جو دوسر صبحانه رژیمی یا بمب کالری؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ام‌اس‌ان، جو دوسر به طور گسترده یک گزینه صبحانه سالم، غنی از فیبر، کربوهیدرات‌های پیچیده، پروتئین و مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر، آهن و روی است. با این حال، برخی از اشتباهات هنگام آماده‌سازی آن،‌ می‌تواند این وعده غذایی مغذی را به یک بمب کالری تبدیل کند!

جو دوسر یا یولاف یکی از بهترین و کامل‌ترین انواع غلات است که منبع بزرگی از ویتامین‌ها و موادمعدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. این ماده که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه می‌شود،‌ فواید زیادی برای سلامتی و کمک به درمان بیماری‌ها دارد.

تفاوت جو دوسر با جو معمولی

جو دوسر با جو معمولی تفاوت دارد. جو به عنوان یکی از مهم‌ترین غلات و منابع غذایی در جهان شناخته می‌شود که معمولاً به صورت دانه‌های کامل یا آرد و فرآورده‌های آن مانند نان، غلات و مواد دیگر مصرف می‌شود. این ماده از لحاظ ترکیبات غذایی غنی از کربوهیدرات است. همچنین معمولاً به عنوان یک منبع اصلی انرژی در رژیم غذایی افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به دلیل تفاوت در ترکیبات، اثرات این مواد غذایی بر سلامتی نیز متفاوت است. جو می‌تواند به کاهش خطر برخی بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. اما جودوسر برای تقویت عضلات و سلامتی استفاده می‌شود.

بر اساس مقاله‌ای که توسط CHIP منتشر شده، دلایل اصلی ناسالم شدن بلغور جو دوسر عبارتند از: استفاده از محصولات آماده، وعده‌های بزرگ، چاشنی‌های پرکالری و کمبود پروتئین.

اشتباهات رایج

محصولات آماده: یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات هنگام مصرف بلغور جو دوسر، انتخاب محصولات آماده‌ای است که اغلب حاوی قندهای افزوده و مواد نگهدارنده هستند. این افزودنی‌ها نه تنها فواید سلامتی را کاهش می‌دهند، بلکه بر احساس سیری تأثیر منفی گذاشته و باعث گرسنگی زودتر می‌شوند.

وعده‌های بزرگ: تخمین بیش از حد اندازه سهم، یکی دیگر از خطاهای رایج است. معمولاً یک وعده ۴۰ تا ۵۰ گرم بلغور جو دوسر کافی است. وعده‌های بزرگتر می‌تواند منجر به دریافت بیش از حد کالری و احساس ناخوشایند سیری شود.

چاشنی‌های پرکالری: با اینکه چاشنی‌ها می‌توانند طعم و ارزش غذایی بلغور جو دوسر را بهبود بخشند، افراط کردن در آن آسان است. میوه‌های تازه مانند برش‌های سیب یا انواع توت‌ها انتخاب‌های بسیار خوبی‌اند. همچنین ویتامین و فیبر را بدون افزودن کالری زیادی فراهم می‌کنند. اما باید از میوه‌های خشک و آجیل کم استفاده کرد. بیش از یک مشت آجیل یا چند تکه میوه خشک می‌تواند محتوای کالری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

افزودنی‌های سالم 

افزودن پروتئین: گنجاندن پروتئین در بلغور جو دوسر می‌تواند به مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه دارد. همچنین از ولع جلوگیری کند. اضافه کردن یک قاشق کره بادام زمینی، یک قاشق پودر پروتئین یا مقداری ماست یونانی می‌تواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند.

پایه مایع: آماده کردن بلغور جو دوسر با آب به جای شیر می‌تواند باعث ذخیره کالری شود. اما ممکن است تا مدت‌ها شما را سیر نگه ندارد. استفاده از شیر یا جایگزین‌های گیاهی مانند جو دوسر، نارگیل یا شیر بادام نیز می‌تواند مواد مغذی بیشتری برای وعده غذایی فراهم کند و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد.

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *