خطرات پنهان داروها و وسایل پیشگیری از باروری

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،بتول نامجو، رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران، نسبت به خطرات جدی ناشی از استفاده از داروها و وسایل پیشگیری از بارداری هشدار داد. او در این گفت‌وگو بر اهمیت موضوعاتی همچون ازدواج آسان، فرزندآوری بهنگام، و ارتقای آگاهی‌های مربوط به سلامت باروری تأکید کرد.

نامجو با اشاره به این‌که قانون جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۰ اجرایی شده است، گفت: «انتظار نمی‌رود که در این مدت کوتاه معجزه‌ای اتفاق بیفتد، اما تلاش‌هایی در حال انجام است.» او به تأثیرات منفی برنامه‌های قبلی تنظیم خانواده که از سال ۱۳۷۲ در کشور پیگیری می‌شد، اشاره کرد و افزود: «این برنامه‌ها باعث شکل‌گیری فرهنگی شدند که در آن فرزندآوری کم‌تری مورد توجه قرار گرفت.»

این مقام مسئول ادامه داد: «شیردهی مادران نه تنها به سلامت خود آن‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از بروز برخی سرطان‌ها مانند سرطان پستان و تخمدان پیشگیری کند. اما آنچه واقعاً سلامت مادران را به خطر می‌اندازد، استفاده نادرست از وسایل و داروهای پیشگیری از بارداری است.»

وی توضیح داد که در گذشته این وسایل بدون در نظر گرفتن عوارض آن‌ها به‌راحتی در دسترس زنان قرار داشتند. بررسی‌ها نشان داده است که این وسایل می‌توانند منجر به عوارض غیرقابل برگشت، تأخیر در بارداری، عفونت‌های لگنی و اختلالات قائدگی شوند. همچنین، عوارض روانی همچون افسردگی و اختلالات خلقی نیز مشاهده شده است.

رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت پیشگیری از سقط، چه عمدی و چه خودبه‌خودی، گفت: «این موضوع ارتباط مستقیمی با سلامت بانوان دارد و باید توجه ویژه‌ای به آن شود.»

نامجو همچنین بر اهمیت زایمان طبیعی تأکید کرد و گفت: «زایمان طبیعی نه تنها به سلامت مادر کمک می‌کند، بلکه سزارین‌های غیرضروری می‌توانند آسیب‌های جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشند. باید روی نقش مادر بودن و اهمیت آن در کانون خانواده تمرکز بیشتری کنیم.»

وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ زایمان طبیعی و مراقبت‌های بهداشتی مناسب، افزود: «با همکاری و همفکری تمامی نهادها و سازمان‌ها می‌توانیم بر مشکلات فعلی فائق آییم و سلامت جامعه را ارتقا دهیم.»

این هشدارها از سوی وزارت بهداشت نشان‌دهنده اهمیت بهداشت و سلامت بانوان و نیاز به آگاهی‌رسانی در زمینه استفاده صحیح از داروها و وسایل پیشگیری است.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

روش درمانی جدید؛ معجزه ای برای بیماران دیابتی

روش درمانی جدید؛ معجزه ای برای بیماران دیابتی یک روش درمانی جدید می‌تواند برای نزدیک به نیم میلیارد نفر در سراسر جهان که در حال حاضر با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند، متحول کننده باشد و نیاز آنها به تزریق انسولین را از بین ببرد. در یک مطالعه که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، ۸۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که با روش جدیدی تحت درمان قرار گرفتند، در طول یک مطالعه دو ساله، دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، در یک مطالعه که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، ۸۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که با روش جدیدی تحت درمان قرار گرفتند، در طول یک مطالعه دو ساله، دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند. این مطالعه به رهبری دکتر سلین بوش(Celine Busch)، محقق مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام، انجام شد. این مطالعه با یک گروه کوچک متشکل از ۱۴ شرکت کننده در سنین بین ۲۸ تا ۷۵ سال انجام شد که به مدت ۲۴ ماه تحت نظر بودند.
به نقل از نیواطلس، دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که بر روشی که بدن قند خون یا گلوکز را پردازش می‌کند، تأثیر می‌گذارد. بدن یا در برابر انسولین مقاومت می‌کند یا به اندازه کافی آن را تولید نمی‌کند که این منجر به گردش بیش از حد گلوکز در جریان خون می‌شود.سطح بالای قند خون می‌تواند منجر به طیف وسیعی از اختلالات شود: بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، مشکلات بینایی، آسیب عصبی و حتی مشکلات پا که در نهایت باعث قطع عضو می‌شود.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است بتوانند این بیماری را از طریق رژیم غذایی و ورزش مدیریت کنند اما اگر این کافی نباشد، ممکن است به داروها یا انسولین درمانی برای تنظیم قند خون و جلوگیری از عوارض نیازمند باشند. در حالی که انسولین به طور کلی کار می‌کند، می‌تواند منجر به عوارض جانبی از جمله افزایش وزن شود. به علاوه، بسته به اینکه در کجای جهان زندگی می‌کنید، انسولین می‌تواند هزینه‌های گوناگونی داشته باشد.در این مطالعه جدید، دکتر بوش روشی به نام سلول‌سازی مجدد از طریق درمان الکتروپوریشن یا ReCET را انجام داد.
الکتروپوریشن یک عمل آندوسکوپی است که در آن از پالس‌های الکتریکی کنترل شده برای «ایجاد حفره‌های کوچک و غیرقابل برگشت در غشای سلولی» استفاده می‌شود و معمولا برای تسهیل انتقال دی‌ان‌ای به سلول‌ها استفاده می‌شود. در اینجا، از آن برای بهبود حساسیت بدن به انسولین استفاده شده است.در حالی که ثابت شده است که این درمان حساسیت بدن به انسولین تولید شده را افزایش می‌دهد اما مکانیسم دقیق پشت آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
پس از انجام آندوسکوپی، شرکت‌کنندگان به مدت دو هفته از یک رژیم غذایی مایع هم‌کالری پیروی کردند. آنها سپس یک دوره هفتگی داروی سماگلوتید را شروع کردند که برای درمان دیابت نوع ۲ با کنترل قند خون تجویز می‌شود.در پیگیری‌های ۶ و ۱۲ ماهه، ۱۲ نفر از ۱۴ شرکت کننده دیگر نیازی به انسولین درمانی نداشتند. آنها در ۲۴ ماهگی نیز به آن نیاز نداشتند. بر اساس این خبر، هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشده است. و تنها یک بیمار به دلیل حالت تهوع نتوانست حداکثر دوز سماگلوتید را تحمل کند.
دکتر بوش خاطرنشان کرد که این نتایج نشان می‌دهد که ReCET یک روش ایمن و امکان‌پذیر است که وقتی با سماگلوتید ترکیب شود، می‌تواند به طور موثر نیاز به انسولین درمانی را از بین ببرد.دکتر بوش می‌گوید که تیم تحقیقاتی او کارآزمایی‌های تصادفی بزرگ‌تر را برای تایید یافته‌های این مطالعه انجام خواهند داد. با توجه به اینکه این آزمایش اولیه..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *