فیلم/ از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم یا جوش؟

به گزارش سلامت نیوز، دکتر شهریار ناطق متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی، در مقاله ای درباره تفاوت زگیل تناسلی با جوش و برجستگی های دیگر پوست توضیح داد: «گاهی اوقات ممکن است متوجه برجستگی های ریزی در ناحیه تناسلی خود شوید. این برجستگی ها حتی ممکن است پر از چرک باشند و درست شبیه به جوش های صورت به نظر برسند. برجستگی های ناحیه تناسلی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند. با اینکه این برجستگی ها اکثر اوقات نگران کننده نیستند، اما آشنایی با تفاوت بین جوش های تناسلی، زگیل ها و زخم های هرپس بسیار مهم است.

زیرا هرکدام علل مختلفی می توانند داشته باشند و نیاز به درمان های متفاوتی دارند. این مقاله به بررسی تفاوت های بین زگیل های تناسلی، جوش ها و زخم های تناسلی، علائم آنها، تشخیص و روش های درمانی مناسب برای هرکدام می پردازد.

علائم زگیل تناسلی 

زگیل های تناسلی، یک عفونت مقاربتی هستند که بر اثر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. در این بیماری توده های قابل سرایت ممکن است بیایند و بروند و به شکل زیر باشند:

  • کوچک و گوشتی رنگ
  • صاف یا برآمده
  • نرم
  • به صورت دسته ای یا به تنهایی رشد میکنند

از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم یا جوش؟

جوش ها ممکن است در ناحیه تناسلی درست مانند هرجای دیگری از بدن ایجاد شوند. جوش، یک منفذ مسدود شده مربوط به فولیکول مو می باشد. اگر باکتری در جوش رشد کند، جوش ممکن است برجسته و متورم شود. جوش ممکن است در زیر پوست به شکل یک کیست ایجاد شود و می تواند پر از چرک و دردناک باشد. 

در اکثر موارد، موهای زیر پوستی می توانند باعث تشکیل یک کیست شوند. در موی زیر پوستی، مو به جای رشد مستقیم، در زیر پوست رشد می کند و می تواند منجر به تشکیل یک توده قرمز، برآمده و دردناک شود که ممکن است حاوی چرک باشد و بیشتر شبیه به یک جوش ملتهب به نظر برسد.

فرق زگیل تناسلی با جوش

زگیل تناسلی باید سه خصوصیت را هم زمان داشته باشد، در صورت نداشتن هر کدام از آنها زگیل محسوب نمیشود:

  1. برجستگی گوشتی 
  2. به رنگ پوست یا تیره تر از پوست 
  3. سطح صاف ندارد (سطح خشن و ناهموار باید باشد)

زگیل تناسلی معمولا بدون علامت بوده مگر اینکه دستکاری یا خراشیده شود اما جوش میتواند علائم ثانویه ای مانند درد، التهاب، عفونت ، ترشح و خارش داشته باشد اما اگر زگیل در دهانه رحم بانوان باشد ممکن است در اثر شیو  یا رابطه جنسی خشن دچار خون ریزی شود.

جوش های ناحیه تناسلی شبیه به جوش های صورت هستند. این جوش ها ممکن است برآمده و قرمز باشند و می توانند به شکل یک برجستگی سرسفید پر از چرک باشند. اگر جوش ها دردناک و متورم باشند، ممکن است عفونتی داشته باشید که نیاز به درمان دارد. اکثر جوش ها در عرض چند روز خود به خود از بین می روند. اگر جوش هایی دارید که از بین نمی روند، خارش دارند، دردناک هستند و یا مجدداً عود می کنند، ممکن است اصلاً جوش نباشند. 

جوش ها می توانند به دلایل زیادی یا کلاً بدون هیچ دلیلی در اطراف ناحیه تناسلی بیرون بزنند. منافذ مسدود شده ممکن است زمانی ایجاد شوند که بدن شما چربی بیش از حد تولید می کند یا ناحیه تناسلی شما به طور مرتب تمیز نمی شود. معمولاً بعد از تراشیدن، چیدن یا موم انداختن مو، موهای زیر پوستی شبیه به جوش ایجاد می شوند.

پاسخ به سوالات پر تکرار زگیل تناسلی 

درمان های مختلف برای زگیل تناسلی

زگیل های تناسلی ممکن است خود به خود از بین بروند. گرچه ویروس HPV هنوز در بدن شما وجود دارد و می توانید آن را به شرکای جنسی خود انتقال دهید. برای زگیل های عود کننده یا بزرگ، پزشک شما ممکن است درمان های زیر را پیشنهاد کند:

  • درمان های شیمیایی
  • کرم های تجویزی
  • کرایوتراپی یا سرما درمانی زگیل (کاربرد نیتروژن مایع بسیار سرد روی زگیل)
  • لیزر زگیل تناسلی

درمان جوش واژینال

اگر در ناحیه تناسلی خود دچار جوش شده اید، احتمال دارد خود به خود از بین رود. در برخی موارد، استفاده از کمپرس گرم ممکن است باعث باز شدن جوش و بهبود سریعتر آن شود. قبل از استعمال هرگونه کرم موضعی مانند پمادهای حاوی روغن چای سبز یا اسید سالیسیک در اطراف ناحیه تناسلی خود، از خواندن دستورالعمل های روی جعبه دارو اطمینان حاصل کنید. 

به طور ایده آل، شما باید محصولی را انتخاب کنید که به طور اختصاصی برای ناحیه تناسلی ساخته شده است. اگر در انتخاب محصول مناسب برای جوش واژینال مشکل دارید، حتماً از داروساز یا پزشک سوال کنید.

پیشگیری از زگیل تناسلی 

زگیل های تناسلی ممکن است با واکسن HPV قابل پیشگیری باشند. برای جلوگیری از انتقال هرپس و زگیل های تناسلی، در طول فعالیت جنسی از کاندوم ساده یا کاندوم دهانی استفاده کنید. از تماس پوستی مستقیم با زگیل ها یا زخم ها خودداری کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در موارد زیر باید برای جوش ها و برجستگی های ناحیه تناسلی به پزشک مراجعه کنید:

  • بیش از حد دردناک باشند.
  • از بین نروند.
  • دوباره عود کنند.
  • مشکوک به عفونت مقاربی باشید.
  • خونریزی غیرطبیعی دارید که مربوط به عادت ماهانه شما نمی شود.
  • احساس نگرانی می کنید و یا برجستگی ها شما را آزار می دهند.

دیگر دلایل برجستگی و زخم های تناسلی

سایر دلایل برجستگی ها و زخم های اطراف ناحیه تناسلی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • کیست های غدد بارتولین: این کیست ها در غددی تشکیل می شوند به هنگام رابطه ی جنسی مایع روان کننده تولید می کنند.
  • مولسکوم کنتاژیوزوم: این شرایط یک عفونت ویروسی است که منجر به بروز جوش های سفت و کوچک روی بدن می شود. این جوش ها از طریق تماس پوستی مستقیم یا رابطه ی جنسی منتقل می شوند.
  • جوش های واژن: این جوشهای بزرگ در زیر پوست تشکیل می شوند و پر از چرک هستند. جوش های واژن زمانی ایجاد می شوند که فولیکول مو مسدود و عفونی شده باشد.
  • واریکوسیت: این شرایط به بیماری رگ های واریسی نیز شناخته می شود و رگ های سطحی بزرگ شده ای هستند که می توانند یک برجستگی در ناحیه فرج ایجاد کنند. این نوع رگ واریسی بیشتر در افرادی رخ می دهد که دو یا چند بارداری را تجربه کرده اند.
  • منگوله های پوستی: این توده های پوستی غیرسرطانی اغلب در چین های پوستی مانند ناحیه تناسلی و کشاله ران ایجاد می شوند.
  • لیکن اسکلروز: این شرایط موجب بروز نقاط سفید در اطراف ناحیه تناسلی و گاهاً مقعد می شود. این شرایط معمولاً با خارش همراه است.
  • سرطان: برخی از انواع سرطان، مانند سرطان فرج می تواند موجب تغییرات پوستی مانند راش ها، برجستگی ها و زخم ها شود.

پیشگیری از جوش تناسلی

گاهی اوقات جوش ها ممکن است به طور تصادفی بیرون بزنند. اما عوامل خاصی هم می توانند احتمال ظاهر شدن آنها را بیشتر کنند. برای پیشگیری از تشکیل جوش ها و موهای زیر پوستی نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

  • به هنگام تراشیدن موهای ناحیه شرمگاهی از کرم موبر استفاده کنید.
  • برای تراشیدن مو از ژیلت کُند استفاده نکنید.
  • به طور کلی از تراشیدن مو خودداری کنید.
  • از محصولات غیر معطر یا با رایحه کم در اطراف ناحیه تناسلی استفاده کنید.
  • برای شستن لباس زیر از مواد شوینده و صابون های ملایم استفاده کنید.
  • بهداشت را رعایت کنید، برای مثال بعد از ورزش دوش بگیرید.

آزمایش زگیل تناسلی در زنان و مردان

لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *