوسته، جوانه و سبوس برای تولید برنج سفید اشاره دارد.

در شرایطی که این فرآیند بافت بهینه نوشیدنی برنج را ایجاد می کند، اما بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی را نیز از بین می برد. در نتیجه، برخی برندها تا حدی آسیاب انجام می دهند که تنها به حذف پوسته و شکل گیری برنج قهوه ای منتج می شود.

پس از آسیاب، برنج با آب ترکیب می شود، به صورت دوغاب در می آید و برای ایجاد مایع صاف پالایش می شود. سپس، از آنزیم ها برای تجزیه نشاسته در مخلوط استفاده می شود. روغن ها، نمک، تثبیت کننده ها و طعم دهنده ها نیز به طور معمول در این مرحله اضافه می شوند.

در نهایت شیر برنج برای ایجاد حالت خامه ای و پایداری همگن می شود.

دستور خانگی تهیه نوشیدنی برنج

اگرچه ممکن است جایگزین دقیقی برای شیر برنج تجاری نباشد، اما امکان تهیه نسخه های خانگی این نوشیدنی نیز وجود دارد.

برای تهیه شیر برنج در خانه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • یک فنجان برنج پخته و خنک شده و 4 فنجان آب را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و تا یکدست شدن آن به مخلوط کردن ادامه دهید.
  • این ترکیب را از دو لایه پارچه پنیرسازی یا صافی ریز عبور دهید تا اطمینان حاصل شود مواد جامد وارد نوشیدنی نمی شوند و مایع را در یک ظرف بریزید. 
  • نوشیدنی برنج خود را می توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

مزایا در برابر معایب

چندین مزیت بالقوه برای سلامتی موجب می شود تا شیر برنج به عنوان جایگزینی برای شیر لبنی مورد توجه قرار بگیرد. شیر برنج فاقد لاکتوز است. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است شرایط راحت تری برای گوارش آن داشته باشند. همچنین، این نوشیدنی فاقد پروتئین های کازئین و وی است که موجب بروز علائم در افرادی می شود که به شیر آلرژی دارند.

نوشیدنی برنج محتوای فسفر و پتاسیم کمی دارد که آن را به انتخاب بهتری برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی تبدیل می کند.

شیر برنج غنی شده با مواد مغذی می تواند مقادیر قابل مقایسه ای از کلسیم و ویتامین های آ، د و ب12 با شیر لبنی فراهم کند.

از جمله معایب شیر برنج می توان به محتوای بالای کربوهیدارت آن اشاره کرد که ممکن است به افزایش سطوح قند خون و التهاب در افراد مبتلا به دیابت منجر شود.

در شرایطی که شیر برنج یک نوشیدنی سالم برای مصرف روزانه است، افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت باید به دلیل محتوای کربوهیدارت بالا در مصرف آن احتیاط کنند.

همچنین، نوشیدنی برنج ممکن است حاوی سطوح بالاتر آرسنیک باشد. این یک فلز طبیعی اما سمی است که در خاک یافت می شود و به راحتی توسط برنج جذب می شود. از این رو، رعایت حد اعتدال در مصرف شیر برنج همچنان عاقلانه است.

آیا شیر برنج به اندازه شیرهای دیگر مغذی است؟

شیر برنج می تواند یک انتخاب سالم و مغذی برای افراد خاص باشد. این نوشیدنی کالری کمتری نسبت به شیر لبنی کامل دارد و فاقد لاکتوز و چربی اشباع است.

نوشیدنی برنج می تواند جایگزینی مغذی برای افرادی باشد که به مغزدانه ها و سویا آلرژی دارند و باید از این نوع شیرهای گیاهی پرهیز کنند.

شیر برنج مانند شیر لبنی فاقد گلوتن است که آن را به گزینه ای ایمن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک تبدیل می کند.

از جمله معایب بالقوه نوشیدنی برنج، شاخص گلیسمی بالای است که معیاری برای بررسی سرعت افزایش قند خون توسط غذا است. به این ترتیب، ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت که باید سطوح قند خون خود را مدیریت کنند، مطلوب نباشد. و از آنجایی که کربوهیدارت بالایی دارد، می تواند دیگر شرایط سلامتی که فرد در آن ها به شمارش کربوهیدارت نیاز دارد را تحت تاثیر قرار دهد.

نسخه های غنی نشده شیر برنج نیز فاقد کلسیم، ویتامین ها و پروتئین موجود در شیر گاو هستند

لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *