فواید این ادویه طلایی برای سلامتی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، زردچوبه» که به آن لقب ادویه طلایی داده شده، دارای فواید زیادی برای سلامتی افراد است که از جمله می توان به کاهش احتمال لخته شدن خون، بهبود علایم افسردگی و درمان یا پیشگیری از برخی سرطان‌ها اشاره کرد.

زردچوبه که از ریشه گیاهی به دست می‌آید که در جنوب شرق آسیا و هند می‌روید؛ این ادویه به دلیل داشتن ترکیب «کورکومین» تأثیر مثبتی فراتر از تغذیه اولیه بر سلامت انسان دارد و بیش از پنج هزار سال است که برای کمک به مدیریت درد، تورم، هضم، کلسترول و قند خون استفاده می‌شود.

برخورداری از خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضد باکتریایی و ضد سرطانی زردچوبه در تحقیقات پزشکی اثبات شده است به طوری که حتی ترکیبات شیمیایی این ماده ممکن است لخته شدن خون را کند یا از آن جلوگیری کند. در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، نشان داده شده است که استفاده از زردچوبه به کاهش موارد تجمع پلاکت ها کمک می کند و به طور بالقوه خطر تشکیل لخته‌های خون را کاهش می‌دهد.

برخی شواهد نشان می دهد که کورکومین ممکن است یک روش درمانی ارجح برای افرادی باشد که مستعد ترومبوز عروقی هستند که به درمان ضد آرتریت نیاز دارند.

زردچوبه ممکن است بتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند زیرا کورکومین بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی مغز تأثیر می‌گذارد.

قویترین جنبه کورکومین توانایی آن در کنترل التهاب است؛ چندین آزمایش حیوانی برای بررسی رابطه کورکومین و بیماری آلزایمر تکمیل شده است. در موش‌ها، به نظر می‌رسد که کورکومین «آسیب‌شناسی آمیلوئید موجود و سمیت عصبی مرتبط را معکوس می‌کند» که یکی از ویژگی‌های کلیدی پیشرفت این بیماری عصبی مرتبط با التهاب مزمن است.این مطالعه نشان می دهد که کورکومین زردچوبه ممکن است به علائم آلزایمر کمک کند.

همچنین بر اساس یک بررسی که در سال ۲۰۲۱ میلادی انجام شد، خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه در درمان چندین بیماری پوستی موثر ارزیابی شده است به طوری که این ادویه می تواند به افزایش درخشش و درخشندگی پوست، تسریع بهبود زخم، آرام کردن منافذ برای کاهش آکنه و زخم آکنه و کنترل عودهای پسوریازیس کمک کند. همچنین ممکن است به درمان خارش، لیکن پلان دهان، قرمزی صورت و همچنین انواع سرطان های پوست کمک کند.

از آنجایی که کورکومین به‌خاطر ویژگی‌های قوی ضد التهابی و کاهش‌دهنده‌ درد شناخته می‌شود، پس از انجام مطالعه روی بیمارانی که به آرتریت روماتوئید مبتلا بودند، اثربخشی عصاره زردچوبه در درمان آرتروز را نشان داد.

علاوه بر این، درمان یا پیشگیری از سرطان از دیگر یافته‌های محققان در رابطه با زردچوبه است؛ از میان تمام موضوعات مختلفی که دانشمندان در رابطه با کورکومین و معکوس کردن بیماری به آن پرداخته‌اند، سرطان (از انواع مختلف، از جمله سرطان پروستات) یکی از موضوعاتی است که به طور کامل مورد تحقیق قرار گرفته و ممکن است به سرطان پروستات، سرطان پانکراس و سایر انواع سرطان کمک کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که کورکومین دارای اثرات ضد سرطانی بر سلول های سرطانی است و به نظر می رسد که می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد و از رشد بیشتر جلوگیری کند. بهترین اثرات را روی سرطان سینه، سرطان روده، سرطان معده و سلول های سرطانی پوست دارد. بر این اساس واضح است که یکی از مهمترین فواید زردچوبه توانایی آن به عنوان یک ماده غذایی ضد سرطان است.

از سوی دیگر مطالعات انجام شده نشان داده که زردچوبه ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند زیرا کورکومین موجود در زردچوبه به معنای واقعی کلمه ۴۰۰ برابر قوی تر از متفورمین (یک داروی رایج دیابت) است.

یکی از شایع ترین عوارض دیابت، آسیب به اعصاب است که به عنوان نوروپاتی دیابتی شناخته می شود که اشکال مختلفی دارد و می‌تواند علائم جدی در سراسر بدن از ضعف عضلانی تا کوری ایجاد کند. مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد نشان داد که مکمل کورکومین به طور قابل توجهی باعث کاهش درد نوروپاتیک محیطی دیابتی (معمولاً در پاها، پاها، بازوها و دست ها) می‌شود.

زردچوبه برای مدیریت وزن مفید است زیرا به کاهش تکثیر (رشد) سلول‌های چربی کمک می‌کند.

کمک به مدیریت بیماری التهابی روده از دیگر مزیت های زردچوبه است که این نوید را می تواند به سندرم روده تحریک پذیر و سایر علائم بیماری التهابی روده کمک کند.

کمک به تنظیم کلسترول خون از دیگر نتایج تحقیقات آزمایشگاهی زردچوبه است که می‌تواند به بیمارانی که در معرض خطر بیماری قلبی عروقی هستند، کمک کند.

یکی از خواص پذیرفته‌شده‌تر کورکومین در جوامع علمی، توانایی آن در مدیریت درد است؛ التیام زخم و درد سوختگی، درد بعد از عمل، درد آرتریت ناشی از التهاب، درد نوروپاتیک ناشی از آسیب انقباض، درد دهان و دندان، درد عصب سیاتیک ناشی از آسیب مزمن منقبض کننده و درد مفاصل با مصرف زردچوبه تسکین می یابد.

تصور می شود مصرف زردچوبه و کورکومین به حمایت از کبد در سم زدایی موثر بدن و مبارزه با برخی از اثرات سرطان زاهای خطرناک کمک می کند. برای مثال، ممکن است به دفاع در برابر اثرات سموم محیطی و غذایی که به نام بیگانه‌بیوتیک‌ها شناخته می‌شوند، کمک کند. این فرآیند همراه با عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی زردچوبه عمل می کند که با هم از عملکردهای مختلف کبد و ایمنی پشتیبانی می‌کنند.

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که مکمل کورکومین می‌تواند ناراحتی مفاصل ناشی از ورزش را کاهش دهد. این تا حدی به دلیل توانایی های تعدیل التهاب آن است و ثابت می کند که زردچوبه برای مفاصل مفید است و سلامت مفاصل را بهبود می‌بخشد.

مصرف پودر زردچوبه در غذا کافی نیست

اگرچه استفاده مکرر از زردچوبه در آشپزی یک راه عالی برای استفاده از ادویه است اما زردچوبه تنها حاوی حدود ۳ درصد کورکومین قابل جذب به شکل پودری است که در غذا استفاده می شود. این در حالی است که برخی از قرص‌های زردچوبه با کیفیت بالا حاوی ۹۵ درصد کورکومینوئید هستند.

مطالعات نشان داده‌اند که کورکومین در دوزهای حداکثر 6 گرم در روز به مدت چهار تا هفت هفته از راه خوراکی بی خطر است. بهترین زمان مصرف این مکمل ها که باید زیر نظر پزشک صورت گیرد، در تحقیقات صورت گرفته متفاوت است اما اعتقاد بر این است که مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی در زمان خواب می تواند موثرتر باشد.

باید در نظر داشت که مصرف زردچوبه و مکمل‌های حاوی کورکومین لازم است حد تعادل رعایت شود تا باعث ایجاد عوارض جانبی در فرد نشود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بررسی نوسان سطوح انسولین برای حفظ سلامت و تندرستی کلی افرادی که دارای سطوح بالای قند خون هستند، ضروری است. اما در حالی که اکثر مردم به داروهای کنترل قند خون متکی هستند، متخصصان تغذیه معتقدند که انتخاب یک رژیم غذایی سالم همراه با برخی داروهای خانگی می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند.
در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
ترکیب غلات کامل با پروتئین‌های بدون چربی: غلات کامل مانند کینوا، برنج قهوه‌ای یا جو، کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای را فراهم می‌کنند که به آرامی هضم می‌شوند و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کنند. وقتی این ترکیب با پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون یا حبوبات همراه شود، باعث سیری می‌شود و به حفظ سطح انرژی پایدار نیز کمک می‌کند. زیرا دارای ترکیب متعادلی از درشت مغذی‌ها، پروتئین و فیبر است که می‌تواند باعث مدیریت قند خون شود.
سبزیجات غیر نشاسته‌ای و چربی‌های سالم: سبزیجات غیر نشاسته‌ای، مانند اسفناج، کلم پیچ و فلفل دلمه‌ای، کالری و کربوهیدرات کمی دارند که آن‌ها را برای کنترل قند خون عالی می‌کند. افزودن چربی‌های سالم از منابعی مانند آووکادو یا روغن زیتون می‌تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد و یک وعده غذایی رضایت بخش را فراهم کند.
آجیل و انواع توت‌ها: ترکیب آجیل و توت‌ها می‌تواند ترکیبی سالم برای مدیریت بهتر انسولین ایجاد کند. این به این دلیل است که آجیل سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر است، در حالی که انواع توت‌ها قند کم و آنتی اکسیدان بالایی دارند. این ترکیب به کند کردن هضم کمک می‌کند و باعث آزادسازی مداوم انرژی بدون ایجاد افزایش قند خون می‌شود.
حبوبات و غلات کامل: حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا سیاه سرشار از فیبر و پروتئین هستند که می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. وقتی این حبوبات با غلات کامل ترکیب شوند، یک منبع پروتئین کامل فراهم شده و باعث تعادل کربوهیدرات‌ها می‌شود.
دارچین و بلغور جو دوسر: این نوع بلغور منبع خوبی از فیبر محلول است که می‌تواند به کاهش سرعت جذب کربوهیدرات‌ها کمک کند. نشان داده شده که دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد. در نتیجه ترکیب بلغور جو دوسر و دارچین به طور ویژه برای مدیریت قند خون مفید است.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *