به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، کاچی یک دسر سنتی است که از گذشتههای دور در فرهنگ غذای ایرانی جایگاه ویژهای داشته است. این خوراکی خوشمزه و مغذی نهتنها برای رفع گرسنگی؛ بلکه برای افزایش قوای جسمی و بهبود وضعیت سلامتی مورد استفاده قرارمیگیرد.
کاچی از ترکیب آرد گندم یا آرد برنج، روغن حیوانی یا کره، شکر، عسل یا شیره انگور و آب تهیه میشود. بعضی از افراد ممکن است برای افزایش ارزش غذایی و بهبود طعم این دسر از زعفران، گلاب، مغزیجات و انواع ادویهها مثل هل و دارچین هم استفاده کنند.
در طب سنتی ایرانی، این دسر دارای طبع گرم است و همین ویژگی است که کاچی را به یک گزینه مناسب برای افراد با مزاج سرد تبدیل کرده است.کاچی بهدلیل داشتن مواد اولیه پرکالری مانند آرد، روغن، شیرینکننده و مغزیجات یک دسر بسیار پرکالری محسوب میشود. هر ۱۰۰ گرم کاچی به طور متوسط حاوی حدود ۲۵۰ تا۳۰۰ کالری انرژی است که این مقدار میتواند بسته به ترکیبات آن متغیر باشد. کاچی حاوی مقدار قابلتوجهی کربوهیدرات و چربی است و مقدار کمی پروتئین دارد که این درشتمغذیها به افزایش سطح انرژی آن کمک میکنند.
یکی از کاربردهای سنتی کاچی، کمک به بازیابی قوای جسمی زنان پس از زایمان است. از خواص کاچی برای زن زائو میتوان به رفع ضعف و بهبود سرعت بازسازی بافتها اشاره کرد.کسانی که جراحی کردهاند معمولا به غذای مقوی نیاز دارند تا قوای از دسترفته خود را باز یابند. کاچی با ترکیبات مغذی خود به تسریع روند بهبودی بدن کمکمیکند.البته در این میان، به خاطر داشته باشید که اگرچه این دسر بسیار مقوی است، اما مصرف بیشازحد آن میتواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند؛ از جمله اضافه وزن. کاچی بسیار پرکالری است و به همین دلیل وزن بدن را افزایش میدهد. ضمن اینکه به دلیل وجود مقدار زیادی روغن و شکر ممکن است به ناراحتیهای گوارشی مانند رفلاکس اسید معده و اسهال منجر شود. افراد مبتلا به دیابت هم باید بااحتیاط از دسرهای شیرین مثل کاچی استفاده کنند.