تغذیه روزهای سرد از نگاه طب سنتی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، مریم مقیمی، متخصص طب سنتی، بر این نکته تأکید دارد و از بایدها و نبایدهای مواد غذایی در فصول سرد سال می‌گوید: به‌طورکلی در فصول سرد، اخلاط و مواد زائد در بدن تجمع می‌یابند و دفع آنها برای افراد دشوار می‌شود.بنابراین توصیه می‌کنیم که افراد صبح‌ها به‌صورت ناشتا حتما یک استکان آب‌جوش مصرف کنند تا دفع مواد زائد بهتر انجام شود.

وی ادامه داد: افرادی که در فصول سرد از آب‌جوش استفاده می‌کنند کمتر دچار یبوست می‌شوند. آب‌جوش برای دفع اخلاط و مواد در بدن کمک‌کننده است به‌خصوص برای افرادی که سابقه یبوست و بواسیر دارند، بهترین درمان است.

متخصص طب سنتی همچنین افزود: مزاج پاییز و زمستان سرد و خشک است. افراد باید از مصرف غذاهایی با مزاج سرد و خشک پرهیز کنند.خوردن غذاهای شور و تند و همچنین آب‌یخ برای همه افراد منع شده است. برای کمک به گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن، بهتر است بیشتر از شلغم و ترب، که از صیفی‌جات هستند، به‌صورت پخته و در سوپ و آش استفاده شود.

 در مورد مصرف میوه‌ها، میوه‌هایی مانند نارنگی و کیوی که مزاج آنها سرد است، برای افرادی که مشکلات گوارشی ندارند، منعی ندارد؛ اما افرادی که دچار مشکلات گوارشی، معده‌درد و نفخ هستند، باید ازاین میوه‌ها پرهیز کنند. اگر هم بخواهند از این میوه‌ها استفاده کنند، باید حتما با مصلح آنها (عسل یا زنجبیل) و در مقدار بسیار کم مصرف شود.

غذای افراد تندرست در این فصل باید غذایی معتدل و غلیظ باشد؛ مثل حلیم و کله‌پاچه و گوشت شیشک و آب‌گوشت آن و گوشت نمک‌سود و گوشت شکار با ادویه گرم و کباب و بریان و گوشت کبک و تیهو و بلدرچین و مانند اینها و همچنین انواعی از آش و قلیه خشک (گوشت سرخ‌شده با روغن گردوی بریان‌کرده یا روغن زیتون و یا روغن زردآلو). بویژه با دارچین و زیره و رازیانه و مانند آنها؛ زیرا که حرارت غریزی در این فصل مجتمع و قوی است و هضم در این فصل قوی و نیکو بوده، عمل گوارش برای بدن و معده آسان‌تر است.

لطفاامتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *