وجود این نشانه‌ها در کف دست نشانه ابتلا به اختلال کبدی است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از بهداشت نیوز، طبق مطالعات انجام گرفته التهاب و قرمزی کف دست می تواند دلیل بر اختلال جدی عملکرد کبد باشد. این علامت به نام اریتم (التهاب) ثانویه کف دست شناخته شده است و در واقع نخستین علامتی است که نشان می دهد اختلالی در بدن رخ داده است.

در یک بدن سالم، کبد دائما در حال انجام فعالیت است. این عضو در مراحلی چون پردازش مواد غذایی ، کنترل مواد سمی ، بالا بردن میزان ایمنی بدن و بسیاری موارد دیگر نقش موثری دارد. اگر چه بسیاری از ما نسبت به موضوعاتی که به شدت تهدید کننده سلامت کبد هستند، اطلاعی نداریم اما این عضو یکی از حساس ترین و حیاتی ترین اعضای بدن هر انسانی است.

در صورتیکه برخی افراد تصور می کنند بروز بیماری های کبدی شان مربوط به مسائل ژنتیکی است، باید گفت بعضی عوامل زیست محیطی نیز گاهی در این خصوص دخیل اند، از جمله قرار گرفتن در معرض ویروس های خاصی چون هپاتیت، مصرف الکل و چاقی.

به تدریج این عوامل موجب بروز بیماری سیروز کبدی و زخم ناحیه کبد می شود، به نوعی که نهایتا کبد از کار می افتد. لذا باید به علائم بارز بیماری کبد توجه کافی داشت و یکی از این راهکار ها تشخیص از طریق دست ها است. چنان چه دست ها به حالتی ملتهب و قرمز درآمده ، ممکن است نشان دهنده بروز بیماری کبد باشد.

تغییری در کف دست ها که نشانه بیماری کبدی است
طبق مطالعات انجام گرفته التهاب و قرمزی کف دست می تواند دلیل بر اختلال جدی عملکرد کبد باشد. این علامت به نام اریتم (التهاب) ثانویه کف دست شناخته شده است و در واقع نخستین علامتی است که نشان می دهد اختلالی در بدن رخ داده است.

بنا به مطالعات صورت گرفته، حدود ۲۳ درصد افراد مبتلا به بیماری سیروز کبدی، التهاب و قرمزی کف دست را تجربه کرده اند. اگر چه همچنین در حالت مشابه این علامت تحت عواملی چون اختلالات ژنتیکی نادر که بدن میزان مس زیادی تولید می کند و نیز در مواردی که اختلال عملکرد متابولیسم آهن بدن وجود دارد، با بالا رفتن میزان آهن بدن نیز بروز می یابد.

هنگامی که فرد دچار حالت اریتم و التهاب پوست دست شده، در واقع کف هر دو دست بیمار و به ویژه در قسمت زیر انگشتان، به حالت التهاب و قرمزی در می آید، البته در برخی موارد خود انگشت ها دچار التهاب می شوند و فرد احساس داغی و تا حدی سوزش در این قسمت ها می کند و در عین حال احساس درد وجود ندارد.

در واقع میزان شدت این التهاب و قرمزی منوط است به شدت میزان علائم بیماری.

میزان اهمیت توجه به سلامت دست ها و کبد

کارشناسان بر این باورند که دقت به سلامت دست ها یکی از بهترین مشخصه های ظاهری در تشخیص بیماری های تهدید کننده کبدی است. در واقع این التهاب و قرمزی مربوط است به اتساع و گشادی مویرگ های خونی و هر چقدر این میزان درجه التهاب بیشتر باشد، ( البته در صورت وجود بیماری) دلیل شدت هر گونه بیماری پایه است.

طی انجام تحقیقاتی، برخی افراد که دچار حالت شدید التهاب و قرمزی کف دست بودند، اظهار داشتند که این التهاب و قرمزی دستهای شان منوط است به عواملی چون میزان دما، قرار گرفتن در شرایط احساسی، فشار دادن دست ها و یا قرار گرفتن بازو ها در جهت بالا که البته باید گفت این گونه عوامل موجب بروز التهاب خیلی شدید نمی شوند.

دلایل دیگر التهاب کف دست

التهاب کف دست می تواند علامت ابتلا به دیگر بیماری های تهدیدکننده نیز باشد. علاوه بر اینکه التهاب کف دست می تواند نشانه وجود بیماری های کبدی باشد ، باید گفت این علامت می تواند نشانه ابتلا به دیگر بیماری های تهدیدکننده نیز باشد.

به عنوان مثال در حدود ۶۰ درصد افراد مبتلا به روماتیسم و التهابات مفصلی و در حدود ۱۸ درصد افراد مبتلا به بیماری های تیروئید، چنین علامتی را تجربه کرده اند. همچنین بنا به گفته تحقیقات پزشکی التهاب کف دست در مورد ۳۰ درصد خانم های باردار به دلیل تغییرات عروقی و هورمونی بدن بروز یافته بود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون

۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بررسی نوسان سطوح انسولین برای حفظ سلامت و تندرستی کلی افرادی که دارای سطوح بالای قند خون هستند، ضروری است. اما در حالی که اکثر مردم به داروهای کنترل قند خون متکی هستند، متخصصان تغذیه معتقدند که انتخاب یک رژیم غذایی سالم همراه با برخی داروهای خانگی می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند.
در این مطلب به ۵ ترکیب غذایی موثر اشاره شده که می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
ترکیب غلات کامل با پروتئین‌های بدون چربی: غلات کامل مانند کینوا، برنج قهوه‌ای یا جو، کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای را فراهم می‌کنند که به آرامی هضم می‌شوند و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کنند. وقتی این ترکیب با پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون یا حبوبات همراه شود، باعث سیری می‌شود و به حفظ سطح انرژی پایدار نیز کمک می‌کند. زیرا دارای ترکیب متعادلی از درشت مغذی‌ها، پروتئین و فیبر است که می‌تواند باعث مدیریت قند خون شود.
سبزیجات غیر نشاسته‌ای و چربی‌های سالم: سبزیجات غیر نشاسته‌ای، مانند اسفناج، کلم پیچ و فلفل دلمه‌ای، کالری و کربوهیدرات کمی دارند که آن‌ها را برای کنترل قند خون عالی می‌کند. افزودن چربی‌های سالم از منابعی مانند آووکادو یا روغن زیتون می‌تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد و یک وعده غذایی رضایت بخش را فراهم کند.
آجیل و انواع توت‌ها: ترکیب آجیل و توت‌ها می‌تواند ترکیبی سالم برای مدیریت بهتر انسولین ایجاد کند. این به این دلیل است که آجیل سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر است، در حالی که انواع توت‌ها قند کم و آنتی اکسیدان بالایی دارند. این ترکیب به کند کردن هضم کمک می‌کند و باعث آزادسازی مداوم انرژی بدون ایجاد افزایش قند خون می‌شود.
حبوبات و غلات کامل: حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا سیاه سرشار از فیبر و پروتئین هستند که می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. وقتی این حبوبات با غلات کامل ترکیب شوند، یک منبع پروتئین کامل فراهم شده و باعث تعادل کربوهیدرات‌ها می‌شود.
دارچین و بلغور جو دوسر: این نوع بلغور منبع خوبی از فیبر محلول است که می‌تواند به کاهش سرعت جذب کربوهیدرات‌ها کمک کند. نشان داده شده که دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد. در نتیجه ترکیب بلغور جو دوسر و دارچین به طور ویژه برای مدیریت قند خون مفید است.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *