فرق یا تفاوت جو پرک با جو دوسر پرک در چیه؟

فرق جو پرک با جو دوسر پرک

اگر هنوز نمی توانید جو پرک را از جو دوسر پرک تشخیص دهید این مقاله به شما کمک می کند تا با این دو غله مفید و مغذی کاملا آشنا شوید. چراکه بعضا تشخیص فرق جو پرک با جو دوسر پرک می تواند دشوار و سخت باشد. آن چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که بدانید این دوغله از دوخانواده مختلف با خواص متفاوتی هستند که بهتر است متناسب با نیاز بدنتان در رژیم غذایی تان گنجانده شود.

جو پرک چیست؟

جو پرک از گیاه جو که از خانواده Poaceae می باشد به دست می آید. این غلات خوراکی کاملا سفید، ترد وشکننده است که جزو چهار غلات بزرگ اول در جهان محسوب می شود. جو پرک را می توان به صورت پخته در نان، سوپ و خورش ها استفاده کرد و از خواص بی نظیر آن بهره مند شد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جو پرک دارای مقادیر بالایی از فیبر بتاگلوکان است که از یبوست جلوگیری کرده و به سلامت روده ها کمک می کند.
  • جو به راحتی معده شما را پر کرده و به شما برای مدتی طولانی احساس سیری می دهد. از این رو برای کسانی که به دنبال لاغری وکاهش وزن هستند می تواند گزینه مناسبی باشد.
  • جو با کنترل سطح قند و کلسترول خون دیابت را کنترل و به سلامت قلب کمک می کند.
  • با افزایش سیستم ایمنی بدن، از شما در برابر بیماری هایی همچون سرطان محافظت می کند.

با کمی دقت به جدول زیر می توانید پی به ارزش غذایی جوپرک ببرید.

کالری

354

چربی کل

2.3          گرم

3        درصد نیاز روزانه

کربوهیدرات کل

73.48      گرم

27      درصد نیاز روزانه

فیبر

17.3        گرم

62      درصد نیاز روزانه

پروتئین

12.48      گرم

کلسیم

33            میلی گرم

3        درصد نیاز روزانه

آهن

3.6           میلی گرم

20      درصد نیاز روزانه

پتاسیم

452          میلی گرم

10      درصد نیاز روزانه

سدیم

12            میلی گرم

1        درصد نیاز روزانه

کلسترول

0

قند

0.8   گرم

جدول ارزش غذایی جو پرک در 100 گرم | ما در مقاله ای جداگانه در مورد اینکه جو دوسر چیست توضیح داده ایم.

جو دوسرپرک چیست؟

جو دوسرپرک از جو دوسر که با نام علمی (Avena sativa) شناخته می شود، به دست می آید. جو دوسر پرک یک غلات کامل است که عمدتاً در آمریکای شمالی و اروپا کشت می شود. این غله کامل بدون گلوتن که به دلیل پروتئین بالایش مورد توجه ورزشکاران و بدنسازان قرار گرفته است را می توان به سادگی و بدون پخت مورد استفاده قرار داد.

فرق یا تفاوت جو پرک با جو دوسر پرک در چیه؟

جو دوسر پرک یک منبع غنی از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به سلامت عمومی بدن و بهبود برخی از بیماریها کمک کند که در زیر به چند مورد اشاره خواهیم کرد.

  • جودوسر پرک می تواند سطح کلسترول و قندخون را کاهش دهد و موجب بهبود سلامت قلب گردد.
  • جو دوسر پرک بسیار سیر کننده است و می تواند به روند کاهش وزن و چربی های شکمی کمک کند.
  • جو دوسر به حرکات منظم روده و رفع یبوست کمک می کند.
  • به دلیل آنتی اکسیدان های بالایش از التهابات پوستی جلوگیری کرده و موجب سلامت و جوانی پوست و مو می گردد.
  • جو دوسر پرک سرشار از پروتئین است از این رو موجب رشد و ترمیم عضلات و بافت های ماهیچه ای می گردد.
  • همچنین به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات پیچیده اش سطح انرژی شما را بالا برده و یک انرژی پایدار بدون افت قند را برایتان فراهم می کند.

ما در مقاله ای به طور جامع در مورد اینکه جو دوسر پرک چیست صحبت کرده ایم، تمایل داشتید مطالعه کنید.

جدول زیر می تواند به درک بهتر ارزش غذایی این غلات ارزشمند به شما کمک کند.

کالری

379

فولات B9

32        میکروگرم

کربوهیدرات کل

67.70    گرم

کولین

40.4     میلی گرم

قند

0.99      گرم

ویتامین E

0.42     میلی گرم

فیبر

10.1      گرم

ویتامین  K

2          میکروگرم

چربی کل

6.52      گرم

آهن

4.25     میلی گرم

پروتئین

13.15    گرم

منیزیم

138      میلی گرم

بتاگلوکان

4           گرم

منگنز

3.630   میلی گرم

تیامین B1

0.460    میلی گرم

فسفر

410      میلی گرم

ریبوفلاوین B2

0.155    میلی گرم

پتاسیم

362      میلی گرم

نیاسین B3

1.125    میلی گرم

سدیم

6          میلی گرم

اسید پانتوتنیک B5

1.120    میلی گرم

روی

3.64     میلی گرم

ویتامین B6

0.1        میلی گرم

کلسیم

 52       میلی گرم

جدول ارزش غذایی جو دوسرپرک در 100 گرم

فرق جو پرک وجو دوسر پرک

شاید شما هم گمان کنید جو پرک و جو دوسر پرک یک محصول هستند و تفاوتی بایکدیگر ندارند اما در واقع این یک تصور اشتباه است! فرق جو پرک و جودوسر پرک نه تنها در ظاهر و طعم آنها خلاصه نمی شود بلکه از لحاظ ارزش غذایی و موارد مصرف نیز باهم متفاوتند.

جو پرک کاملا سفید، ترد و با لبه های دندانه دار است. این محصول دارای فیبر بالاتری نسبت به جو دوسر می باشد اما دقت داشته باشید که حتما باید پخته شود و نمی توان آن را به صورت خام مصرف کرد. از این رو شما می توانید از جو پرک در غذاهایی همچون سوپ و حلیم استفاده کنید.

جودوسر پرک کرم رنگ و دارای بافت و لبه های نرم است و طعم آجیلی آن در بین بدنسازان و ورزشکاران بسیار محبوب شده است. جودوسر پرک نسبت به جو پرک پروتئین بالاتری دارد و می توان آن را به صورت خام به عنوان مکمل قبل تمرینات ورزشی مصرف کرد.

ما در مقاله ای دیگر به صورت کامل فرق جو پرک با جو دوسر پرک را توضیح داده ایم.

فرق یا تفاوت جو پرک با جو دوسر پرک در چیه؟

کجا جو پرک استفاده می شه؟

جو غلاتی است که عموما در نان، نوشیدنی ها، خورش ها و سایر غذاها استفاده می شود. همچنین از آن می توان به عنوان علوفه حیوانات نیز استفاده کرد. جو به عنوان یک غلات کامل، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کند.

جو دوسر پرک کجا استفاده می شه؟

اگر شما هم جزو بدنسازان یا ورزشکاران هستید قطعا می دانید که با ترکیب جودوسر و مایعاتی همچون آب و شیر می توانید یک مکمل عالی برای قبل تمرینات خود داشته داشید. همچنین می توان از این غلات کامل در گرانولا، توپک های انرژی زا، اوتمیل های یخچالی، کیک و نان های رژیمی و غذاهایی همچون سوپ، آش و حلیم استفاده کرد.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند رئیس انجمن دیابت گابریک ایران می‌گوید: موضوع دیابت ورای وزارت بهداشت و یک بحث ملی است و دولت باید به طور جدی و با حساسیت بالا باید پیگیر آن باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بسیار بالای ناشی از این بیماری مواجه خواهیم شد که توان پرداخت آن را نخواهیم داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا – علیرضا استقامتی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا بر این باور است: هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است؛ ما با روند فزاینده ابتلا به دیابتی که داریم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم. چون درمان‌های دیابت در خیلی از مواقع گران قیمت هستند. ضمن این که هزینه عوارض بیماری دیابت هم به آن اضافه می‌شود.
این متخصص غدد می افزاید: فردی که به دیابت مبتلا می‌شود، ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی سی یو، سی سی یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و خدایی ناکرده قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.
متن گفت و گو با این فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه تهران در پی می‌آید:
وضعیت دیابت در دنیا و ایران چگونه است؟ بیماری دیابت یک بیماری بسیار شایع است . در دنیا بیش از ۴۶۰ میلیون نفر فرد مبتلا به دیابت وجود دارد که این بر مبنای آمار اطلس دیابت ۲۰۲۱ میلادی است. اکنون یعنی در سال ۲۰۲۴ میلادی قطعا شیوع دیابت در دنیا بیشتر شده است و شاید از نیم میلیارد نفر نیز عبور کرده باشد.
در کشور ما طبق آخرین بررسی ها که مربوط به حدود ۴ سال پیش است، ۷ میلیون دیابتی داشته‌ایم که احتمالا تعدادشان اکنون بیشتر است. البته این روند در تمام دنیا رو به افزایش است. ما نمی‌توانیم این روند را متوقف کنیم بلکه باید تلاش خود را بکنیم که این روند متوقف شود.
ارتباط دیابت با سبک زندگی چیست؟ این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاق‌ترند، بیشتر دیابت می‌گیرند. شما در دنیا می‌بینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتی‌ها نیز رو به فزونی گرفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تبدیل شده است و اغلب به افرادی کم یا بی تحرک تبدیل شده ایم.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فست فودها وجود دارد ، در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد
تغذیه‌هایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فست فود در سبد تغذیه ما قرار گرفته اند. این غذاها خیلی سریع آماده می‌شوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است که در مناطقی که فست فودها وجود دارد در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
در آمریکا در برخی از محلات، اجازه وجود رستوران‌های فست فود را نمی‌دهند. به این دلیل که فست فودها غذاهای بدی هستند چه از نظر مواد اولیه، چه از نظر روغن. طبیعی است که فست فودی که به قیمت ۲ یا ۳ دلار به شما می‌دهند از نظر کیفیت قابل مقایسه با غذای سالم و خوبی که در رستوران ها در قبال پرداخت ۸۰ دلار ارائه می‌شود، نیست.
تغذی..

اطلاعات بیشتر
دیابت

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما!

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما! افزایش قند خون نه تنها سلامت داخلی بدن را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند اثرات مشهودی بر چهره داشته باشد. از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست تا تورم و عفونت‌های پوستی، این علائم هشداردهنده ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در کنترل قند خون باشند و نیاز به توجه فوری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از العالم، به گفته دکتر جان کوین عضو کلینیک‌های کوین، علائم آشکار قند خون بالا می‌تواند در صورت شما ظاهر شود.
کوین گفت: پوست بزرگترین عضو بدن است، بنابراین بدیهی است که به ویژه پوست ناحیه صورت تحت تأثیر سطح بالای قند خون قرار گیرد. همانطور که پوسته پوسته شدن پلک‌ها ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی باشد.
او ادامه داد: زانتلاسما نوعی چربی نرم، زرد و چرب است که در زیر پوست شکل می‌گیرد. اغلب این برجستگی‌ها مانند جوش‌ها به نظر می‌رسند، اما تفاوت آن‌ها با جوش‌های معمولی این است که زرد می‌شوند. علاوه بر صورت، این برآمدگی‌ها می‌توانند در باسن، ران، زانو و آرنج نیز ظاهر شوند.
قند خون بالا (هایپرگلیسمی) می‌تواند علائم ظاهری در چهره افراد ایجاد کند. برخی از این علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:
خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست: کم‌آبی بدن ناشی از قند خون بالا ممکن است منجر به خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت شود. تورم صورت: به دلیل عدم تعادل مایعات در بدن، صورت ممکن است متورم و پف‌کرده به نظر برسد. زخم‌های دیر التیام‌یابنده: زخم‌ها و بریدگی‌های کوچک در صورت ممکن است به کندی بهبود یابند، نشانه‌ای از مشکلات در گردش خون و ترمیم بافت‌ها. جوش و عفونت‌های پوستی: قند خون بالا می‌تواند سبب افزایش عفونت‌های پوستی مانند جوش‌ها، آبسه‌ها یا التهاب‌های پوستی شود. پف زیر چشم‌ها: عدم تعادل قند خون می‌تواند باعث پف‌کردگی در ناحیه زیر چشم‌ها شود، که ممکن است با خستگی و بی‌خوابی مرتبط باشد. این علائم هشداردهنده نشانگر نیاز به بررسی قند خون و مدیریت آن برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر هستند.
کوین هشدار داد که برچسب‌های پوستی روی پلک‌ها نیز ممکن است نشان دهنده سطح کنترل نشده قند خون باشد. عفونت‌های پوستی، خارش پوست خشک و ناحیه تیره تری از پوست با احساس مخملی از دیگر علائم هشدار دهنده مربوط به پوست است.

اطلاعات بیشتر
دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند و موز، جو و ماست می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در سوی مقابل سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اثر محافظتی دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.»
در پژوهش انجام شده ۵ هزار و ۶۷۴ کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن شش سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا سن شش سالگی به دیابت نوع ۱ و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند.
محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هر چه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود.
این یافته ممکن است والدین را گیج کند چرا که به گفته خانم ویرتانن «بسیاری از خوراکی‌هایی که ما پیدا کردیم و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و روند بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند.»
محققان می‌گویند نظر می‌رسد در سوی مقابل، خوردن توت فرنگی، بلوبری (سیاه‌گیله)، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر انواع توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت کند. در واقع هرچه این مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان پایین‌تر می‌آید.
از آن‌جا که توت‌ها غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول‌ها هستند، تصور می‌شود که می‌توانند التهاب مرتبط با ابتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش دهند.
از سوی دیگر، میوه‌ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در توت‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال توت‌ها می‌توانند فاقد آفت‌کش‌هایی باشند که در میوه‌های دیگر یافت می‌شوند.
پژوهشگران با این وجود می‌گویند هنوز زود است که بتوان توصیه‌ای غذایی برای نوزادان یا خردسالان در این خصوص داشت.
دکتر ویرتانن می‌گوید: «تصور می‌شود دیابت نوع ۱ به دلیل ترکیبی از ژنتیک و سایر عواملی که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند ایجاد می‌شود. اما ما بیشتر از این نمی‌دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این امر نقش دارد.»
نتایج پژوهش تازه قرار است به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در مادرید ارائه شود.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *