مزاج می‌تواند باعث تغییر عملکرد هورمون تیروئید شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، محمدباقر ملجایی دبیر اجرایی اولین سمینار مزاج شناسی و طب سنتی با اشاره به برگزاری این رویداد در تاریخ ۸ شهریورماه در تهران اظهار داشت: باید بدانیم طب سنتی نشات گرفته از دانش و تجربیات گذشتگان است که باید از آن در مسیر درست و نیازسنجی براساس علم روز دنیا، استفاده شود. امروزه متاسفانه شاهد هستیم در برخی از زمینه ها افرادی حضور دارند که دانش کافی ندارند و با اهداف خاصی در امور پزشکی و سلامت افراد دخالت می کنند.

وی گفت: هدف از برگزاری این رویداد آن است که بتوانیم با زبان ساده از مباحث و مطالبی که از گذشتگان به ما رسیده است بهره ببریم. قطعا دانستن مباحث ساده و کاربردی برای پیشگیری از بیماری، رعایت بهداشت فردی، درمان عفونت های سبک می تواند کمک کننده باشد. صد البته که طب سنتی نمی تواند به تنهایی بیماری های سخت الاعلاج را درمان کند اما می تواند در کاهش عوارض و علائم بیماری ها موثر باشد.

این متخصص تغذیه با تاکید بر این مهم که مزاج براساس طبیعت افراد به ۴ دسته تقسیم می شود، عنوان کرد: مزاج براساس فعالیت های بدنی افراد می تواند متفاوت باشد، در فیزیولوژی افراد ۴ نوع مزاج وجود دارد که شامل سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک، گرم و تر می شود.

وی ادامه داد: مزاج هر فرد به ژنتیک و فعالیت های بدنی او بستگی دارد. بسیاری از هورمون ها نیز می توانند باعث تغییر مزاج شوند به عنوان مثال یکی از این هورمون ها، هورمون تیروئید است مزاج می تواند باعث تغییر عملکرد هورمون تیروئید شود.این محقق علوم پزشکی تصریح کرد: مزاج می تواند در طولانی مدت در برخی از واکنش های بدنی و فعالیت ها موثر باشد به عنوان مثال افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، دچار چاقی و اضافه وزن می شوند، همچنین مزاج می تواند در روند پیری، در سبک زندگی و ابتلا به بیماری ها نقش موثری داشته باشد و باید بتوان این رفتارها را شناخت و درمان کرد.

سمینار مزاج شناسی و طب سنتی به همت مرکز آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی سفیران دانش و سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی تهران و پژوهشکده پیشگامان سلامت و با حضور متخصصین طب سنتی، اساتید دانشگاهی و افراد دانشمند این طب و با هدف بهبود سلامت جامعه، پیشگیری از بیماری و ارتقای دانش افراد ، در روز ۸ شهریورماه در تهران برگزار می شود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بررسی نوسان سطوح انسولین برای حفظ سلامت و تندرستی کلی افرادی که دارای سطوح بالای قند خون هستند، ضروری است. اما در حالی که اکثر مردم به داروهای کنترل قند خون متکی هستند، متخصصان تغذیه معتقدند که انتخاب یک رژیم غذایی سالم همراه با برخی داروهای خانگی می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند.
در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
ترکیب غلات کامل با پروتئین‌های بدون چربی: غلات کامل مانند کینوا، برنج قهوه‌ای یا جو، کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای را فراهم می‌کنند که به آرامی هضم می‌شوند و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کنند. وقتی این ترکیب با پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون یا حبوبات همراه شود، باعث سیری می‌شود و به حفظ سطح انرژی پایدار نیز کمک می‌کند. زیرا دارای ترکیب متعادلی از درشت مغذی‌ها، پروتئین و فیبر است که می‌تواند باعث مدیریت قند خون شود.
سبزیجات غیر نشاسته‌ای و چربی‌های سالم: سبزیجات غیر نشاسته‌ای، مانند اسفناج، کلم پیچ و فلفل دلمه‌ای، کالری و کربوهیدرات کمی دارند که آن‌ها را برای کنترل قند خون عالی می‌کند. افزودن چربی‌های سالم از منابعی مانند آووکادو یا روغن زیتون می‌تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد و یک وعده غذایی رضایت بخش را فراهم کند.
آجیل و انواع توت‌ها: ترکیب آجیل و توت‌ها می‌تواند ترکیبی سالم برای مدیریت بهتر انسولین ایجاد کند. این به این دلیل است که آجیل سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر است، در حالی که انواع توت‌ها قند کم و آنتی اکسیدان بالایی دارند. این ترکیب به کند کردن هضم کمک می‌کند و باعث آزادسازی مداوم انرژی بدون ایجاد افزایش قند خون می‌شود.
حبوبات و غلات کامل: حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا سیاه سرشار از فیبر و پروتئین هستند که می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. وقتی این حبوبات با غلات کامل ترکیب شوند، یک منبع پروتئین کامل فراهم شده و باعث تعادل کربوهیدرات‌ها می‌شود.
دارچین و بلغور جو دوسر: این نوع بلغور منبع خوبی از فیبر محلول است که می‌تواند به کاهش سرعت جذب کربوهیدرات‌ها کمک کند. نشان داده شده که دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد. در نتیجه ترکیب بلغور جو دوسر و دارچین به طور ویژه برای مدیریت قند خون مفید است.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *