چرا گرفتگی و درد قاعدگی وجود دارد؛ اما پریود نه!؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت تبیان، عوامل خطر متعددی ممکن است احتمال گرفتگی‌های دردناک لگن را افزایش دهند که مستقیماً به پریود مربوط نمی‌شوند:

. سیگارکشیدن
. داشتن سیکل‌های قاعدگی طولانی‌تر
. سابقه پریودهای نامنظم
. اضطراب یا افسردگی
اگر علاوه بر گرفتگی‌های شدید دچار خونریزی غیرعادی، مشکل تنفس یا سرگیجه هم هستید، اینها می‌توانند علامت یک وضعیت اورژانسی باشند.

علائم گرفتگی‌های قاعدگی بدون پریود

گرفتگی‌های قاعدگی در پایین شکم یا لگن رخ می‌دهند و معمولاً طی اولین یا دومین روز پریود ظاهر می‌شوند. اگر این دردها با پریود هم‌زمان نباشند پس احتمالاً به سیکل قاعدگی ربطی ندارند. اگر این گرفتگی‌ها را با ترشحات واژینال دارید به پزشک مراجعه کنید.

دلایل گرفتگی‌های قاعدگی بدون پریود و بارداری

دلایل زیادی وجود دارد که چرا درد و گرفتگی قاعدگی دارید؛ اما پریود نیستید و می‌دانید که باردار هم نیستید. این دلایل می‌توانند در طیف نرمال و طبیعی تا عوارض جدی پزشکی قرار بگیرند. در ادامه به چند دلیل دردهای قاعدگی اما بدون پریود اشاره می‌کنیم:

تخمک‌گذاری

شاید در حال تخمک‌گذاری باشید و این ساده‌ترین و شایع‌ترین دلیل گرفتگی‌های بدون پریود است. تخمک‌گذاری در عرض ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از پریود روی می‌دهد و در این زمان تخمدان‌ها یک تخمک آزاد می‌کنند. البته این اتفاق همیشه هم با درد همراه نیست؛ اما خیلی از خانم‌ها طی تخمک‌گذاری دچار دردهای حتی شدیدی در پایین شکم می‌شوند.

عدم تخمک‌گذاری

دلیل دیگر دردهای قاعدگی بدون پریود عدم تخمک‌گذاری است. این عارضه به این معنی است که تخمدان‌ها تخمکی آزاد نکرده‌اند. ممکن است شما تمام علامت‌های نزدیک‌شدن پریود را داشته باشید؛ اما پریود نشوید.

کیست تخمدان

کیست تخمدان هم می‌تواند باعث درد و گرفتگی لگن شود. این کیست‌ها زمانی تشکیل می‌شوند که کیسه‌هایی پُر از مایع در اطراف تخمدان‌ها تجمع می‌کنند و به تخمک اجازه عبور جهت تخمک‌گذاری نمی‌دهند یا پس از آزاد شدن تخمک به درستی بسته نمی‌شوند.

اندومتریوز

اندومتریوز زمانی است که پوشش داخلی رحم در خارج از رحم رشد می‌کنند، مثلاً در لوله‌های فالوپ، روی تخمدان‌ها یا روی مثانه. درمان‌های گوناگونی برای اندومتریوز وجود دارد، از مسکن‌های معمولی گرفته تا هورمون‌درمانی.

سندرم مثانه دردناک

گرفتگی‌های دردناک یکی از ویژگی‌های سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی است که با احساس نیاز مکرر به ادرارکردن همراه می‌باشد. هر چند این عارضه درمانی ندارد؛ اما با تغییراتی در رژیم غذایی، فیزیوتراپی و دیگر روش‌ها قابل‌مدیریت است.

سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)

این عارضه باعث شکم‌درد و نفخ و اسهال و یبوست‌های تناوبی می‌شود. در IBS ممکن است گرفتگی‌های ناگهانی شکم وجود داشته باشد که با اجابت مزاج تسکین می‌یابد. علائم این سندرم ممکن است نزدیک به زمان پریود بدتر شوند و شاید احساس فشار در شکم و نفخ و دیگر علائم ظاهر شوند.

بیماری التهابی روده (IBD)

بیماری کرون و کولیت زخمی باعث گرفتگی‌های شکم و تحریکاتی در سیستم گوارش می‌شوند. اگر دچار گرفتگی‌های شکم همراه با مدفوع خونی، کاهش وزن و خستگی هستید ممکن است بیماری التهابی روده داشته باشید.

دلایل دیگری هم می‌توانند برای گرفتگی‌های شکم بدون پریود وجود داشته باشند؛

. پیش از یائسگی
. بیماری التهابی لگن
. سرطان تخمدان
باتوجه‌به متعدد بودن دلایل احتمالی دردهای قاعدگی بدون پریود، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

آیا دردی که داریم گرفتگی‌های پریود است یا بارداری؟

گرفتگی‌های شکم ممکن است ناشی از قاعدگی، بارداری یا دیگر عوارض باشند. از کجا باید بدانید گرفتگی‌های شکمتان به دلیل پریود است یا بارداری؟ درد لانه‌گزینی نوعی شکم‌درد است که وقتی تخمک بارور در دیواره رحم جا خوش می‌کند تجربه می‌کنید و این درد شدت کمتری نسبت به دردهای پریود دارد.

چه نوع گرفتگی‌های شکمی نشانه بارداری‌اند؟

معمولاً گرفتگی‌های ناشی از لانه‌گزینی نسبت به گرفتگی‌های پریود درد کمتری دارند. در لانه‌گزینی ممکن است خونریزی هم رخ بدهد که به‌صورت لکه بینی سبکی خواهد بود. شاید علائمی مرتبط با بارداری داشته باشید، خصوصاً لکه بینی، دردناک شدن سینه‌ها و حالت تهوع.

چه زمانی لازم است به دلیل گرفتگی‌های شکم بدون پریود به پزشک مراجعه کنید؟

بستگی به این دارد که علائم دیگری هم دارید یا خیر. قبل از تصمیم‌گیری موارد زیر را بررسی کنید:
. گرفتگی‌هایتان تا چه اندازه دردناک‌اند؟
. چه مدت است درد دارید؟
. آیا علائم دیگری هم دارید یا نه؟
. در تاریخ پریودتان هستید یا نه؟
کیست تخمدان هم می‌تواند باعث درد و گرفتگی لگن شود. این کیست‌ها زمانی تشکیل می‌شوند که کیسه‌هایی پُر از مایع در اطراف تخمدان‌ها تجمع می‌کنند و به تخمک اجازه عبور جهت تخمک‌گذاری نمی‌دهند یا پس از آزاد شدن تخمک به درستی بسته نمی‌شوند

تشخیص گرفتگی‌های قاعدگی بدون پریود

پزشکان ابزارهای زیادی برای تشخیص درست عوارض دارند:
. سونوگرافی
. هیستروسکوپی
. ام‌آرآی
اینکه پزشک از چه ابزاری برای تشخیص استفاده کند بستگی به ارزیابی اولیه پزشک و علائم بیمار دارد.

درمان گرفتگی‌های قاعدگی بدون پریود

خیلی از مسکن‌هایی که برای تسکین دردهای قاعدگی به کار می‌روند مثل ایبوپروفن، برای درمان گرفتگی‌های قاعدگی بدون پریود نیز کاربرد دارند. در خیلی از موارد این داروها تمام آن چیزی هستند که نیاز دارید.
اگر این دردها علت دیگری داشته باشند، مثلاً اندومتریوز، درمان بستگی به سن، شدت علائم و میزان پیشرفت بیماری خواهد داشت. بیشتر درمان‌ها غیرتهاجمی هستند؛ اما در صورت نیاز ممکن است مداخلات جراحی انجام شود.

علائم نزدیک‌شدن پریود چیست؟

خیلی از خانم‌ها حدود یک تا دو هفته پیش از شروع پریود دچار نوسانات خلقی و علائم فیزیکی می‌شوند. تغییرات هورمونی عامل سندرم پیش‌قاعدگی‌اند. این سندرم شامل درد و گرفتگی شکم، دردناک شدن سینه‌ها، جوش و آکنه، خستگی، علائم گوارشی، نوسانات خلقی، سردرد، اضطراب و افسردگی و کمردرد می‌شود. این علائم معمولاً سه یا چهار روز بعد از شروع پریود از بین می‌روند.

علائم پریود نشدن چیست؟

به عدم وجود پریود آمنوره می‌گویند. آمنوره دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد. دیگر علائم این سندرم شامل ریزش مو، تغییرات بینایی، سردرد، آکنه، درد لگن، ترشحات سینه و زیادشدن موی صورت می‌شود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *