موارد انجام جراحی چاقی افزایش یافت

انجام جراحیهای چاقی درحالحاضر با تکنولوژیهای بهروز از نظر ابزاری، تکنیک جراحی در کنار تجربه و دانش جراحان بسیار پیشرفت کرده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،«تعداد عملهای چاقی در ایران بالاست و اگر یک جراح در اروپا هفتهای ۲بار انجام عمل چاقی داشته باشد، در شهرهایی مثل تهران و کرج جراحان در هفته ۲۰ تا ۳۰عمل چاقی انجام میدهند.» این نکته را ماهر کردی، فوقتخصص جراحی لاپاراسکوپی و چاقی اعلام میکند و میگوید: «چاقی بهخصوص زمانی که شاخص توده بدنی (BMI) فرد بسیار بالا باشد، میتواند باعث کاهش طول عمر شود.»
این عضو انجمن جراحی چاقی ایران با این تأکید که جراحیهای چاقی جزو عملهای زیبایی نیستند، بیان میکند: «با عمل جراحی لاغری در یک فرد بسیار چاق بسیاری از بیماریها مثل دیابت، فشار خون، چربی خون و کبد چرب درمان میشود.
همچنین با برداشتهشدن بار اضافهوزن از روی مفاصل، جلوی پیشرفت بیماریهای مفصلی گرفته خواهد شد و وضعیت بهتری از نظر بدنی و سلامت برای فرد بهوجود خواهد آمد.
به همین دلیل بیمهها این عملها را در افراد با شاخص توده بدنی بالای۴۰ تحت پوشش قرار میدهند و بخش بیشتری از هزینههای جراحی توسط بیمهها پرداخت میشود.» کردی در مورد عوارض و معایب جراحیهای چاقی عنوان میکند: «براساس مطالعات انجامشده چاقی بهخصوص وقتی شاخص توده بدنی (BMI) فرد خیلی بالا باشد، میتواند باعث کاهش طول عمر شود و عمر را ۱۰ تا ۲۰سال کوتاهتر کند. وقتی یک فرد چاق بعد از جراحی به وزن مطلوب میرسد، ۱۰ تا ۲۰سال به عمرش اضافه میشود و یک فرد سالم خواهد بود. بهعبارتی وقتی بیماریها را از خود دور کنیم یکی از نتایج آن افزایش طول عمر است.»
این جراح با این تأکید که عوارض چاقی بهمراتب بیشتر از جراحیهای چاقی است، عنوان میکند: «انجام جراحیهای چاقی درحالحاضر با تکنولوژیهای بهروز از نظر ابزاری، تکنیک جراحی در کنار تجربه و دانش جراحان بسیار پیشرفت کرده است. اما در برخی از عملهای چاقی عوارض حاد همچون آمبولی (لختهشدن خون)، نشتی محل منگنهها در قسمت پیوندها (بین روده و معده یا روده و روده) وجود دارد. البته امروزه با رعایت پروتکلهای استاندارد جهانی نرخ ایجاد آمبولی به عدد صفر بسیار نزدیک شده است.»