مواد غذایی معجزه گر برای سلامت زنان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، تغذیه سالم نقش اساسی در زندگی همه افراد دارد، اما برخی از غذاها برای کنترل و پیشگیری از مسائلی که زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهند مفید هستند مانند شکستگی استخوان، بارداری و سرطان سینه.

این “غذاهای فوق العاده” سرشار از مواد مغذی هستند که به محافظت از بدن و حفظ عملکرد خوب آن حتی با افزایش سن کمک می کند.

سویا

سویا مملو از فیبر، چربی های خوب و ترکیبات استروژن مانند به نام ایزوفلاون است. ایزوفلاون ها می توانند دوستان شما در دوران یائسگی باشند. به عنوان مثال، آنها می توانند به خنک کردن گرگرفتگی کمک کنند. 

کلم پیچ

در این برگ‌های سبز مقدار زیادی ویتامین K وجود دارد که با کلسیم و ویتامین D همکاری می‌کند تا استخوان‌های شما را قوی و سالم نگه دارد. یک وعده آن بیش از 20 درصد از مقادیر توصیه شده روزانه ویتامین A و C دارد.

مارچوبه

آیا راه دیگری برای دریافت ویتامین K می خواهید؟ مارچوبه میل کنید. با مصرف نصف فنجان مارچوبه شما یک سوم نیاز روز خود را تامین کرده اید. مارچوبه همچنین سرشار از فولات است که به جلوگیری از نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا کمک می کند.

لوبیا

آنها پروتئین زیادی و بدون چربی (و اغلب هزینه) دارند که همراه با گوشت است و فیبر بالایی دارد. آنها می توانند فشار خون، قند خون و ضربان قلب شما را کاهش دهند.

گریپ فروت

همه چیز در مورد “فلاونوئیدها” است که به کاهش احتمال بروز انواع خاصی از سکته در زنان کمک می کند و همچنین ممکن است به سلامت قلب شما کمک کند. (پرتقال نیز موثر است، اما گریپ فروت قند کمتری دارد.) گریپ فروت ممکن است ترکیب خوبی با داروهای شما نباشد، بنابراین قبل از مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنید.

توت و گیلاس

این میوه ها دارای فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند از سلول های سالم در برابر هرگونه آسیب محافظت کنند. توت ها با افزایش سن مغز شما را سالم تر نگه می دارند. به علاوه، برای ساخت کلاژن، پروتئینی که پوست شما را سفت و صاف نگه می دارد، به ویتامین C آنها نیاز دارید.

پاپایا

رنگ قرمز نارنجی آن از بتا کاروتن (مواد موجود در هویج) و لیکوپن (همچنین در گوجه فرنگی و هندوانه) سرچشمه می گیرد. لیکوپن شانس ابتلا به سرطان دهانه رحم و سینه را کاهش می دهد. همچنین یک آنتی اکسیدان است و کلسترول و فشار خون را در سطوح سالم نگه می دارد تا از بیماری قلبی جلوگیری کند.

ماست ساده و کم چرب

وقتی بالای 50 سال دارید به کلسیم بیشتری نیاز دارید. ماست مقدار زیادی از آن را دارد  و فقط 8 اونس بیش از یک سوم کلسیم روزانه را برای شما فراهم می کند. به دنبال نوع غنی شده با ویتامین D باشید تا به بدن شما در استفاده بهتر از این ماده معدنی کمک کند.

ساردین

ساردین سرشار از اسیدهای چرب سالم، ویتامین D و کلسیم است. چربی های امگا 3 موجود در آنها می تواند کیفیت شیر ​​مادر را بهبود بخشد و ساردین برای نوزادانی که مادران آنها در دوران بارداری آنها را خورده اند مفید است. آنها همچنین جیوه کمتری نسبت به سایر ماهی ها دارند.

دانه کتان

دانه کتان آسیاب شده سرشار از فیبر و همچنین لیگنان است، ترکیبات گیاهی که مانند استروژن عمل می کنند که می توانند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه کمک کنند. روغن بذر کتان یک راه عالی برای دریافت امگا 3 است، اما مزایای اضافی برای مبارزه با سرطان را به همراه ندارد. قبل از اینکه بذر کتان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، با پزشک خود مشورت کنید که می تواند بر عملکرد برخی از داروها تأثیر بگذارد.

گردو

آنها همچنین مملو از اسیدهای چرب سالم هستند و ممکن است به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل از سرطان جلوگیری کنند. 

آووکادو

آووکادو پر از چربی خوب است و در واقع، مطالعات نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی غنی از آووکادو می‌توانند به خلاص شدن از شر چربی‌های شکم و محافظت از چشم و پوست کمک کنند. آنها حتی ممکن است باعث کاهش سطح کلسترول “بد” و افزایش کلسترول “خوب” شوند.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین سرشار از مس، فیبر، ویتامین B6، پتاسیم و آهن است. بهتر از همه، آنها مملو از بتا کاروتن هستند، منبع A+ ویتامین A. همچنین مصرف آنها در دوران بارداری و شیردهی اطمینان حاصل می کند که ریه های کوچک کودک شما سالم و قوی هستند.

اسفناج

فولات دوست شماست. علاوه بر مزایای دوران بارداری، احتمال ابتلا به زوال عقل، بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. اسفناج فولات و لوتئین نیز دارد. این آنتی اکسیدان از عدسی و شبکیه چشم محافظت می کند و حتی ممکن است چین و چروک پوست شما را از بین ببرد.

جگر گاو

ممکن است در لیست غذاهایی که میل می کنید نباشد، اما جگر گاو منبع عالی فولات و اسید فولیک است که با اختلاف زیادی از رقبای گیاهخواران برتر مانند اسفناج و نخود سیاه چشم پیشی می گیرد. 

گوشت گاو بدون چربی

وقتی صحبت از گوشت گاو شد، گوشت قرمز آهن زیادی دارد و بعد از 18 سالگی، شما به مقدار زیادی از آن نیاز دارید؛ حتی بیشتر از مردان! گوشت گاو غنی از آهن است و همچنین روی و ویتامین B  بدن شما را تامین می کند. اما زیاده روی نکنید. این احتمال وجود دارد که مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به فیبروم رحم شود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *