بهترین انواع آجیل برای درمان کم خونی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، اگر در میانه روز احساس خستگی عمیق و غیر معمولی می‌کنید یا هنگام بالا رفتن از پله‌ها و بلند شدن یک دفعه‌ای احساس سرگیجه و تنگی نفس دارید و به خصوص اگر به صورت مداوم احساس سرما دارید و پاهایتان حتی در هوای معتدل هم سرد و منجمد است؛ پیشنهاد می‌کنیم به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.

در این مقاله می‌خواهیم لیست بهترین آجیل برای کم خونی را به شما معرفی کنیم تا با تغذیه‌ای جذاب و خوشمزه به پیشگیری یا درمان کم خونی خود کمک کنید.

آیا مصرف آجیل در بهبود کم خونی موثر است؟

گذشتگان ما با تغذیه از دانه‌ها و مغزیجات، بی‌شک زندگی سالم‌تر و طول عمر مفیدتری داشته‌اند؛ اما با ورود به نسل ماشینی و صنعتی، افزایش اضطراب و استرس و مهمتر از همه این‌ها، مصرف مواد غذایی که ارزش غذایی پایینی دارند؛ به وفور با مشکلاتی مواجه هستیم که همه آنها ریشه در اصل تغذیه‌ای دارند.

کم خونی نیز از این قبیل مشکلات است که شاید در مراحل اولیه به صورت حاد خود را نشان ندهد؛ ولی تاثیر فوق‌العاده مستقیم روی کیفیت زندگی دارد. برای درمان و حل مشکل کم خونی می‌توان در کنار داروهایی که پزشکان متخصص تجویز می‌کنند از مغزیجات موثر هم استفاده کنید.

علت کم خونی چیست؟

کم‌خونی به دلیل کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین خون رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین دلایل کم‌خونی، کمبود آهن است که باعث کاهش تولید هموگلوبین می‌شود. علاوه بر این، کمبود ویتامین‌های B12 نیز می‌تواند منجر به اختلال در تولید گلبول‌های قرمز شود.

بهترین انواع آجیل برای کم خونی

در ادامه لیست بهترین آجیل برای کم خونی را به شما معرفی می‌کنیم و به تفصیل هر کدام را شرح می‌دهیم تا به جای صرف هزینه برای مواد غذایی بی‌ارزش، با تهیه این مغزیجات میان وعده و حتی یک وعده خوشمزه و سالم داشته باشید و کم خونی خودتان را تا حد زیادی کاهش دهید.

پسته

این آجیل به خودی خود برای ما ایرانی‌ها جذابیت خیلی زیادی دارد و از مهم‌ترین آیتم‌های عیدانه نیز هست. این مغز خوشمزه‌ی سرشار از آهن، برای تولید هموگلوبین و انتقال اکسیژن در خون ضروری است. پسته روند تولید سلول‌های خونی را تقویت می‌کند و البته که حاوی ویتامین B6 هم هست. یک منبع فوق العاده طبیعی و عالی برای افزایش انرژی روزانه.

از جمله ویتامین‌های موجود در پسته:

  • ویتامین E: آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از بدن در برابر آسیب‌ها.
  • ویتامین K: بهبود فرایند انعقاد خون و حفظ سلامت استخوان‌ها.
  • ویتامین B6: تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز.

بادام درختی

مصرف منظم بادام درختی برای تامین آهن و پیشگیری از علائم کم خونی بسیار موثر است. بادام درختی به تنظیم سطح هموگلوبین کمک می‌کند و کم خونی را کاهش می‌دهد. انرژی و نشاط را بیشتر می‌کند. بادام درختی منبع غنی ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قوی است. همچنین حجم زیادی ویتامین B2 دارد که به سلامت پوست و عملکرد مغز کمک می‌کند. از دیگر ویتامین‌های این مغز خوشمزه در لیست بهترین آجیل برای کم خونی B3 موجود در آن است که سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.

کشمش

ضعف، سرگیجه و خستگی از موارد مشترک در بین کسانی است که دچار کم خونی هستند. ویتامین C موجود در کشمش به بهبود اثربخشی آهن در جریان خون کمک فراوانی می‌کند و در کنار ویتامین B که سبب تولید گلبول‌های قرمز می‌شود برای کاهش ضعف و خستگی بسیار موثر است. از کشمش برای استفاده میان وعده‌ای کنار انواع چایی می‌توانید استفاده کنید. علاوه بر این، ویتامین‌های موجود در کشمش، در حفظ سلامت استخوان، کاهش چشمگیر ریزش مو و سلامت پوست موثر است.

بادام هندی

مصرف بادام هندی در راستای افزایش سطح هموگلوبین و اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن بسیار کمک کننده است. وجود ویتامین‌های گروه B موجود در بادام هندی، در تولید سلول‌های خونی و حفظ سلامت سیستم عصبی تاثیر فراوانی دارد. برای درمان کم خونی در طول روز شما باید به تعداد ۱۵ الی ۲۰ عدد یا یک مشت کوچک بادام هندی را به دفعات مصرف کنید. این مقدار برای تامین آهن، مس و دیگر مواد معدنی برای بهبود وضعیت کم خونی لازم است.

فندق

این مغز خوشمزه انواع ویتامین‌های B6، C، آنتی اکسیدان‌ها، مس، منیزیم و… را داراست و جز بهترین مغزها برای کم خونی است. از نظر کارشناسان حوزه تغذیه، فندق جایگزین خیلی خوبی برای پروتئین موجود در لبنیات است و مصرف روزانه حدود ۲۰ عدد فندق برای درمان کم خونی تاثیر فراوانی دارد.

بادام زمینی

در لیست بهترین آجیل برای کم خونی، بادام زمینی هم قرار دارد؛ ولی معمولاً بادام زمینی را در دسته حبوبات به شمار می‌آورند؛ اما نکته مهم اینجاست که این ماده هم مانند سایر آجیل‌هایی که برای درمان کم خونی ذکر کردیم دارای فواید و ویتامین‌هایی است که تاثیر مستقیمی بر تولید گلبول‌های خونی و اکسیژن رسانی دارد.

گردو

از جذاب‌ترین دانه‌های مغذی که خیلی خیلی روی درمان کم خونی تاثیر دارد، گردو است. ممکن است برای برخی افراد حساسیت زا باشد و التهاب و زخم‌هایی را در قسمت دهان ایجاد کند. قبل از مصرف (یک شب قبل )گردو را خیسانده و بعد میل کنید. از جمله ویتامین‌هایی که در گردو موجود است: امگا3، امگا ۶، ویتامین B5، ویتامین B6، B12، پتاسیم، فسفر، منیزیم، زینک و… .

تخم کتان

این دانه مغذی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تقویت جریان خون و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند. امگا ۳ التهاب بدن را کاهش می‌دهد و برای جذب مواد مغذی مفید است. تخم کتان، فیبر بالایی دارد که به درمان یبوست هم کمک کرده و سیستم گوارش را بهینه می‌کند. ویتامین B1 و منیزیم در دانه کتان، خستگی ناشی از کم خونی را کاهش می‌دهد.

دانه کنجد

دانه‌های کنجد به ویژه کنجد سیاه مقدار قابل توجهی آهن دارند. مصرف کنجد به افزایش سطح هموگلوبین کمک می‌کند و اکسیژن رسانی را بهبود می‌بخشد. کنجد حاوی فولیک و ویتامین B6 است. از طرف دیگر؛ کنجد حاوی مس زیادی است و منیزیم موجود در آن، خستگی ناشی از کم خونی را کاهش می‌دهد.

تخم کدو تنبل

تخم کدو تنبل در لیست بهترین آجیل برای درمان کم خونی از جمله مواد مغذی است که حاوی زینک بسیار است. به تقویت سیستم ایمنی و افزایش جذب آهن کمک می‌کند. سبب خونسازی می‌شود و ضعف و خستگی را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه تخم کدو تنبل به صورت خام و بوداده یا اضافه کردن به سالاد و غذا، در تقویت خون و کاهش علائم کم خونی موثر است.

انتظار نداشته باشید که بین مغزیجات‌هایی که معرفی کردیم یکی را به عنوان بهترین انتخاب کنیم! هر کدام از این مغزها فواید و ویژگی‌های خود را دارند و همه آنها برای درمان کم خونی بسیار موثرند. برای پیشگیری از کم خونی حتی مصرف روزانه (به عنوان خوراکی) به جای خوراکی‌های مضر بسیار توصیه می‌شود.

سخن پایانی

در قسمت بالا به بررسی بهترین آجیل برای کم خونی پرداختیم و انواع این آجیل‌ها را به شما معرفی کردیم. در نظر داشته باشید که علائم کم خونی را جدی بگیرید و سعی کنید با استفاده از روش‌های طبیعی و قرار دادن این مواد مغذی در رژیم غذایی خودتان به درمان کم خونی خود و پیشگیری از این حالت بپردازید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *