کدام لوازم آرایشی برای مادران باردار خطرناک است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بیشتر زنان به دلیل تغییرات چهره در دوران بارداری مثل تیره شدن رنگ صورت، ورم صورت، رنگ‌پریدگی و لک شدن پوست صورت ترجیح می‌دهند آرایش کنند تا حس ناخوشایند تغییرات چهره خود را کم کنند. خیلی از زنان هم کلا آرایش کردن را دوست دارند و چه در دوران بارداری و چه در دوران غیر بارداری دوست دارند کمی آرایش داشته باشند.

اما باید بدانیم که در دوران بارداری هر لوازم آرایشی را نمی‌توانیم استفاده کنیم. چون استفاده از برخی محصولات آرایشی – حتی برخی ضد آفتاب‌ها و لاک‌های ناخن – در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین مضر و خطرناک است و می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای جنین به دنبال داشته باشد. پس بهتر است درباره لوازم آرایشی ممنوعه در دوران بارداری اطلاعات بیشتری کسب کنید و با عوارض استفاده از آنها هم آشنا شوید.

بهتر است آگاهی‌تان را افزایش دهید

یک مطالعه جدید هشدار داده که مواد شیمیایی به‌کاررفته در ضد آفتاب‌ها، مواد آرایشی و سایر محصولات مراقبت شخصی می‌تواند بارداری زنان را به خطر بیندازد. محققان اعلام کرده‌اند که وجود فنل‌ و پارابن در این محصولات خطر ابتلا به فشار خون بارداری را تا ۵۷ درصد افزایش می‌دهد. به‌خصوص در ۲۴ هفته اول بارداری. فشار خون بالا در دوران بارداری باعث کاهش جریان خون به جفت می‌شود و بنابراین ممکن است جنین در معرض کمبود اکسیژن و مواد مغذی قرار گیرد و دچار رشد محدود، وزن کم هنگام تولد و تولد زودرس شود.

سرب، جیوه، پارابن، فرمالدهید، پودر آلمینیوم و … از جمله مواد به‌کاررفته در تولید بیشتر محصولات آرایشی هستند که برخی از اینها مثل سرب حتی برای افراد غیر باردار هم مضرند. سرب که در خیلی از رژ لب‌ها وجود دارد، می‌تواند باعث افزایش فشارخون در زن باردار و نیز مشکلاتی مانند پاره شدن زودهنگام کیسه آب و سقط جنین شود.

پارابن هم یک ماده نگهدارنده است در اکثر لوازم آرایشی موجود است. این ماده به راحتی از طریق پوست جذب و باعث ایجاد تغییرات هورمونی می‌شود. استفاده از مواد آرایشی حاوی پارابن در دوران بارداری می‌تواند باعث بروز اختلال در رشد جنین، وزن کم نوزاد هنگام تولد و حتی سقط جنین شود. استفاده از محصولات حاوی فرمالدهید هم در دوران بارداری می‌تواند باعث سقط جنین و مشکلات باروری حتی در افراد غیر باردار شود.

دکتر اعظم‌ سادات موسوی، متخصص زنان و زایمان در این زمینه می‌گوید: محصولات آرایشی که از برند خوبی هستند، معمولا نکات لازم مربوط به سلامتی را رعایت می‌کنند تا در دوران باردرای ایمن باشند و خطری مادر و جنین را تهدید نکند. مگر این که برند مورد نظر شناخته‌شده نباشد. از برند ناشناخته و بدون اسم و رسم هم قاعدتا نباید خرید کنیم. چون محصولات بدون اسم و رسم به دلیل داشتن مواد سمی خطرناک می‌توانند برای سلامت مادر، جنین و حتی اشخاص غیرباردار خطر داشته باشند. مثلا سرب یکی از این مواد خطرناک است که خانم‌های باردار در زمان خرید محصولات آرایشی حتما باید به آن دقت کنند.

اگر در دوران بارداری به سر می‌برید یا قصد باردار شدن دارید، بهتر است موقع خرید کرم‌پودر، شامپو، ضدآفتاب‌، رژ لب، ریمل، عطر و اسپری، لاک ناخن، موقع رنگ کردن موها نکات و توصیه‌های لازم درباره مواد به‌کاررفته در محصولات آرایشی را بدانید تا خطری خودتان و جنین‌تان را تهدید نکند.

این کارها در ۳ ماه اول بارداری ممنوع

یکی از حساس‌ترین بازه های زمانی در دوران بارداری، “سه‌ماهه اول” است. این دوران پر از “موارد و توصیه‌های ممنوعه” در مورد خوراکی‌ها، فعالیت‌ها و استفاده از مواد آرایشی است. از نظر پزشکان، بدن جنین در این دوره تشکیل می‌شود و استفاده از هرگونه ماده شیمیایی می‌تواند بر روند رشد او تاثیر بگذارد. بنابراین توصیه می‌شود استفاده از لاک ناخن، شامپوهای شیمیایی، رژ لب و … که اغلب حاوی ترکیباتی مانند پارابن، سرب، جیوه و … هستند و هرکدام می‌توانند عوارض جدی بر جسم جنین داشته باشند را در این ۳ ماه کاملا کنار بگذارید.

در زیر یک سری توصیه‌های بسیار مهم مطرح شده که در هنگام خرید محصولات آرایشی می‌تواند به خانم‌های ‌باردار کمک کند تا محتاط رفتار کنند.

  • استفاده از محصولات آرایشی ارگانیک بر پایه گیاهی، بهترین انتخاب برای استفاده در دوران بارداری هستند. در این دوران یا آرایش نکنید، یا سراغ محصولات ارزان نروید.
  • هنگام خرید به برچسب ترکیبات تشکیل‌دهنده محصولات دقت کنید و مطمئن شوید که فاقد موادی مانند سرب، جیوه، پارابن و سایر مواد شیمیایی هستند. روی محصولات امن معمولا عباراتی مانند فاقد عطر (PBA Free)، فاقد فتالات (DEA Free) و فاقد پارابن درج شده است.
  • از رژ لب‌های بدون سرب استفاده کنید.
  • از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید.
  • اگر در دوران بارداری اصرار دارید که حتما موهای خود را رنگ کنید، بعد از پایان سه‌ماهه اول این کار را انجام دهید و از رنگ موهای با فرمول گیاهی یا بدون آمونیاک استفاده کنید. چون آمونیاک برای سلامت جنین بسیار خطرناک است.
  • استفاده از عطر و اسپری در دوران بارداری خطری ندارد. اما ممکن است ترکیباتی که در آن به کار می رود، طوری باشد که زن باردار دچار تهوع، سرگیجه و حساسیت شود. توصیه متخصصان این است که خانم‌های باردار به جای عطر زدن، روزانه دوش بگیرند. البته استفاده از عطرهایی که فرمول گیاهی دارند و حاوی مواد مضر نیستند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند.
  • ضد آفتاب‌ها در دو نوع فیزیکی یا معدنی (minreal) و شیمیایی تولید می‌شوند. بهتر است خانم‌های باردار از ضد آفتاب‌های فیزیکی استفاده کنند. چون ترکیبات به‌کاررفته در ضد آفتاب‌های شیمیایی از طریق پوست به بدن منتقل می‌شود و با جریان خون وارد بند ناف می‌شود و سلامت جنین را تهدید می‌کند. بهتر است بدانید که ضد آفتاب‌های شیمیایی علاوه بر داشتن مواد سمی دیگر، حاوی ویتامین A نیز هستند و این ویتامین حاوی ماده ریتونیل است که گفته می‌شود می‌تواند سبب نقص‌های مادرزادی شود.
  • استفاده از لاک ناخن در دوران بارداری مشکلی جدی ایجاد نمی‌کند، اما انتخاب محصولات مرغوب‌تر، ایمن‌تر و استفاده از آن در محیطی با تهویه مناسب توصیه می‌شود. موقع لاک زدن، یک در یا پنجره را باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد و بوی لاک را استشمام نکنید. همچنین بهتر است مصرف این محصول را محدود کرده یا از برندهایی استفاده کنید که فاقد مواد شیمیایی مضر هستند.

از کجا بفهمیم رژ لب سرب ندارد؟

برای فهمیدن این نکته اولا باید محصولات آرایشی خود را از فروشگاه‌های مطمئن که قابل اعتماد شما هستند، خرید کنید و از خود فروشنده هم کمک بگیرید. دوم این که روی خیلی از محصولات آرایشی مواد به کار رفته در آن درج شده است.

اما اگر باز هم خیال‌تان راحت نشد، برای اینکه متوجه شوید که رژ لب مورد نظرتان سرب دارد یا نه، می‌توانید از طلا کمک بگیرید. رژ لب را روی دست خود بکشید و با یک قطعه طلا روی رژ لب یک خط بکشید. اگر رژ لب تغییر رنگ داد، یعنی رژ لب جاوی سرب است.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *