فواید بی نظیر آب پنیر برای سلامت بدن

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نمناک، آب پنیر یا ماست که در عربی ماء الجبن نامیده می‌شود در طب سنتی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. امروزه نیز در برخی کشورها آب پنیر را به صورت قرص، مکمل‌های غذایی و پودر در آورده اند که دارای خواص درمانی بوده و طرفداران زیادی دارد.

معمولاً در زمان تولید ماست و یا پنیر خانگی همیشه مقدار زیادی ماده زرد رنگ تولید می‌شود که آن را ماده‌ای زائد فرض کرده و دور می‌ریزیم، اما در واقع این ماده همان سرم و یا قسمت مایع شیر یا اصطلاح همان آب ماست و یا آب پنیر است. آب پنیر دارای بسیاری از گروه مواد آلی، معدنی و ویتامین‌های گروه ب است. این املاح برای سالمندان بسیار مفید است و برای همه افراد خواص درمانی منحصر به فرد دارد.

فواید آب پنیر برای سلامتی و درمان بیماری‌ها

هضم بهتر غذا با آب پنیر:

آب پنیر حاوی مقدار زیادی املاح و بسیاری از باکتری‌ها است که در عمل هضم غذا شرکت می‌کنند بنابراین برای گوارش مفید است. مصرف آن بهترین راه حل برای افرادی است که به جایگزینی سریع پروتئین نیاز دارند.

ضد یبوست:

مصرف آب پنیر باعث تحریک حرکات دودی روده می‌شود و موجب هضم و دفع هرچه بهتر، روان شدن مدفوع و ایجاد حالت نیم اسهالی می‌شود و یبوست را از بین می‌برد و باعث تخلیه هر چه بهتر روده‌ها خواهد شد.

آب پنیر کاهش دهنده وزن:

مصرف آب پنیر شما را به مدت طولانی تری سیر نگه می‌دارد و اشتهایتان را سرکوب می‌کند. همچنین سبب هضم آسان‌تر مواد غذایی و تخلیه هر چه بهتر روده‌ها می‌شود، در نتیجه کاهش وزن را در پی دارد پس برای رسیدن به کاهش وزن پس از هر وعده غذایی یک لیوان آب پنیر میل نمایید.

آب پنیر برای درمان سلولیت:

مصرف طولانی آب پنیر موجب دفع چربی اضافه شده و شکم را کوچک می‌کند و سلولیت را کاهش خواهد داد.

آب پنیر بهترین تنظیم کننده قند خون:

مصرف آب پنیر برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است و موجب ترشح انسولین شده و به تنظیم و کاهش میزان قند خون کمک می‌کند.

آب پنیر بهترین تنظیم کننده فشارخون بالا:

در آب پنیر کلسیم، پتاسیم و منیزیم فراوانی وجود دارد که مصرف این ماده غذایی با بالا بردن غلظت این یون‌ها باعث کاهش و تنظیم فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا می‌شود.

آب پنیر بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران:

ورزشکاران و افرادی که در طول روز بسیار ورزش می‌کنند به آب و املاح فراوان برای پرداختن به فعالیت‌های ورزشی نیاز دارند. مصرف آب پنیر برای ورزشکاران به عنوان یکی از بهترین مکمل‌های غذایی به هنگام ورزش است، زیرا منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین ها، کربوهیدرات و انواع متعدد املاح است و اهمیت غذایی فراوان دارد و سرعت هضم و جذب را بالا می‌برد.

آب پنیر بهترین مکمل غذایی برای سالمندان:

مصرف مداوم آب پنیر برای افراد سالمند که دچار مشکلات گوارشی بسیاری هستند، موجب اصلاح فرآیند گوارش و دفع آنها می‌شود و موجب پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات مانند:بواسیر و هموروئید که در اثر نامنظم شدن گوارش ایجاد می‌گردد، خواهد شد.

اثر آنتی اکسیدانی فوق‌العاده آب پنیر:

آب پنیر (پروتئین وی) اثر آنتی اکسیدانی طبیعی دارد و حاوی آمینو اسیدهای خاصی به نام سیستئین است که تولید ابر آنتی اکسیدان قوی به نام گلوتاتیون را افزایش می‌دهد. آب پنیر باعث کاهش ترکیبات اکسیده شده، در مدت زمان کوتاه می‌شود.

آب پنیر برای محافظت در برابر سرطان:

آب پنیر حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است به همین دلیل می‌تواند با رادیکال‌های آزاد که دلیل اصلی ایجاد سلول‌های سرطانی هستند، مبارزه کنند.

آب پنیر مفید در رشد و تقویت استخوان:

آب پنیر حاوی مواد آلی و معدنی فراوانی است که ابتدا با جذب مواد حیاتی از طریق روده باعث رشد، تقویت استخوان‌ها و تحریک سلول‌های بنیادین تشکیل دهنده استخوان می‌شود.

آب پنیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

آب پنیر حاوی پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه است که به فعالیت سلول‌های لنفوسیت t که نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن دارند کمک می‌کند و باعث تقویت و کارکرد هر چه بهتر سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند:

آب پنیر مقدار کمی چربی و پروتئین و مقادیر زیادی مواد معدنی خصوصا کلسیم و ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین B ۲ و B ۶ دارد و بنابراین چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره کرده است برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند توصیه می‌شود، پس بهتر است قبل از صبحانه ۱ فنجان و قبل از شام نیز ۱ فنجان میل شود.

آب پنیر برای کمک به دفع سنگ کلیه:

نوشیدن روزانه ۲ تا ۳ لیوان آب پنیر در روز باعث بیشتر شدن ادرار و دفع بهتر مواد زائد مانند:اگزالات و اسید اوریک که مواد بسیاری از سنگ‌های کلیه را تشکیل می‌دهند، می‌شود.

کمک به دفع سنگ صفرا با آب پنیر:

آب پنیر با دارا بودن حالت اسیدی و حالت ضد یبوست سبب درمان سنگ‌های صفرا که در مراحل ابتدایی تشکیل هستند می‌شود.

آب پنیر برای کاهش علائم هپاتیت:

آب پنیر حاوی آمینو اسید و مواد مغذی دیگری مانند لاکتوفرین، بتالاکتوگلوبین و ایمونوگلوبولین است که در کاهش علائم هپاتیت موثرند.

آب پنیر مفید برای بیماران HIV (ایدز):

مصرف آب پنیر به علت دارا بودن آنتی اکسیدان‌های قوی برای کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مناسب است و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

آب پنیر برای درمان تورم مفاصل، دست و پا:

مصرف این ماده موجب دفع بلغم و پاکسازی بدن از اخلاط مضر می‌شود بنابراین تورم مفاصل را که در افراد بلغمی مزاج به علت تجمع اخلاط مضر به وجود می‌آید را کاهش داده و به مرور زمان درمان می‌کند.

آب پنیر برای کمک به کاهش التهاب:

التهاب هنگام آسیب به بدن رخ می‌دهد و در طولانی مدت می‌تواند یک مشکل حاد شود. مصرف منظم آب پنیر به کاهش التهاب کمک می‌کند.

آب پنیر برای جلوگیری از بیماری التهاب روده:

بیماری التهاب روده زمانی رخ می‌دهد که سیستم گوارش به سختی کار کند. پروتئین وی یا آب پنیر به دلیل هضم و جذب آسان، بدون آسیب به سیستم گوارش مقدار پروتئین کافی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

آب پنیر برای کنترل کلسترول:

مصرف آب پنیر به کنترل سطح کلسترول بدن کمک می‌کند و سطح بالای کلسترول LDL یا کلسترول بد را که می‌تواند منجر به شرایط حاد نظیر بیماری‌های قلبی می‌شود، کاهش می‌دهد.

آب پنیر برای جلوگیری از کم ماهیچگی و کاهش عضله:

کمبود پروتئین، منجر به ایجاد کم ماهیچگی در سنین سالمندی می‌شود. مصرف مرتب آب پنیر سبب جلوگیری از ایجاد کم ماهیچگی و کاهش سرعت آن می‌شود. همچنین پروتئین وی راه حلی برای حفظ سلامت توده عضلانی در سالخوردگی است.

آب پنیر مفید برای قلب:

آب پنیر سرشار از پروتئین مفید برای قلب است و سبب افزایش تولید گلبول‌های قرمز شده و همچنین حاوی مواد زیست فعالی است که برای سلامت قلب مفید هستند.

آب پنیر برای کاهش علائم استرس و افسردگی:

آب پنیر (سرشار از آمینو اسید است و برای کاهش علائم استرس و افسردگی مفید می‌باشد پس توصیه می‌شود آن را به رژیم روزانه تان اضافه کنید تا به کنترل علائم آن کمک کند.

خواص آب پنیر برای پوست:

نوشیدن ۱ تا ۲ لیوان آب پنیر برای درمان کک و مک صورت مفید است و سبب شادابی و نشاط و رفع خشکی پوست می‌شود. نوشیدن آب پنیر برای درمان پسوریازیس نیز مفید است.

۱ پیمانه (۲۵۰ سی سی) آب پنیر را با ۴ قاشق سوپ خوری سرصاف پودر جو دوسر و روغن آووکادو ۱ قاشق سوپ خوری و بادام آسیاب کرده ۱ قاشق سوپ خوری، مخلوط کرده و برای لایه برداری و زیبایی پوست به صورت و گردن خود بمالید.

آب پنیر را با ۴ قاشق آب آناناس تازه و ۱ قاشق چای خوری سرکه انگور و ۱ عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنید و برای زیبایی ناخن بکار ببرید. ناخن‌ها را به مدت نیم ساعت در این مخلوط فرو برده و دو بار در دقیقه این کار را تکرار کنید.

خواص آب پنیر برای کبد چرب:

نوشیدن آب پنیر و یا نوشیدن مخلوط آب پنیر و خاکشیر برای کبد هم فواید زیادی دارد و دارویی ضد سودا و ضد صفرا است و بازکننده مسیرهای کبدی به خصوص سودا می‌باشد.

طرز تهیه آب پنیر

به مدت ۲۰ دقیقه شیر را بجوشانید.

سپس بگذارید تا شیر ولرم شود.

در این مرحله یک استکان سرکه خرما، سرکه انگور، آب لیمو به آن اضافه نمایید.

۱-۲ ساعت ظرف را کنار بگذارید تا شیر بریده و دلمه شود.

شیر دلمه شده را داخل کیسه پارچه‌ای بریزید و آب آن را که همان آب پنیر است را جدا کنید و نوش جان نمایید.

نکات مهم درباره مصرف آب پنیر

هر چه مقدار شیر بیشتر باشد، مقدار بیشتری آب پنیر خواهید داشت.

آب پنیر را در ظروف فلزی نگه ندارید.

آب ماست نیز خواص آب پنیر را داراست پس می‌توانید با پارچه آن را از ماست جدا کرده و مصرف کرد.

عوارض مصرف آب پنیر

مصرف بیش از دو هفته آب پنیر سبب تنبلی روده‌ها می‌شود.

مصرف آب پنیر برای افرادی که دچار مشکلات روده‌ای مانند ”کولیت روده (سندروم روده تحریک پذیر ibs) ” هستند مضر است.

افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بهتر است آب پنیر مصرف نکنند.

مصرف زیاد آب پنیر سبب بروز تهوع، افزایش حرکت‌های روده، سردرد، تشنگی و نفخ می‌شود.

مصرف آب پنیر به بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.

مصرف هم‌زمان آب پنیر و آنتی بیوتیک ها، داروهای درمان پارکینسون و پوکی استخوان تداخل دارویی دارد و خطرناک است.

پس از مصرف آب پنیر، گاهی اسهال و استفراغ ایجاد می‌گردد که طبیعی بوده و نوعی سم زدایی از بدن است.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند رئیس انجمن دیابت گابریک ایران می‌گوید: موضوع دیابت ورای وزارت بهداشت و یک بحث ملی است و دولت باید به طور جدی و با حساسیت بالا باید پیگیر آن باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بسیار بالای ناشی از این بیماری مواجه خواهیم شد که توان پرداخت آن را نخواهیم داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا – علیرضا استقامتی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا بر این باور است: هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است؛ ما با روند فزاینده ابتلا به دیابتی که داریم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم. چون درمان‌های دیابت در خیلی از مواقع گران قیمت هستند. ضمن این که هزینه عوارض بیماری دیابت هم به آن اضافه می‌شود.
این متخصص غدد می افزاید: فردی که به دیابت مبتلا می‌شود، ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی سی یو، سی سی یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و خدایی ناکرده قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.
متن گفت و گو با این فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه تهران در پی می‌آید:
وضعیت دیابت در دنیا و ایران چگونه است؟ بیماری دیابت یک بیماری بسیار شایع است . در دنیا بیش از ۴۶۰ میلیون نفر فرد مبتلا به دیابت وجود دارد که این بر مبنای آمار اطلس دیابت ۲۰۲۱ میلادی است. اکنون یعنی در سال ۲۰۲۴ میلادی قطعا شیوع دیابت در دنیا بیشتر شده است و شاید از نیم میلیارد نفر نیز عبور کرده باشد.
در کشور ما طبق آخرین بررسی ها که مربوط به حدود ۴ سال پیش است، ۷ میلیون دیابتی داشته‌ایم که احتمالا تعدادشان اکنون بیشتر است. البته این روند در تمام دنیا رو به افزایش است. ما نمی‌توانیم این روند را متوقف کنیم بلکه باید تلاش خود را بکنیم که این روند متوقف شود.
ارتباط دیابت با سبک زندگی چیست؟ این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاق‌ترند، بیشتر دیابت می‌گیرند. شما در دنیا می‌بینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتی‌ها نیز رو به فزونی گرفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تبدیل شده است و اغلب به افرادی کم یا بی تحرک تبدیل شده ایم.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فست فودها وجود دارد ، در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد
تغذیه‌هایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فست فود در سبد تغذیه ما قرار گرفته اند. این غذاها خیلی سریع آماده می‌شوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است که در مناطقی که فست فودها وجود دارد در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
در آمریکا در برخی از محلات، اجازه وجود رستوران‌های فست فود را نمی‌دهند. به این دلیل که فست فودها غذاهای بدی هستند چه از نظر مواد اولیه، چه از نظر روغن. طبیعی است که فست فودی که به قیمت ۲ یا ۳ دلار به شما می‌دهند از نظر کیفیت قابل مقایسه با غذای سالم و خوبی که در رستوران ها در قبال پرداخت ۸۰ دلار ارائه می‌شود، نیست.
تغذی..

اطلاعات بیشتر
دیابت

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما!

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما! افزایش قند خون نه تنها سلامت داخلی بدن را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند اثرات مشهودی بر چهره داشته باشد. از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست تا تورم و عفونت‌های پوستی، این علائم هشداردهنده ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در کنترل قند خون باشند و نیاز به توجه فوری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از العالم، به گفته دکتر جان کوین عضو کلینیک‌های کوین، علائم آشکار قند خون بالا می‌تواند در صورت شما ظاهر شود.
کوین گفت: پوست بزرگترین عضو بدن است، بنابراین بدیهی است که به ویژه پوست ناحیه صورت تحت تأثیر سطح بالای قند خون قرار گیرد. همانطور که پوسته پوسته شدن پلک‌ها ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی باشد.
او ادامه داد: زانتلاسما نوعی چربی نرم، زرد و چرب است که در زیر پوست شکل می‌گیرد. اغلب این برجستگی‌ها مانند جوش‌ها به نظر می‌رسند، اما تفاوت آن‌ها با جوش‌های معمولی این است که زرد می‌شوند. علاوه بر صورت، این برآمدگی‌ها می‌توانند در باسن، ران، زانو و آرنج نیز ظاهر شوند.
قند خون بالا (هایپرگلیسمی) می‌تواند علائم ظاهری در چهره افراد ایجاد کند. برخی از این علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:
خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست: کم‌آبی بدن ناشی از قند خون بالا ممکن است منجر به خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت شود. تورم صورت: به دلیل عدم تعادل مایعات در بدن، صورت ممکن است متورم و پف‌کرده به نظر برسد. زخم‌های دیر التیام‌یابنده: زخم‌ها و بریدگی‌های کوچک در صورت ممکن است به کندی بهبود یابند، نشانه‌ای از مشکلات در گردش خون و ترمیم بافت‌ها. جوش و عفونت‌های پوستی: قند خون بالا می‌تواند سبب افزایش عفونت‌های پوستی مانند جوش‌ها، آبسه‌ها یا التهاب‌های پوستی شود. پف زیر چشم‌ها: عدم تعادل قند خون می‌تواند باعث پف‌کردگی در ناحیه زیر چشم‌ها شود، که ممکن است با خستگی و بی‌خوابی مرتبط باشد. این علائم هشداردهنده نشانگر نیاز به بررسی قند خون و مدیریت آن برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر هستند.
کوین هشدار داد که برچسب‌های پوستی روی پلک‌ها نیز ممکن است نشان دهنده سطح کنترل نشده قند خون باشد. عفونت‌های پوستی، خارش پوست خشک و ناحیه تیره تری از پوست با احساس مخملی از دیگر علائم هشدار دهنده مربوط به پوست است.

اطلاعات بیشتر
دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند و موز، جو و ماست می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در سوی مقابل سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اثر محافظتی دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.»
در پژوهش انجام شده ۵ هزار و ۶۷۴ کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن شش سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا سن شش سالگی به دیابت نوع ۱ و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند.
محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هر چه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود.
این یافته ممکن است والدین را گیج کند چرا که به گفته خانم ویرتانن «بسیاری از خوراکی‌هایی که ما پیدا کردیم و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و روند بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند.»
محققان می‌گویند نظر می‌رسد در سوی مقابل، خوردن توت فرنگی، بلوبری (سیاه‌گیله)، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر انواع توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت کند. در واقع هرچه این مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان پایین‌تر می‌آید.
از آن‌جا که توت‌ها غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول‌ها هستند، تصور می‌شود که می‌توانند التهاب مرتبط با ابتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش دهند.
از سوی دیگر، میوه‌ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در توت‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال توت‌ها می‌توانند فاقد آفت‌کش‌هایی باشند که در میوه‌های دیگر یافت می‌شوند.
پژوهشگران با این وجود می‌گویند هنوز زود است که بتوان توصیه‌ای غذایی برای نوزادان یا خردسالان در این خصوص داشت.
دکتر ویرتانن می‌گوید: «تصور می‌شود دیابت نوع ۱ به دلیل ترکیبی از ژنتیک و سایر عواملی که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند ایجاد می‌شود. اما ما بیشتر از این نمی‌دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این امر نقش دارد.»
نتایج پژوهش تازه قرار است به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در مادرید ارائه شود.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *