به گزارش آرمان زنان، دکتر فتانه اکبری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در سیناپرس نوشت: یکی از نکاتی که مادران باید در دوران بارداری و شیر دهی توجه زیادی بدان داشته باشند، مصرف کافی لبنیات و غذاهای محتوای کلسیم است، زیرا در دوران بادرداری و شیردهی پریود و سیکل فیزیولوژیک منظم قطع می شود و تغییرات هورمونی که در این دوران اتفاق می افتد خانم ها را مستعد می کند که دچار کاهش تراکم استخوان شوند. همچنین این ریسک ایجاد می کند که آنها در سال های آتی زودتر دچار پوکی استخوان شوند.
از سوی دیگر، یکی از مواد مغذی اصلی تولید شیر در دوران رشد جنین و شیردهی، کلسیم است از اینرو نیاز به کلسیم در بدن خانم ها افزایش پیدا می کند؛ بنابراین اگر خانمی در این دوران به اندازه کافی غذایی های حاوی کلسیم استفاده نکند، این ریسک وجود دارد که بدن شان برای تهیه کلسیم مورد نیاز شروع به برداشت از استخوان آنها کند. این امر باعث افزایش ریسک پوکی استخوان می شود . لذا با توجه به این مسایل خیلی مهم است که خانم ها در دوران بارداری و شیردهی، در رژیم غذایی خودشان مصرف کافی لبنیات و مواد غذایی حاوی غذایی کلسیم را بگنجانند؛ خانم های باردار و شیرده باید روزی ۳ واحد لبنیات مصرف کنند. در کنار این مساله فعالیت فیزیکی کافی هم برای پیشگیری از پوکی استخوان از اهمیت زیادی برخوردار است.