اوج میل جنسی زنان در چه سنی است؟

به گزارش آرمان زنان به نقل از هلث نیوز، این یک باور رایج است که زنان در 30 سالگی و مردان در 20 سالگی به اوج جنسی خود می رسند. با این حال، تحقیقات معاصر این نظریه را تایید نمی کند. در عوض، تحقیقات بیان می‌کند که میل جنسی زنان تحت تأثیر عوامل مختلف بیولوژیکی، روان‌شناختی و اجتماعی است که سن عامل تعیین‌کننده آن نیست و این عوامل در طول زندگی زن تغییر می‌کنند.

نکات کلیدی

  • تعدادی از عوامل بیوپسی-اجتماعی بر میل جنسی زن تأثیر می گذارد، از جمله چرخه قاعدگی، استرس و وضعیت رابطه.
  • اکثر زنان در طول زندگی خود تغییرات زیادی را در میل جنسی خود تجربه می کنند. این یک اتفاق طبیعی است که تحت تأثیر تغییرات فیزیکی، ذهنی و عاطفی تجربه شده در طول زندگی است.

جنسیت‌شناس آلفرد کینزی و همکارانش در سال 1953 کتاب رفتار جنسی در زن انسان را منتشر کردند. تحقیقات انجام شده در این کتاب نشان می دهد که زنان در دهه 30 زندگی خود بیشترین تعداد ارگاسم را در مقایسه با هر گروه سنی دیگری داشتند. با این حال، استفاده از تعداد کل ارگاسم ها به عنوان شاخصی برای اوج جنسی، نمی تواند میل جنسی فرد را که مستقل از فعالیت جنسی است، در نظر بگیرد .

امروزه محققان بر این باورند که برخی از عوامل مرتبط با سن منجر به کاهش میل جنسی زنان می شود. با این حال، بسیاری از عوامل دیگر نیز وجود دارند که بر میل جنسی زنان تأثیر می‌گذارند که بدون توجه به سن، در طول عمر آنها تغییر می‌کند.

عوامل بیولوژیکی موثر بر میل جنسی

هورمون های جنسی استروژن، پروژسترون و تستوسترون همگی در تولید مثل و رشد جنسی زنان نقش دارند. این هورمون ها در طول زندگی زنان دچار نوسان می شوند و می توانند بر میل جنسی آنها تأثیر بگذارند.

بیشتر بدانید: اوج میل جنسی زنان و مردان در چه سنی است؟

چرخه قاعدگی

چرخه قاعدگی شامل چهار مرحله مجزا است: قاعدگی، فاز فولیکولی، تخمک گذاری و فاز لوتئال. هر یک از این مراحل با افزایش و کاهش هورمون های جنسی کنترل می شود و به طور متفاوتی بر میل جنسی زن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، در طول قاعدگی، بسیاری از زنان دچار درد و بی خوابی می شوند که می تواند میل جنسی آنها را کاهش دهد. در مرحله تخمک گذاری، افزایش تستوسترون وجود دارد که میل جنسی را در بسیاری از زنان در این دوران افزایش می دهد.

بارداری

بسیاری از زنان افزایش میل جنسی را در مراحل اولیه بارداری به دلیل افزایش استروژن و پروژسترون گزارش می دهند که باعث افزایش روانکاری واژن و جریان خون به واژن می شود. با این حال، مطالعات نشان داده است که میل جنسی با گذشتن زمان بارداری کاهش می یابد.

یائسگی

یائسگی با کاهش استروژن مشخص می شود که منجر به کاهش روانکاری و نازک شدن دیواره واژن می شود که می تواند رابطه جنسی را دردناک کند و منجر به کاهش میل جنسی شود. علاوه بر این، محققان دریافته اند که تعریق شبانه و اختلالات خواب ناشی از یائسگی با کاهش میل جنسی زنان مرتبط است.

بیشتر بدانید: چگونه میل جنسی مان را زیاد کنیم؟

عوامل روانشناختی موثر بر میل جنسی

مغز نقش مهمی در عملکرد جنسی سالم دارد و هر گونه اختلال روانی احتمالاً بر میل جنسی تأثیر می گذارد.

فشار

استرس مزمن باعث افزایش هورمون کورتیزول می شود که می تواند میل جنسی را در زنان کاهش دهد و چرخه قاعدگی را مختل کند. امروزه، زنان به طور فزاینده‌ای زندگی پر استرسی را تجربه می‌کنند، زیرا از آنها انتظار می‌رود که شغل، خانواده و فرزندان را مدیریت کنند که می‌تواند زمان در دسترس برای خودمراقبتی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

اضطراب

مانند استرس، اضطراب باعث سطوح بالای کورتیزول در بدن می شود که می تواند بر میل جنسی زنان تأثیر بگذارد. علاوه بر این، اضطراب مربوط به رابطه جنسی می تواند واکنش بدن به تحریک جنسی را کاهش دهد، از روانکاری واژن جلوگیری کند یا حتی باعث ایجاد رابطه جنسی دردناک شود که همه اینها می تواند منجر به کاهش میل جنسی شود.

افسردگی

افسردگی یکی از علل اصلی کاهش میل جنسی در زنان است. مشخص شده است که افسردگی در زنان میل به لذت و همچنین صمیمیت عاطفی و فیزیکی را کاهش می دهد. داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، به ویژه مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین، میل جنسی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

در حالی که این داروها در کاهش علائم افسردگی موثر هستند، شناخته شده اند که باعث کاهش روانکاری واژن، به تاخیر انداختن ارگاسم و کاهش میل جنسی می شوند.

عوامل اجتماعی موثر بر میل جنسی

موارد زیادی در میزان میل جنسی زنان نقش دارد که می تواند هر روز تغییر کند.

وضعیت رابطه

مشخص شده است که هم مدت رابطه و هم رضایت بر میل جنسی زنان زندگی تأثیر می گذارد. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که زنان در روابط طولانی مدت که رابطه خوبی با شریک زندگی خود داشتند، سطوح بالاتری از میل جنسی داشتند. به طور مشابه، زنانی که در روابط با شریک حساس، فهمیده و صمیمی روبرو بودند، صرف نظر از جنسیتشان، میل جنسی بالاتری نسبت به زنان با شریک بی توجه داشتند.

فرزندان

نیازهای جسمی و عاطفی کودکان، شانس زنان برای عمل به میل جنسی خود را کاهش می دهد یا به طور قابل توجهی آنها را کاهش می دهد، به ویژه در مورد کودکان خردسال.

بسیاری از زنان دارای فرزندان کوچک کاهش میل جنسی و برانگیختگی جنسی را به دلیل نیازهای شدید تربیت فرزندان خردسال گزارش می کنند.

بارداری، زایمان و شیردهی تأثیرات قابل توجهی بر زنان، هم از نظر جسمی و هم از نظر عاطفی دارد، که همگی می‌توانند میل جنسی را تغییر دهند.

تصویر بدن

تصویر بدن یکی دیگر از عوامل اجتماعی مهم مرتبط با میل جنسی است. زنانی که به خود و بدنشان مثبت می نگریستند، نسبت به زنانی که بدنشان را منفی می بینند، میل جنسی، برانگیختگی جنسی، رضایت جنسی و شانس بالاتری برای ارگاسم دارند.

هیچ نقطه خاصی در زندگی یک زن وجود ندارد که در آن از نظر جنسی به اوج خود برسد. اگرچه این یک باور رایج است که زنان در 30 سالگی به اوج جنسی خود می رسند، اما برای اکثر زنان این ادعا نادرست است. عوامل زیستی-روانی-اجتماعی متعددی بر میل جنسی زنان، صرف نظر از سن تأثیر می گذارد. اکثر زنان در طول عمر خود به دلیل این عوامل تغییرات متعددی را در میل جنسی خود تجربه می کنند و این کاملا طبیعی است.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *