آیا از طریق رابطه دهانی می توان به کلامیدیا مبتلا شد؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، ابتلا به کلامیدیا از طریق رابطه جنسی دهانی می تواند باعث عفونت گلو شود. کلامیدیا یک عفونت مقاربتی است که اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند مشکلات سلامتی جدی برای شما ایجاد کند. در حالی که رابطه جنسی دخولی یکی از راه های ابتلا به کلامیدیا است، در مورد احتمال ابتلا به کلامیدیا از طریق رابطه دهانی نگرانی وجود دارد.

بیماری های مقاربتی عموماً از طریق نواحی تناسلی پخش می شوند اما ابتلا به کلامیدیا از رابطه جنسی دهانی به طور کلی گلو را تحت تأثیر قرار می دهد. در حالی که احتمال ابتلا به کلامیدیا از رابطه دهانی ممکن است کم باشد، این احتمال هنوز وجود دارد و باید از خود مراقبت کنید.

کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا یک عفونت مقاربتی (STI) است که توسط باکتری به نام کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد می شود. این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد اما در دراز مدت می تواند مشکلاتی جدی را ایجاد کند. کلامیدیا می‌تواند به دلیل رابطه جنسی محافظت نشده ایجاد شود.

لازم نیست رابطه جنسی حتما دخولی باشد. حتی تماس پوست به پوست نیز می تواند باعث گسترش کلامیدیا شود. بنابراین، رابطه جنسی دهانی و مقعدی هم می تواند منجر به کلامیدیا شود. با این حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری بیان می‌کند که در حالی که کلامیدیا می‌تواند باعث عفونت گلو شود، نسبت به عفونت در ناحیه تناسلی کمتر شایع است.

علائم کلامیدیا

علتی که کلامیدیا را به یک عفونت ترسناک تبدیل می کند این است که به ندرت علائمی ایجاد می کند. در مردان، به طور کلی هیچ علائم ظاهری وجود ندارد و می‌تواند به صورت درد در هنگام ادرار، ترشح زرد یا سبز از آلت تناسلی، درد در قسمت پایین شکم یا بیضه‌ها و گاهی اوقات خونریزی ظاهر شود.

در زنان نیز، علائم هفته‌ها قبل از ظهور طول می‌کشد. علائم می تواند رابطه جنسی دردناک، ترشحات واژن، سوزش در هنگام ادرار، درد در شکم باشد. این عفونت حتی می‌تواند به لوله‌های فالوپ سرایت کند و منجر به بیماری التهابی لگن شود که در آینده منجر به ناباروری می شود.

ابتلا به کلامیدیا از طریق رابطه جنسی دهانی منجر به عفونت گلو می شود. علائم نیز می تواند گلودرد، سرفه و تب اولیه باشد.

رابطه جنسی دهانی چیست؟

رابطه جنسی دهانی یک فعالیت جنسی است که شامل تحریک اندام تناسلی، مقعد یا سایر مناطق اروژنیک شریک زندگی با استفاده از دهان، لب ها یا زبان است. این نوع رابطه می تواند شامل تکنیک های مختلفی مانند fellatio (تحریک دهانی آلت تناسلی)، کونیلینگوس (تحریک دهانی فرج) و anilingus (تحریک دهانی مقعد) باشد.

نکته اصلی این است که رابطه جنسی دهانی ناایمن می تواند به شما بیماری های مقاربتی و جنسی منتقل کند.

چگونه می توان به کلامیدیا از طریق رابطه جنسی دهانی مبتلا شد؟

چند سناریو وجود دارد که در آن ابتلا به کلامیدیا از رابطه جنسی دهانی بسیار آسان می شود. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، در صورت صحت هر یک از موارد زیر می توانید به کلامیدیا مبتلا شوید:

  • اگر آلت تناسلی همسرتان به کلامیدیا آلوده شده است
  • اگر واژن یا مجاری ادراری عفونی دارید
  • اگر شریک زندگی شما راست روده عفونی دارد
  • اگر کلامیدیا در گلو دارید و رابطه جنسی دهانی انجام می دهید

کلامیدیا چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر رابطه جنسی دخول یا دهانی داشته اید و احساس می کنید که ممکن است به یک بیماری مقاربتی مبتلا شده باشید، بسیار مهم است که با پزشک مشورت کنید.

غربالگری و تشخیص معمولاً بسیار ساده است.

می‌توان سواب یا آزمایش ادرار را برای کشت انجام داد و باکتری‌ها را شناسایی کرد. اگر فکر می کنید که از رابطه جنسی دهانی به کلامیدیا مبتلا شده اید، نمونه ادرار کمکی نمی کند. بنابراین در اینجا، یک سواب گلو می تواند تشخیص را آسانتر کند؛ با این حال، سازمان غذا و دارو (FDA) هنوز این آزمایش را تایید نکرده است. گلو در حال حاضر دارای تعداد زیادی باکتری است. بنابراین، تشخیص کلامیدیا ممکن است خیلی آسان یا موثر نباشد.

چگونه کلامیدیا را درمان کنیم؟

درمان کلامیدیا ساده است. در بیشتر موارد، آنتی بیوتیک ها درمان انتخابی هستند.

پس از تشخیص، متخصص زنان شما آنتی بیوتیک های خوراکی یا وریدی را برای شما تجویز می کند که باید عفونت را فوراً درمان کند. علاوه بر این، حداقل یک هفته یا تا زمانی که دوز آنتی بیوتیک شما تمام شود، از رابطه جنسی دخولی و دهانی خودداری کنید. اگر یک بار به کلامیدیا مبتلا شده باشید، بیشتر مستعد ابتلا به کلامیدیا هستید، پس مراقب باشید.

به گفته CDC، نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که خطر ابتلا به کلامیدیا از رابطه جنسی دهانی و در نهایت ابتلا به عفونت گلو این است که شما را مستعد ابتلا به عفونت HIV می کند.

رابطه جنسی دهانی چه خطراتی دارد؟

1. عفونت های مقاربتی (STIs)

علاوه بر کلامیدیا، خطر انتقال سایر بیماری های مقاربتی مانند تبخال، سوزاک، سیفلیس، HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) و HIV نیز وجود دارد.این بیماری ها از طریق بزاق، مایع منی یا مایعات واژن (با در نظر گرفتن رابطه جنسی دهانی) منتقل می شوند.

2. زگیل تناسلی

زگیل تناسلی معمولاً از طریق تماس پوست به پوست در حین فعالیت جنسی با فرد آلوده منتقل می شود که می تواند شامل رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی و همچنین تماس آلت تناسلی با واژن زن باشد.

3. درد یا سوزش

رابطه جنسی دهانی تهاجمی یا طولانی مدت ممکن است باعث درد یا سوزش در دهان، گلو یا نواحی تناسلی شود. باکتری‌های دهان یا سایر قسمت‌های بدن به طور بالقوه می‌توانند باعث عفونت در ناحیه تناسلی یا مقعدی شوند، اگر بهداشت مناسب رعایت نشود.

4. انتقال عفونت های دیگر

در حالی که شیوع کمتری دارد، سایر عفونت ها از نظر تئوری می توانند از طریق تماس دهانی- مقعدی (آنیلینگوس) منتقل شوند.

استفاده از کاندوم و بند دندان می تواند شانس ابتلا به کلامیدیا را از طریق رابطه جنسی دهانی کاهش دهد.

چگونه از ابتلا به کلامیدیا جلوگیری کنیم؟

1. ارتباط برقرار کنید

با شریک زندگی خود در مورد سابقه جنسی، آزمایش STI و هر گونه نگرانی که ممکن است در مورد بیماری های مقاربتی داشته باشید، آشکارا صحبت کنید. صداقت و شفافیت متقابل می تواند به ایجاد یک رابطه جنسی امن تر کمک کند.

2. از محافظ استفاده کنید

استفاده از موانعی مانند کاندوم یا سدهای دندانی را در طول رابطه جنسی دهانی در نظر بگیرید. از کاندوم می توان برای پوشاندن آلت تناسلی استفاده کرد، در حالی که می توان از بند های دندانی برای پوشاندن فرج یا مقعد استفاده کرد. این کار به کاهش خطر انتقال STI کمک می کند.

3. آزمایش منظم

به طور منظم برای بیماری های مقاربتی آزمایش دهید، به خصوص اگر چندین شریک جنسی دارید یا درگیر رفتارهای جنسی پرخطر هستید. آزمایش منظم امکان تشخیص و درمان زودهنگام بیماری های مقاربتی را فراهم می کند که می تواند به جلوگیری از انتقال بیشتر کمک کند.

4. تک همسر باشید

تک همسر بودن و انتخاب شریکی که برای بیماری های مقاربتی آزمایش داده است می تواند به کاهش خطر ابتلا به انواع عفونت کمک کند.

5. سکس ایمن تر را انتخاب کنید

علاوه بر استفاده از موانع، انجام سایر روش‌های جنسی ایمن‌تر مانند اجتناب از تماس با زخم‌ها یا ضایعات باز و حفظ بهداشت دهان و دندان می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی در طول رابطه جنسی دهانی کمک کند.

6. از علائم آگاه باشید

به علائم غیرعادی مانند زخم، خارش یا ترشح در ناحیه تناسلی یا دهان توجه کنید. اگر علائمی را تجربه کردید، فوراً برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید.

7. واکسیناسیون را در نظر بگیرید

واکسن‌هایی برای برخی از بیماری‌های مقاربتی مانند HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) و هپاتیت B در دسترس هستند. برای محافظت از خود در برابر این عفونت‌ها، واکسن زدن را در نظر بگیرید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

جمعیت دیابتی‌های ایران سه برابر شد

جمعیت دیابتی‌های ایران سه برابر شد آمار مبتلایان به دیابت در ایران به حدود ۷ میلیون نفر رسید، این درحالی است که این میزان در سال در دو دهه پیش، تنها ۲ میلیون نفر بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس: «هر سال تاخیر در شناسایی بیماری دیابت، درمان را به اندازه سه سال به تاخیر می‌اندازد. بیماری که ابتدا قلب، سپس کلیه، کبد و دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند.»
این را متخصص دیابت علیرضا استقامتی می‌گوید.در سال ۲۰۰۷ حدود 2 میلیون نفر به دیابت مبتلا بودند اما عدم توجه به هشدارها طی کمتر از بیست سال سبب شده تا این میزان به سه و نیم برابر برسد و امروز شاهد جمعیت ۷ میلونی بیمارات دیابتی هستیم!فوق تخصص غدد علیرضا استقامتی معتقد است که «اگر فکری به حال دیابت و درمان آن نشود تا چند سال آینده به ناچار مجبوریم همه بودجه‌های حوزه سلامت را در دیابت هزینه کنیم.»
بر اساس برآوردهایی که در سال ۲۰۲۱ انجام شده بیش از ۵۴۰ میلیون نفر در دنیا دچار دیابت هستند که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این آمار در سال ۲۰۴۵ به حدود ۸۰۰ میلیون نفر می‌رسد.پژوهشگر طب سنتی مهدی میرغضنفری می‌گوید افراد مبتلا به دیابت با رعایت تدابیر تغذیه‌ای، ورزش، خواب مطلوب و مصرف برخی گیاهاهن دارویی با توجه به مزاجشان مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهند.
دانشیار اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران فاطمه سلیمانی می‌گوید که مصرف نکردن، کم مصرف کردن داروهای جدید عواقبی دارد که خودش هزینه سرسام‌آوری روی دست بیمار و جامعه می‌گذارد، لذا مصرف دارو نباید قطع شود.
کارشناسان معتقدند بیماران مبتلا به دیابت در مراحل اولیه نیازی به تزریق انسولین ندارند و با مصرف دارو، کنترل وزن، فعالیت بدنی منظم و پیروی از رژیم غذایی مناسب قادر به کنترل قند خون خود خواهند بود. همچنین طب ایرانی باید به عنوان مکمل درنظر گرفته شود نه یک روش درمان.

اطلاعات بیشتر
دیابت

افراد مبتلا به دیابت چه ورزشی انجام دهند؟

افراد مبتلا به دیابت چه ورزشی انجام دهند؟ برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک، ورزش یکی از مولفه‌های حیاتی در مدیریت این بیماری است، با این حال، یافتن ورزشی مناسب که کنترل قند خون را با فواید قلبی عروقی متعادل کند، می‌تواند چالش برانگیز باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا ساینس نوشت، نتایج تحقیقات کنونی مشخص کرده است دو شکل محبوب ورزش هوازی، تمرین مداوم و تناوبی به بیماران دیابتی در کنترل بیماری کمک خواهد کرد.
یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد ورزش هوازی مداوم ممکن است برای بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، به ویژه زنان، موثرترین نوع باشد. ورزش مداوم که شامل حفظ سرعتی ثابت و متوسط ‌در طول تمرین است (مانند دویدن به مدت ۳۰ دقیقه)، منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون در مقایسه با تمرینات تناوبی می‌شود. البته تمرینات تناوبی که به‌طور متناوب بین دوره‌های با شدت بالاتر و پایین‌تر (مانند دویدن و پیاده‌روی متناوب) انجام می‌شود، فوایدی را نشان داد اما میزان آن کمتر بود.
تفاوت جنسیتی در پاسخ به ورزش نتایج این تحقیق تفاوت‌های جنسیتی مهمی در پاسخ به ورزش نشان داد؛ زنان به‌طور کلی سطوح قند خون پایدارتری با کاهش قابل‌ توجه در درجه اول بعد از ورزش مداوم تجربه کردند. از سوی دیگر، مردان پس از هر دو نوع ورزش کاهش بیشتری در قند خون نشان دادند که بیشترین کاهش پس از ورزش مداوم بود. این نتیجه نشان می‌دهد در حالی که ورزش مداوم ممکن است برای هر دو جنس مفید باشد اما مردان باید برای جلوگیری از افت بالقوه خطرناک قند خون، مراقب سطح قند خون خود باشند.
دکتر پویا سلطانی، یکی از محققان این تحقیق از دانشگاه استافوردشایر انگلستان اظهار کرد نتایج این تحقیق مهم است زیرا بیماران دیابتی اغلب انگیزه‌ای برای ورزش به‌عنوان وسیله‌ای برای مدیریت شرایط خود ندارند. یکی از دلایل این است که فعالیت بدنی می‌تواند منجر به افت قند خون و باعث ناراحتی و بی‌انگیزگی در فعالیت ورزش شود. ما بررسی کردیم که آیا نوع فعالیت بدنی می‌تواند این افت قند خون را کاهش دهد یا خیر.
این تحقیق شامل ۱۹ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یک بود که به‌طور منظم ورزش نمی‌کردند. هر شرکت‌کننده دو جلسه تمرینی ۳۰ دقیقه‌ای را در روزهای مختلف انجام داد؛ یکی تمرین مداوم و دیگری تمرین تناوبی بود. محققان سطح قند خون، ضربان قلب و فشار خون را قبل، بلافاصله بعد و ۲۰ دقیقه بعد از هر جلسه اندازه‌گیری کردند. آنان همچنین ارزیابی کردند که شرکت‌کنندگان چقدر تمرین را سخت احساس می‌کنند و چقدر از آن لذت می برند.
با وجود تفاوت در پاسخ‌های قند خون، هم مردان و هم زنان سطوح مشابهی از تلاش و لذت را برای هر دو نوع ورزش گزارش کردند. این نتایج نشان می‌دهد که هر یک از این ورزش‌ها می‌تواند گزینه‌ای مفید و لذت‌بخش برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک باشد، با این انتخاب که احتمالا تحت تاثیر ترجیحات فردی و نیازهای مدیریت قند خون قرار می‌گیرد.
در نهایت، این یافته‌ها بینش‌ ارزشمندی را برای ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و افراد مبتلا به دیابت نوع یک فراهم می‌کند. در حالی که به نظر می‌رسد ورزش مداوم برای کنترل قند خون، به ویژه برای زنان موثرتر است، انتخاب نوع ورزش باید با توجه به نیازها، ترجیحات و توانایی هر فرد برای مدیریت سطح قند خون خود در طول و بعد از فعالیت بدنی تنظیم شود.
تاثیر ورزش بر دیابت محققان دانشگاه هاروارد نیز اظهار کردند ورزش به کنترل وزن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید، افزایش کلسترول خوب (HDL)، تقویت عضلا..

اطلاعات بیشتر
دیابت

یشگیری و کنترل دیابت از دیدگاه طب ایرانی و مکمل

یشگیری و کنترل دیابت از دیدگاه طب ایرانی و مکمل عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دیابت یک بیماری شایع در جهان است که در آن قند خون به طور غیر طبیعی افزایش می یابد، افزود: در کنار درمان های رایج بیماران دیابتی، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان درمان های مکمل در کنترل قند خون مفید است.
به گزارش سلامت نیوز فاطمه محجوب اظهار داشت: بیماران مبتلا به دیابت در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و درمان های مربوطه، با عوارض متعددی در زمینه بینایی، قلبی و عروقی، کلیوی و خون رسانی اندام ها مواجه می شوند.
وی رعایت رژیم غذایی متناسب با نوع مزاج و متناسب با شاخص توده بدنی، داشتن خواب شبانه کافی، کنترل هیجانات خلقی و اضطراب، داشتن فعالیت بدنی مناسب حدود ١۵۰ دقیقه در هفته، توجه به وضعیت اجابت مزاج و رفع یبوست و پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده را در کنترل بهتر قند خون موثر دانست.
به گزارش وبدا، این متخصص طب سنتی تاکید کرد: این تصور که برای درمان دیابت با طب سنتی همه داروهای شیمیایی باید قطع شود، اشتباه و توصیه بسیار خطرناکی است. درمان های طب ایرانی به صورت تلفیقی در کنار درمان های جدید باعث کنترل هر چه بهتر قند خون، کاهش عوارض دارویی، کاهش عوارض دیابت و نیز کاهش دُز داروها می شود.
به گفته وی توصیه می شود بیماران مبتلا به دیابت حتما تحت نظر متخصصان، داروهای لازم را دریافت کرده و به صورت خود سرانه آن ها را قطع نکنند.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *