سبزیجاتی که باید هر هفته بخورید

کدوحلوایی

یک فنجان کدوحلوایی نزدیک به ۵۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامینC‏ و بیش از ۱۰درصد پتاسیم، فیبر و منیزیم را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از بتاکاروتن است که برای سلامت چشم و بینایی ضروری است.‏

هویج

هویج سرشار از ویتامینC، بتا کاروتن، فیبر، پتاسیم و ترکیباتی است که خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان روده را کاهش می‌دهد. ‏

پیاز

پیاز سرشار از ریزمغذی‌های ضروری، ویتامینC، پتاسیم و ترکیبات ضدسرطان است. کوئرستین موجود در پیاز خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهاب دارد و به کاهش فشار خون و بهبود سلامت کلی قلب کمک می‌کند. جالب اینجا است که لایه‌های بیرونی پیاز بالاترین غلظت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی را دارند.‏

کلم‌غنچه‌ای

همه سبزیجات چلیپایی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهاب هستند. این کلم‌های کوچک سرشار از ویتامینK‏ هستند که برای لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است. ‏

قارچ

قارچ‌ها کالری، چربی و سدیم کمی دارند و حاوی ویتامین‌های گروه‌‏B‎‏‌، فیبر، پتاسیم و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. ویتامینD‏ موجود در قارچ به جذب کلسیم و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. ‏

سیب‌زمینی

سیب‌زمینی سرشار از مواد مغذی ضروری مثل ویتامینC، پتاسیم و فیبر است. پتاسیم فراوان موجود در سیب‌زمینی با عوارض مصرف بیش‌ازحد سدیم در رژیم غذایی، مقابله و به کاهش طبیعی فشار خون کمک می‌کند. ‏

فلفل‌دلمه‌ای

فلفل‌دلمه‌ای، به‌ویژه فلفل‌های قرمز، زرد و نارنجی، منبع کمتر شناخته‌شده ویتامینC‏ هستند. همچنین منبعی از کاروتنوئیدها است که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شوند.‏

نخودفرنگی

نخودفرنگی یکی از سبزیجات حاوی پروتئین و سرشار از فیبر، ویتامینC، آهن، ویتامینB6‎، منیزیم و پتاسیم است. ‏

چغندر

این سبزیجات ریشه‌ای رنگارنگ مملو از مواد مغذی مثل فیبر، پتاسیم، فولات، منیزیم و فسفر هستند. چغندر حاوی ترکیباتی به نام بتالین است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی دارد. ‏

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *