شستن مرتب دست‌ها راه‌ مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی

به گزارش آرمان زنان به نقل از ایسنا،دکتر حسین میرلوحی و در پاسخ به اینکه در حال حاضر کدام یکی از ویروس‌های تنفسی در سطح جامعه شایع است؟، بیان کرد: طبق آماری که وزارت بهداشت داده بیشترین ویروسی که در سطح جامعه در حال گردش است آنفلوآنزاست و در درجه بعد کرونا و سایر ویروس‌ها. آنفلوآنزا عوارض زیادی در افراد ایجاد می کند؛ یکی از این عوارض این است که یا خودش پنومونی ایجاد کرده یا اینکه محیط را برای میکروب‌های دیگر مستعد می‌کند که عفونت ایجاد کنند.

وی ادامه داد: ما الان مکرر با پنومونی‌های شدید مواجه می شویم که نیازمند بستری‌های طولانی و اقدامات تهاجمی همچون گذاشتن لوله در قفسه سینه هستند که عوارض زیادی برای کودکان دارد و حتی می‌تواند باعث مرگ و میر آنها شود. از طرفی عوارض اقتصادی زیادی هم دارد و هزینه زیادی به جامعه، خانواده و دولت تحمیل می کند.

مهمترین اقدام برای پیشگیری از آنفلوآنزا واکسیناسیون است

این فوق تخصص ریه کودکان در پاسخ به اینکه افرادی که دچار آنفلوآنزا می‌شوند چه اقداماتی انجام دهند که دچار عوارض بعدی آن نشوند، گفت: مهمترین کار این است که پیشگیری کنیم. مهمترین اقدام برای پیشگیری هم واکسیناسیون است. درست است که بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا انتهای تابستان و ابتدای پاییز است اما می‌توانیم تا اردیبهشت هم آن را تزریق کنیم چون آنفلوآنزا را در پاییز و زمستان و همچنین ابتدای بهار داریم. اگر کسی تا الان واکسن تزریق نکرده زودتر تزریق کند.

میرلوحی در مورد درمان آنفلوآنزا ادامه داد: درمان آنفلوآنزا محافظتی است؛ یعنی فرد باید مایعات کافی و تب‌بر استفاده کند،اما داروهایی هم داریم که اگر زودهنگام یعنی در 48 ساعت تا 72 ساعت ابتدایی بیماری آغاز شود می‌تواند از شدت بیماری کم کند اما اکثر افراد آنفلوآنزا را به صورت یک عفونت ویروسی که کمی شدیدتر از سرماخوردگی است، می‌گیرند اما اگر فرد سابقه بیماری تنفسی و ضعف سیستم ایمنی دارد و در خطر عوارض آنفلوآنزاست بهتراست در 48 تا 72 ساعت اولیه بیماری داروی ضد ویروسی را آغاز کند.

وی درخصوص اینکه چه افرادی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، خاطرنشان کرد:همه افرا بالای 6 ماه می‌توانند واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند. سه نوع واکسن آنفلوآنزا در کشور داریم. یکی واکسن ایرانی فلوگارد است که افراد 18 سال به بالا می‌توانند آن را تزریق کنند. همچنین واکسن هلندی و فرانسوی هم داریم که افراد 6 ماه به بالا می‌توانند آن را تزریق کنند.

افرادی که حساسیت شدید به سفیده تخم مرغ دارند، نباید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا منع خاصی برای افراد ندارد مگر اینکه فرد حساسیت شدید به سفیده تخم مرغ داشته باشد. این افراد نمی‌توانند واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.

میرلوحی افزود: افرادی که در ریسک عفونت شدید آنفلوآنزا هستند باید در اولویت تزریق واکسن قرار بگیرند؛ مثلا کودکان 6 ماه تا 5 سال به دلیل عوارض شدید بیماری در آنها، بیماران کلیوی، افراد مسن، افراد دچار نقایص سیستم ایمنی باید در اسرع وقت واکسن تزریق کنند.

تبلیغات گسترده علیه واکسیناسیون عمومی

وی در مورد پیشگیری کودکان از آنفلوآنزا عنوان کرد:مهمترین مسئله واکسیناسیون است، آن هم نه فقط واکسن آنفلوآنزا. خانواده‌ها باید واکسن‌های روتین را تزریق کنند؛ زیرا درحال حاضر تبلیغات گسترده‌ای علیه واکسیناسیون عمومی صورت می‌گیرد و می‌گویند که واکسن برای بچه‌ها ضرر دارد و در آینده برای آنها مشکل ایجاد می‌کند، در حالی که اگر واکیسناسیون نبود و به 100 سال قبل برگردیم متوجه می شویم که چقد فلج اطفال و بیماری‌های دیگر در آن زمان وجودداشته است. همچنین در این زمینه می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که پنومونی(عفونت ریه) در کشور ما و کشورهای درحال توسعه عوارض بیشتری دارد؛ زیرا در کشورهای پیشرفته واکسنی به نام پنوموکوک تزریق می‌شود، اما این واکسن در کشور ما به صورت روتین تزریق نمی‌شود و در موارد خاص از آن استفاده می‌کنند. امیدواریم این واکسن جزو واکسیناسیون روتین کشوری شود زیرا یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال همین پنومونی است.

این فوق تخصص ریه کودکان ادامه داد: مسئله دوم مراجعه به موقع به پزشک است. اگر کودکی دچار تب می‌شود و تب او سه چهار روز طول می‌کشد یا تنگی نفس در کودک بروز می‌کند به خصوص تند تند نفس کشیدن علامت مهمی برای مراجعه به پزشک است. در شیرخواران زیر یک سال و به خصوص 3 ماه اول بعد از تولد اگر شیر خوردن و مکیدن ضعیف شود و همچنین بی‌حالی علامت‌های مهمی هستند که نشان‌دهنده مراجعه به پزشک است. خانواده‌ها باید به موقع به پزشک مراجعه کنند نه اینکه بگذارند عفونت شدید شود و سپس مراجعه داشته باشند.

شستن مرتب دست‌ها یکی از راه‌های مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی است

میرلوحی ادامه داد: به کودکان سنین مدرسه آموزش داده شود که دست‌هایشان را به صورت مرتب بشورند. این کار یکی از راه‌های مهم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مثل آنفلوآنزاست. خانواده‌ها بچه‌هایی را که بیمار هستند به مدرسه نفرستند تا سایر دانش‌آموزان را مبتلا نکند.

وی همچنین در مورد بیماری پنومونی اظهار کرد: پنومونی عفونت ریه است. اصطلاح قدیمی آن سینه پهلو و اصطلاح عربی‌اش ذات الریه است. در سرماخوردگی بینی و حلق درگیر می‌شود اما پنومونی گسترش عفونت به بافت ریه است. مهمترین علائم پنومونی تب، درد قفسه سینه، سرفه، تندی نفس و زجر تنفسی است. در شیرخواران کم سن پنومونی می‌تواند فقط با شیرنخوردن یا تب خود را نشان دهد ولی در نوجوانان و بزرگسالان می‌تواند علاوه بر علائمی که گفته شد همراه با دردی در قفسه سینه باشد که با تنفس تشدید می‌شود.پنومونی پرعارضه است. در بسیاری مواقع بیمار نیاز به بستری پیدا می‌کند و گاهی باعث جمع شدن چرک در ریه می‌شود که عفونت بسیار شدید است و نیاز به تخلیه دارد.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *