علل و درمان بی میلی جنسی/چه کسانی و چرا مبتلا میشوند؟

به گزارش آرمان زنان به نقل از وب ام دی، همه ممکن است در زمان هایی اوج میلی جنسی خود را تجربه کنند و در برخی مواقع اصلا میل جنسی نداشته باشند یا میل جنسی آنها بسیار پایین باشد. اما اگر دائماً علاقه به رابطه جنسی را از دست می دهید و میل جنسی شما بسیار پایین است، ممکن است اختلال بی میلی جنسی داشته باشید.

این بیماری بسیار شایع است. ممکن است مشکلی گذرا باشد، یا ممکن است مشکلی باشد که شما مدام در طول زندگی با آن دست و پنجه نرم کرده اید.

پزشک یا درمانگر می تواند به شما در درمان اختلال بی میلی جنسی و داشتن یک زندگی جنسی رضایت بخش تر کمک کند.

بیشتر بدانید: لیست داروهایی که تمایلات جنسی‌ را از بین میبرد

اختلال بی میلی جنسی چیست؟

اختلال بی میلی جنسی عبارت است از فقدان مداوم میل جسمانی برای رابطه جنسی و فقدان فعالیت جنسی یا حتی افکار یا خیالات جنسی که باعث ناراحتی شما می شود. برای مردان، علائم اختلال بی میلی جنسی باید حداقل به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد.

برخی از افراد ممکن است به اختلال بیزاری جنسی (SAD) نیز مبتلا باشند که در آن از هرگونه تماس جنسی با شریک زندگی خود بیزارند.

چگونه متوجه می شوید که دچار اختلال بی میلی جنسی هستید؟

پزشک شما می تواند اختلال میل شما را بر اساس علائم شما تشخیص دهد. آنها از شما سوالات زیر را می پرسند:

  • میل شما نسبت به گذشته کمتر است؟
  • عدم تمایل شما باعث ناراحتی شما می شود؟
  • کمبود میل جنسی یا فعالیت جنسی باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه یا زندگی عاشقانه شما می شود؟

علائم اختلال بی میلی جنسی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • میل جنسی پایین داشته باشید.
  • تخیلات جنسی یا افکار جنسی نداشته باشید.
  • از تماس جنسی با شریک زندگی خود اجتناب می کنید.
  • از داشتن افکار درباره رابطه جنسی احساس ناراحتی می کنید.

ناراحتی ناشی از کمبود میل جنسی و فعالیت جنسی مهمترین علامت است. اگر عدم علاقه شما به رابطه جنسی به شما یا همسرتان مربوط نمی شود، پس این یک اختلال نیست.

پزشک شما هرگونه علت پزشکی را بررسی می کند. آنها همچنین ممکن است تعیین کنند که آیا کمبود میل شما به دلیل مشکلات سلامت روان است یا یک رابطه جنسی جدید.

مردانی که اختلال میل دارند ممکن است به دلیل ابتلا به اختلال نعوظ (ED) به پزشک خود مراجعه کنند. پزشک شما ممکن است سطوح تستوسترون پایین را آزمایش کند که می تواند باعث کاهش میل جنسی شود. مردان ممکن است احساس راحتی بیشتری با پزشک خود در مورد ED داشته باشند تا از دست دادن میل جنسی، زیرا این کلیشه رایج است که مردان هرگز تمایل خود را به رابطه جنسی از دست نمی دهند.

بیشتر بدانید: چگونه میل جنسی مان را زیاد کنیم؟

چه کسی به اختلال بی میلی جنسی مبتلا می شود؟

اختلال بی میلی جنسی هم زنان و هم مردان و افراد با هر جنسیت یا سنی را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، در زنان شایع تر از مردان است.

برخی منابع می گویند که از هر 10 زن 1 نفر مبتلا به HSDD است و 32 درصد از زنان و 15 درصد از مردان ممکن است در طول چند ماه اختلال بی میلی جنسی را تجربه کنند. با این حال اختلال SAD بسیار نادرتر است.

چه چیزی باعث اختلال بی میلی جنسی می شود؟

بسیاری از شرایط فیزیکی یا عاطفی رایج می توانند باعث اختلال بی میلی جنسی شوند:

  • عدم تعادل شیمیایی: سطوح مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی ممکن است بسیار پایین باشد، که میل و عملکرد جنسی را مختل می کند.
  • سلامت روان : اضطراب، افسردگی، استرس، مشکلات مربوط به تصویر بدن، اعتماد به نفس پایین، یا سوء استفاده جنسی یا فیزیکی در گذشته.
  • مشکلات رابطه: دعوا با شریک زندگی خود یا عدم اعتماد به شریک زندگی خود.
  • مشکلات خواب : برای رابطه جنسی خیلی خسته هستید.
  • هورمونی: سطوح پایین هورمون های جنسی مانند تستوسترون یا هورمون تیروئید یا یائسگی در زنان.
  • عوارض جانبی دارو: داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد درد ، داروهای ضد روان پریشی، داروهای شیمی درمانی، داروهای فشار خون، داروهای سرکوب کننده هورمون سرطان می توانند میل جنسی را کاهش دهند.
  • بیماری های گوارشی: بیماری التهابی روده ( IBD )، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو (UC)، یا داروهای مورد استفاده برای درمان این بیماری ها می تواند میل جنسی را به شدت کاهش دهد.
  • سایر بیماری های جسمی: دیابت ، سرطان ، بی اختیاری ادرار ، ام اس ، بیماری قلبی، بیماری تیروئید، بیماری آدیسون، بیماری کوشینگ، ضایعات مغزی لوب تمپورال، نارسایی کلیه، سکته مغزی، HIV می تواند میل جنسی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
  • مادر شدن: دوران بارداری، زایمان یا شیردهی تا حدودی باعث می شود میل جنسی خانوم ها کاهش پیدا کند.
  • افزایش سن: برخی از افراد در سنین بالاتر میل خود را برای داشتن رابطه جنسی از دست می دهند.

بر اساس تحقیقات، هیسترکتومی باعث اختلال میل در زنان نمی شود. در واقع، زنانی که هیسترکتومی می‌کنند ممکن است میل و عملکرد جنسی مشابه یا حتی بهتری بعد از جراحی داشته باشند.

درمان اختلال بی میلی جنسی

اگر فکر می کنید علائم اختلال بی میلی جنسی دارید با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند درمان هایی را پیشنهاد یا تجویز کنند یا شما را به درمانگر جنسی یا مشاور روابط ارجاع دهند.

چند درمان ممکن برای اختلال میل:

تمرینات کگل: هم زنان و هم مردان می توانند جریان خون، حس و عملکرد جنسی را در اندام تناسلی خود با کگل یا تمرینات کف لگن بهبود بخشند. پزشک می‌تواند به شما یاد دهد که چگونه عضلات مناسب را پیدا کنید، سپس آنها را در تکرار فشار دهید و شل کنید. سعی کنید 10 تا 15 تمرین کگل را سه بار در روز انجام دهید.

سبک زندگی سالم: ورزش می تواند آمادگی جسمانی، خلق و خو و سطح انرژی شما را بهبود بخشد. اگر استرس میل شما را کاهش داده است، راه هایی برای رسیدن به آرامش پیدا کنید، از جمله تمرینات تنفسی، مدیتیشن، یا فقط خواب بیشتر. همچنین شما بهتر است دیگر سیگار نکشید.

درمان ممکن است اختلال میل ناشی از سلامت روان یا مشکلات رابطه را درمان کند:

  • روان درمانی ، زوج درمانی یا رابطه جنسی: به شما این امکان را می دهد که در مورد علائم اختلال میل خود با یک متخصص صحبت کنید که می تواند به شما در رفع مشکلات سلامت روان کمک کند. درمانگر شما ممکن است پیشبازی های جنسی یا تکنیک های جنسی را برای کمک به شما و شریک زندگی تان برای داشتن یک زندگی جنسی رضایت بخش تر تعیین کند.
  • درمان شناختی-رفتاری (CBT): می تواند اختلال میل ناشی از افسردگی، اضطراب یا سایر شرایط سلامت روان را درمان کند. درمانگر به شما کمک می کند تا روی افکار منفی مرتبط با رابطه جنسی تمرکز کنید و یاد بگیرید که با آنها کنار بیایید. CBT همچنین ممکن است شامل خودارضایی باشد تا به مردان کمک کند نعوظ را تا زمان انزال حفظ کنند.

داروها ممکن است به درمان علائم اختلال میل، افزایش میل جنسی یا بهبود عملکرد جنسی کمک کنند. دو داروی زیر توسط FDA برای درمان اختلال میل در زنان یائسه تایید شده است:

  • فلیبانسرین ( Adyi ): قرصی است که یک بار در روز مصرف می شود. فلیبانسرین انتقال دهنده های عصبی یا مواد شیمیایی مغز را دوباره متعادل می کند تا هیجان و میل جنسی را بازیابی کند.
  • Bremelanotide (Vyleesi): حداقل 45 دقیقه قبل از اینکه قصد داشته باشید رابطه جنسی داشته باشید، خود به خود زیر پوست تزریق می شود. میل جنسی را بهبود می بخشد و ناراحتی مرتبط با اختلال میل را کاهش می دهد.

بیشتر بدانید: مردان در چه سنی میل جنسیشان کم می شود؟

درمان های هورمونی ممکن است میل و عملکرد جنسی را در زنان و مردان بهبود بخشد:

استروژن: برای زنان یائسه، کرم‌ها، حلقه‌ها یا قرص‌های استروژنی که در واژن قرار می‌گیرند می‌توانند تون عضلانی، انعطاف‌پذیری، جریان خون و روان‌سازی را برای مقاربت راحت‌تر یا لذت‌بخش‌تر بهبود بخشند. استروژن همچنین ممکن است کلیتوریس یا واژن شما را حساس‌تر کند و برانگیختگی را بهبود بخشد.

تستوسترون: مردان مبتلا به اختلال بی میلی جنسی ممکن است از تستوسترون موجود در ژل، چسب پوستی، تزریقی یا قرص های آهسته رهش (Testorel) بهره مند شوند. تستوسترون اضافی ممکن است به مردان کمک کند میل یا افکار جنسی را افزایش دهند. تستوسترون در زنان یائسه مورد مطالعه قرار گرفته است و نشان داده است که میل، خیال پردازی، ارگاسم و رضایت جنسی را بهبود می بخشد.

DHEA-S: مکمل هورمونی دیگر، ممکن است میل جنسی را در زنان یائسه و همچنین زنانی که برای سرطان سینه تحت درمان با تاموکسیفن هستند، افزایش دهد.

سایر داروها: محرک هایی مانند آمفتامین یا داروی ضد افسردگی بوپروپیون، یک مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین و دوپامین (NDRI)، می توانند میل جنسی را افزایش دهند.

گفته می شود گیاهانی مانند یوهیمبه و ریشه جینسنگ میل جنسی را بهبود می بخشند.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند

سونامی هزینه‌های بسیار بالای دیابت در راه است/ اثبات ارتباط بین فقر و بیماری قند رئیس انجمن دیابت گابریک ایران می‌گوید: موضوع دیابت ورای وزارت بهداشت و یک بحث ملی است و دولت باید به طور جدی و با حساسیت بالا باید پیگیر آن باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بسیار بالای ناشی از این بیماری مواجه خواهیم شد که توان پرداخت آن را نخواهیم داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا – علیرضا استقامتی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا بر این باور است: هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است؛ ما با روند فزاینده ابتلا به دیابتی که داریم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم. چون درمان‌های دیابت در خیلی از مواقع گران قیمت هستند. ضمن این که هزینه عوارض بیماری دیابت هم به آن اضافه می‌شود.
این متخصص غدد می افزاید: فردی که به دیابت مبتلا می‌شود، ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی سی یو، سی سی یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و خدایی ناکرده قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.
متن گفت و گو با این فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه تهران در پی می‌آید:
وضعیت دیابت در دنیا و ایران چگونه است؟ بیماری دیابت یک بیماری بسیار شایع است . در دنیا بیش از ۴۶۰ میلیون نفر فرد مبتلا به دیابت وجود دارد که این بر مبنای آمار اطلس دیابت ۲۰۲۱ میلادی است. اکنون یعنی در سال ۲۰۲۴ میلادی قطعا شیوع دیابت در دنیا بیشتر شده است و شاید از نیم میلیارد نفر نیز عبور کرده باشد.
در کشور ما طبق آخرین بررسی ها که مربوط به حدود ۴ سال پیش است، ۷ میلیون دیابتی داشته‌ایم که احتمالا تعدادشان اکنون بیشتر است. البته این روند در تمام دنیا رو به افزایش است. ما نمی‌توانیم این روند را متوقف کنیم بلکه باید تلاش خود را بکنیم که این روند متوقف شود.
ارتباط دیابت با سبک زندگی چیست؟ این بیماری ارتباط خیلی نزدیکی با شیوه و سبک زندگی دارد. برای مثال افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و چاق‌ترند، بیشتر دیابت می‌گیرند. شما در دنیا می‌بینید که شیوع چاقی رو به افزایش و به تبع آن تعداد دیابتی‌ها نیز رو به فزونی گرفته است. متاسفانه شیوه زندگی ما از شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی زیاد به شیوه زندگی با فعالیت فیزیکی کم، تبدیل شده است و اغلب به افرادی کم یا بی تحرک تبدیل شده ایم.
در همه دنیا اثبات شده است در مناطقی که فست فودها وجود دارد ، در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد
تغذیه‌هایمان همه ناسالم است. غذاهایی که خیلی ساده و ارزان در دسترس هستند، به اسم فست فود در سبد تغذیه ما قرار گرفته اند. این غذاها خیلی سریع آماده می‌شوند و بسیار ساده و ارزان در دسترس ما هستند.
در همه دنیا اثبات شده است که در مناطقی که فست فودها وجود دارد در مقایسه با مناطقی که رستوران‌های معمولی بیشتر است، شیوع دیابت فزونی دارد؛ این یک امر مطالعه و اثبات شده است.
در آمریکا در برخی از محلات، اجازه وجود رستوران‌های فست فود را نمی‌دهند. به این دلیل که فست فودها غذاهای بدی هستند چه از نظر مواد اولیه، چه از نظر روغن. طبیعی است که فست فودی که به قیمت ۲ یا ۳ دلار به شما می‌دهند از نظر کیفیت قابل مقایسه با غذای سالم و خوبی که در رستوران ها در قبال پرداخت ۸۰ دلار ارائه می‌شود، نیست.
تغذی..

اطلاعات بیشتر
دیابت

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما!

علائم هشدار دهنده قند خون بالا در چهره شما! افزایش قند خون نه تنها سلامت داخلی بدن را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند اثرات مشهودی بر چهره داشته باشد. از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست تا تورم و عفونت‌های پوستی، این علائم هشداردهنده ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی در کنترل قند خون باشند و نیاز به توجه فوری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از العالم، به گفته دکتر جان کوین عضو کلینیک‌های کوین، علائم آشکار قند خون بالا می‌تواند در صورت شما ظاهر شود.
کوین گفت: پوست بزرگترین عضو بدن است، بنابراین بدیهی است که به ویژه پوست ناحیه صورت تحت تأثیر سطح بالای قند خون قرار گیرد. همانطور که پوسته پوسته شدن پلک‌ها ممکن است نشان دهنده یک عارضه جدی باشد.
او ادامه داد: زانتلاسما نوعی چربی نرم، زرد و چرب است که در زیر پوست شکل می‌گیرد. اغلب این برجستگی‌ها مانند جوش‌ها به نظر می‌رسند، اما تفاوت آن‌ها با جوش‌های معمولی این است که زرد می‌شوند. علاوه بر صورت، این برآمدگی‌ها می‌توانند در باسن، ران، زانو و آرنج نیز ظاهر شوند.
قند خون بالا (هایپرگلیسمی) می‌تواند علائم ظاهری در چهره افراد ایجاد کند. برخی از این علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:
خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست: کم‌آبی بدن ناشی از قند خون بالا ممکن است منجر به خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت شود. تورم صورت: به دلیل عدم تعادل مایعات در بدن، صورت ممکن است متورم و پف‌کرده به نظر برسد. زخم‌های دیر التیام‌یابنده: زخم‌ها و بریدگی‌های کوچک در صورت ممکن است به کندی بهبود یابند، نشانه‌ای از مشکلات در گردش خون و ترمیم بافت‌ها. جوش و عفونت‌های پوستی: قند خون بالا می‌تواند سبب افزایش عفونت‌های پوستی مانند جوش‌ها، آبسه‌ها یا التهاب‌های پوستی شود. پف زیر چشم‌ها: عدم تعادل قند خون می‌تواند باعث پف‌کردگی در ناحیه زیر چشم‌ها شود، که ممکن است با خستگی و بی‌خوابی مرتبط باشد. این علائم هشداردهنده نشانگر نیاز به بررسی قند خون و مدیریت آن برای جلوگیری از عوارض جدی‌تر هستند.
کوین هشدار داد که برچسب‌های پوستی روی پلک‌ها نیز ممکن است نشان دهنده سطح کنترل نشده قند خون باشد. عفونت‌های پوستی، خارش پوست خشک و ناحیه تیره تری از پوست با احساس مخملی از دیگر علائم هشدار دهنده مربوط به پوست است.

اطلاعات بیشتر
دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت

میوه های ممنوعه برای کودکان مستعد دیابت کودکانی که مستعد ابتلا به دیابت نوع ۱ هستند و موز، جو و ماست می‌خورند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در مطالعه‌ای که در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند انجام شده است گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت تشخیص داده شد. در سوی مقابل سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم و گل‌کلم اثر محافظتی دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق در موسسه سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که هدایت این تحقیق را بر عهده داشت، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که برخی از میوه‌ها حاوی آفت‌کش‌ها هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آن‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند، اما برخی دیگر احتمال ابتلا به آن را کم می‌کنند.»
در پژوهش انجام شده ۵ هزار و ۶۷۴ کودک فنلاندی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، از بدو تولد تا سن شش سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها نشان داد ۹۴ نفر از این کودکان تا سن شش سالگی به دیابت نوع ۱ و ۲۰۶ نفر دیگر نیز به خودایمنی جزایری مبتلا شدند.
محققان ۳۴ گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هر چه کودکان اغذیه‌هایی مانند موز، جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندمیان که دانه‌اش برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود) بیشتر مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها بیشتر می‌شود.
این یافته ممکن است والدین را گیج کند چرا که به گفته خانم ویرتانن «بسیاری از خوراکی‌هایی که ما پیدا کردیم و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و روند بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند.»
محققان می‌گویند نظر می‌رسد در سوی مقابل، خوردن توت فرنگی، بلوبری (سیاه‌گیله)، تمشک، انگور فرنگی سیاه و سایر انواع توت‌ها از کودکان در برابر این بیماری محافظت کند. در واقع هرچه این مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان پایین‌تر می‌آید.
از آن‌جا که توت‌ها غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول‌ها هستند، تصور می‌شود که می‌توانند التهاب مرتبط با ابتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش دهند.
از سوی دیگر، میوه‌ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در توت‌ها وجود ندارد. به عنوان مثال توت‌ها می‌توانند فاقد آفت‌کش‌هایی باشند که در میوه‌های دیگر یافت می‌شوند.
پژوهشگران با این وجود می‌گویند هنوز زود است که بتوان توصیه‌ای غذایی برای نوزادان یا خردسالان در این خصوص داشت.
دکتر ویرتانن می‌گوید: «تصور می‌شود دیابت نوع ۱ به دلیل ترکیبی از ژنتیک و سایر عواملی که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند ایجاد می‌شود. اما ما بیشتر از این نمی‌دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این امر نقش دارد.»
نتایج پژوهش تازه قرار است به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در مادرید ارائه شود.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *