به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز، یک مطالعه تازه از دانشگاه یورک در تورنتو، کانادا، نشان میدهد که زنانی که یائسگی را در سنین بالاتر تجربه میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این تحقیق در تضاد با دیگر مطالعاتی است که بیان میکنند یائسگی زودرس، که به سنین ۴۰ تا ۴۴ سالگی اشاره دارد، میتواند خطرات سلامتی جدیتری از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، پوکی استخوان و افسردگی را به همراه داشته باشد.
تیم تحقیقاتی به رهبری «دورمالوک کسیبی» این یافتهها را ارائه داد و تأکید کرد که شواهدی درباره ارتباط بین هورمونهای زنانه و آسم وجود دارد. طبق این مطالعه، آسم در دوران کودکی بیشتر در پسران دیده میشود، اما در بزرگسالی، شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است. این مطالعه همچنین نشان داد که آسم در زنان بهطور معمول شدیدتر است و احتمال بهبود آن کمتر است.
کسیبی در این باره گفت: «این یافتهها به وضوح تفاوتهای مبتنی بر جنسیت در ابتلا به آسم را نشان میدهد. زنان در سنین بزرگسالی در مقایسه با مردان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.» او همچنین افزود: «مهم است که پزشکان از این ارتباط آگاه باشند و زنان با یائسگی دیرهنگام را از نظر علائم آسم تحت نظر قرار دهند.»
این مطالعه با بررسی دادههای بیش از ۱۴۰۰۰ زن یائسه و با پیگیری ۱۰ ساله انجام شد. محققان همچنین تأکید کردند که هر دو نوع استروژن طبیعی و مصنوعی میتوانند خطر ابتلا به آسم را افزایش دهند. بهعلاوه، زنانی که از هورمون درمانی استفاده میکنند، ۶۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم هستند.
عوامل دیگری مانند شاخص توده بدنی (BMI) نیز به عنوان یک عامل خطر برای ابتلا به آسم در زنان شناسایی شدند، زیرا چربی اضافی در بدن میتواند به تولید بیشتر استروژن منجر شود. این یافتهها لزوم توجه پزشکان به زنان در دوران یائسگی و بررسی علائم آسم را دوچندان میکند.