۵ ویتامین ضروری برای رشد سریع مو

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، ریزش مو یک نگرانی رایج است که می تواند ناشی از عواملی از جمله ژنتیک، عدم تعادل هورمونی، استرس و کمبودهای تغذیه ای باشد.

در این میان، کمبود ویتامین نقش مهمی در ریزش مو دارد، زیرا ویتامین ها برای بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله رشد سلولی، حیاتی هستند.

مصرف بیش از حد ویتامین نیز می تواند منجر به ریزش مو شود اما مصرف متعادل ویتامین می تواند به حفظ سلامت مو و به رشد مو کمک کند.

آیا کمبود ویتامین می تواند منجر به ریزش مو شود؟

بله، کمبود ویتامین می تواند منجر به ریزش مو شود. ویتامین ها برای حفظ سلامت فولیکول های مو و پوست سر مورد نیاز هستند. آنها می توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند که برای دشتن موهای قوی ضروری است.

دکتر Geetika Srivastava، متخصص پوست می‌گوید: «کمبود می‌تواند مانع چرخه طبیعی رشد مو شود و منجر به ریزش مو شود. کمبود یا وجود بیش از حد برخی ویتامین ها در بدن نیز می تواند بر سلامت مو تأثیر منفی بگذارد.»

۵ ویتامین ضروری برای رشد سریع مو

بهترین ویتامین ها برای رشد مو

همه ویتامین ها برای سلامتی حیاتی هستند، اما این ویتامین ها به طور خاص ممکن است به مقابله با مشکلات ریزش مو کمک کنند:

1. نقش ویتامین A در رشد مو

ویتامین A برای رشد سلولی، بینایی و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است، اما ویتامین A اضافی می تواند منجر به ریزش مو شود. سطوح بالای ویتامین A می تواند چرخه رشد مو را مختل کند و فولیکول های مو را به فاز ریزش زودهنگام سوق دهد. فقط مقدار توصیه شده برای داشتن موهای سالم را مصرف کنید. به گفته سرویس بهداشت ملی بریتانیا، زنان بین 19 تا 64 سال به 600 میکروگرم ویتامین A در روز نیاز دارند.

2. نقش ویتامین C در رشد مو

ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان به جذب آهن، یک ماده معدنی حیاتی برای سلامت مو کمک می کند. کمبود آهن یا کم خونی می تواند منجر به ریزش مو شود. مصرف کافی ویتامین C از طریق منابعی مانند مرکبات و گوجه فرنگی می تواند به بهبود جذب آهن و افزایش رشد مو کمک کند.

طبق NHS، افراد بین 19 تا 64 سال به حدود 40 میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند. به گفته انتشارات سلامت هاروارد، در صورت ریزش مو و همچنین کمبود آهن، مصرف مکمل های ویتامین C می توانند به شما کمک کند سلامت باشید.

3. نقش ویتامین D در رشد مو

کمبود ویتامین D که به دلیل نقش آن در هموستاز کلسیم و فسفر و تنظیم سیستم ایمنی شناخته شده است، با ریزش مو مرتبط است.

طی یک مطالعه در سال 2016 که در مجله بین المللی تریکولوژی منتشر شد، مشخص شد که سطوح پایین ویتامین D با ریزش موی زنانه مرتبط است.

دکتر Srivastava می گوید: «ویتامین D در پوست در معرض اشعه UVB سنتز می شود و کمبود آن می تواند چرخه فولیکول مو را مختل کند.» همچنین طبق NHS، بزرگسالان روزانه به 10 میکروگرم ویتامین D نیاز دارند.

4. نقش ویتامین B3 (نیاسین) در رشد مو

در بسیاری از واکنش های متابولیک به عنوان یک کوآنزیم عمل می کند و کمبود آن می تواند به گردش خون ضعیف پوست سر منجر شود و رشد مو را تحت تاثیر قرار دهد. طبق NHS ، زنان به 13.2 میلی گرم ویتامین B3 در روز نیاز دارند.

5. تقش بیوتین در رشد مو

بیوتین یک ویتامین حیاتی برای تولید کراتین است که پروتئین اصلی مو است. کمبود بیوتین، چه به دلیل ژن‌های شما باشد و چه اکتسابی، می‌تواند منجر به ریزش موی قابل توجهی شود و مکمل‌ها ممکن است به رشد مو کمک کند.

طبق تحقیقی که در سال 2017 در Skin Appendage Disorders در سال 2017 منتشر شد، مکمل بیوتین می تواند به رشد مو در افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند کمک کند. طبق NHS ، افراد می توانند با خیال راحت روزانه 0.9 میلی گرم یا کمتر بیوتین را از طریق مکمل ها دریافت کنند.

بهترین روش مصرف ویتامین ها برای رشد مو

برای بهینه سازی رشد مو، بهتر است از ویتامین درمانی دوره ای به جای یک قرص مولتی ویتامین حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی لازم استفاده شود. وقتی با هم در یک دوز مصرف شوند، بدن ممکن است برای جذب تمام مواد مغذی دچار مشکل شود. در عوض، تقسیم مصرف به دوزهای هم افزایی جذب را افزایش می دهد. به عنوان مثال، ویتامین C را با آهن در یک روز و ویتامین D را با کلسیم در روز دیگر مصرف کنید. این روش جذب و استفاده بهتر از ویتامین ها برای رشد مو را تضمین می کند.

همچنین، مکمل‌های ویتامین خوراکی عموماً مؤثرتر از کاربردهای موضعی هستند، زیرا وارد جریان خون می‌شوند و از تمایز سلولی، رشد و عملکردهای متابولیکی متعدد پشتیبانی می‌کنند.محصولات موضعی ممکن است آنقدر عمیق نفوذ نکنند که به طور قابل توجهی بر سلامت فولیکول مو تأثیر بگذارد. با این حال، باید احتیاط کنید و در مورد شرایط و نیاز خود با یک متخصص مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین

در حالی که ویتامین‌های محلول در آب مانند بیوتین و ویتامین C معمولاً در صورت مصرف بیش از حد دفع می‌شوند، ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین‌های A و D می‌توانند در بدن تجمع کرده و باعث مسمومیت شوند. به عنوان مثال، هیپرویتامینوز D می تواند منجر به علائم زیر شود:

  • ناراحتی دستگاه گوارش
  • ضعف عضلانی
  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • گیجی
  • بی حالی

بنابراین، قبل از شروع مصرف یک مکمل برای رشد مو، حتما از دوزهای توصیه شده پیروی کنید و با پزشک مشورت کنید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

روش درمانی جدید؛ معجزه ای برای بیماران دیابتی

روش درمانی جدید؛ معجزه ای برای بیماران دیابتی یک روش درمانی جدید می‌تواند برای نزدیک به نیم میلیارد نفر در سراسر جهان که در حال حاضر با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند، متحول کننده باشد و نیاز آنها به تزریق انسولین را از بین ببرد. در یک مطالعه که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، ۸۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که با روش جدیدی تحت درمان قرار گرفتند، در طول یک مطالعه دو ساله، دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، در یک مطالعه که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، ۸۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که با روش جدیدی تحت درمان قرار گرفتند، در طول یک مطالعه دو ساله، دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند. این مطالعه به رهبری دکتر سلین بوش(Celine Busch)، محقق مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام، انجام شد. این مطالعه با یک گروه کوچک متشکل از ۱۴ شرکت کننده در سنین بین ۲۸ تا ۷۵ سال انجام شد که به مدت ۲۴ ماه تحت نظر بودند.
به نقل از نیواطلس، دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که بر روشی که بدن قند خون یا گلوکز را پردازش می‌کند، تأثیر می‌گذارد. بدن یا در برابر انسولین مقاومت می‌کند یا به اندازه کافی آن را تولید نمی‌کند که این منجر به گردش بیش از حد گلوکز در جریان خون می‌شود.سطح بالای قند خون می‌تواند منجر به طیف وسیعی از اختلالات شود: بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، مشکلات بینایی، آسیب عصبی و حتی مشکلات پا که در نهایت باعث قطع عضو می‌شود.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است بتوانند این بیماری را از طریق رژیم غذایی و ورزش مدیریت کنند اما اگر این کافی نباشد، ممکن است به داروها یا انسولین درمانی برای تنظیم قند خون و جلوگیری از عوارض نیازمند باشند. در حالی که انسولین به طور کلی کار می‌کند، می‌تواند منجر به عوارض جانبی از جمله افزایش وزن شود. به علاوه، بسته به اینکه در کجای جهان زندگی می‌کنید، انسولین می‌تواند هزینه‌های گوناگونی داشته باشد.در این مطالعه جدید، دکتر بوش روشی به نام سلول‌سازی مجدد از طریق درمان الکتروپوریشن یا ReCET را انجام داد.
الکتروپوریشن یک عمل آندوسکوپی است که در آن از پالس‌های الکتریکی کنترل شده برای «ایجاد حفره‌های کوچک و غیرقابل برگشت در غشای سلولی» استفاده می‌شود و معمولا برای تسهیل انتقال دی‌ان‌ای به سلول‌ها استفاده می‌شود. در اینجا، از آن برای بهبود حساسیت بدن به انسولین استفاده شده است.در حالی که ثابت شده است که این درمان حساسیت بدن به انسولین تولید شده را افزایش می‌دهد اما مکانیسم دقیق پشت آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
پس از انجام آندوسکوپی، شرکت‌کنندگان به مدت دو هفته از یک رژیم غذایی مایع هم‌کالری پیروی کردند. آنها سپس یک دوره هفتگی داروی سماگلوتید را شروع کردند که برای درمان دیابت نوع ۲ با کنترل قند خون تجویز می‌شود.در پیگیری‌های ۶ و ۱۲ ماهه، ۱۲ نفر از ۱۴ شرکت کننده دیگر نیازی به انسولین درمانی نداشتند. آنها در ۲۴ ماهگی نیز به آن نیاز نداشتند. بر اساس این خبر، هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشده است. و تنها یک بیمار به دلیل حالت تهوع نتوانست حداکثر دوز سماگلوتید را تحمل کند.
دکتر بوش خاطرنشان کرد که این نتایج نشان می‌دهد که ReCET یک روش ایمن و امکان‌پذیر است که وقتی با سماگلوتید ترکیب شود، می‌تواند به طور موثر نیاز به انسولین درمانی را از بین ببرد.دکتر بوش می‌گوید که تیم تحقیقاتی او کارآزمایی‌های تصادفی بزرگ‌تر را برای تایید یافته‌های این مطالعه انجام خواهند داد. با توجه به اینکه این آزمایش اولیه..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *