تشخیص ناهنجاری‌های جنینی با توالی‌یابی ژنتیکی / ورود دستگاه‌های جدید به کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر علی صادقی‌تبار از ارائه تکنیک «توالی‌یابی کل اگزوم» جهت درمان ناباروری در کشور خبر داد و با بیان اینکه “Next-Generation Sequencing” تکنیکی با فناوری بالا از حوزه ژنتیک به حساب می‌آید، اظهار کرد: Sequencing یا «بررسی توالی اسیدهای نوکلئیک»، به بررسی ژنوم، محتوای ژنتیک یک سلول و محتوای سلول یک انسان می‌پردازد. شناسنامه ژنتیک حدود 2 دهه گذشته برای یک زوج صادر شد؛ این زوج پس از 2 سال کار ممتد توانستند تمام محتوای ژنتیکی خود را برای ارزیابی آزمایشی فراهم کنند.

وی ادامه داد: این زوج توانستند تمام محتوای ژنتیک خود را با عنوان «شناسنامه ژنتیک» فراهم کنند و آزمایش‌هایی به منظور شناسایی اگزوم‌ها با عنوان « توالی‌یابی کل اگزوم» یا “Whole Exome Sequencing” انجام می‌دهند. به منظور انجام این آزمایش‌ها، دستگاهی ساخته شد که از فناوری بالایی برخوردار است و با نام “Next-Generation Sequencing” شناخته می‌شود. چند دستگاه NGS حدود یک دهه گذشته وارد کشور شد اما آن دستگاه‌ها فقط به منظور انجام «ارزیابی‌های مشخص» که اغلب شامل غربالگری‌های دوران بارداری است، از طریق خون مادر به‌کار گرفته می‌شود.

مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی_ابن‌سینا با بیان اینکه غربالگری‌های بارداری، یکی از کاربردهای NGS است، خاطرنشان کرد: تکنیک NGS علاوه بر غربالگری بارداری می‌تواند برای «توالی‌یابی کل اگزوم» یا تعدادی از ژن‌ها کاربرد داشته باشد. تعریف شناسنامه ژنتیک در گذشته بسیار هزینه‌بر و گران بود اما پس از ایجاد تکنیک NGS، ایجاد و تعریف شناسنامه ژنتیک نه تنها در زمان کوتاه‌تر بلکه با هزینه کمتر ایجاد می‌شود. هزینه ایجاد شناسنامه ژنتیک به وسیله تکنیک NGS حدود 3500دلار است.

صادقی‌تبار با بیان اینکه اگرچه دستگاه NGS به کشور وارد شده بود اما تکنیک آن را در اختیار نداشتیم، گفت: در حال حاضر، دانش و تکنیک توالی‌یابی کل‌ اگزوم را در اختیار داریم. پیش از این آزمایش‌های توالی‌یابی کل اگزوم به خارج از کشور ارسال می‌شد و به این منظور نیز فقط چند آزمایشگاه می‌توانستند نمونه‌برداری کنند و نمونه‌ها را به خارج کشور ارسال‌کنند.

وی گفت: خوشبختانه، نوع جدید دستگاه‌های NGS طی چند ماه گذشته مجدد وارد کشور شده‌اند. با توجه به ورود دستگاه‌های جدید، علاوه بر تشخیص ناهنجاری‌های جنین مادران باردار می‌توانیم از تکنیک توالی‌یابی کل اگزوم برای تشخیص بیماری‌ها و افرادی که دارای اختلالاتی در خانواده خود هستند، استفاده کنیم. تکنیک توالی‌یابی کل اگزوم می‌تواند برای سلامت تشخیص سلامت جنین‌هایی که در مرکز درمان ناباوری ایجاد می‌شوند، استفاده شوند.

صادقی‌تبار گفت: علاوه بر تمام موارد مطرح شده، تکنیک توالی‌یابی کل اگزوم را می‌توان برای سلامت جنین‌هایی که اغلب با هدف تشخیص جنسیت مورد آزمایش «بیوپسی» قرار می‌گیرند، استفاده کرد. در چنین شرایطی می‌توان از بیوپسی برای رفع یا تشخیص بیماری‌ها و تشخیص‌های ژنتیکی استفاده کرد.

وی تاکید کرد: خوشبختانه، ایران از تکنیک توالی‌یابی کل اگزوم‌ برخوردار است و پژوهشگاه ابن‌سینا نیز این خدمت را ارائه می‌دهد.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

دیابت خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد

دیابت خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد محققان دانمارکی هشدار می‌دهند که دیابت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از مدیسن نت، افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به دلیل آسیب به رگ‌های خونی کوچک، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند.
بر اساس نتایج این مطالعه، افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی (آسیب به شبکیه که می‌تواند به نابینایی منجر شود) ۲۱ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری متوسط یا شدید لثه هستند. همچنین، افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی (آسیبی که بر اعصاب تأثیر می‌گذارد) ۳۶ درصد بیشتر احتمال دارد که به بیماری‌های شدید لثه مبتلا شوند. در مجموع، افرادی که هم‌زمان به رتینوپاتی و نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۵۱ درصد بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.
دکتر فرناندو والنتیم بیتنکور، دندانپزشک و محقق ارشد دانشگاه آرهوس دانمارک، توضیح داد که بیماری لثه در صورت عدم درمان می‌تواند به بافت‌های نگه‌دارنده دندان آسیب زده و حتی منجر به از دست رفتن دندان‌ها شود، که این امر به‌طور مستقیم بر توانایی فرد در جویدن، صحبت کردن و حتی عزت نفس او تأثیر می‌گذارد.
این محققان تاکید می‌کنند که کنترل ضعیف قند خون و التهاب ناشی از دیابت می‌تواند به بروز بیماری‌های چشمی مانند رتینوپاتی و همچنین بیماری‌های لثه شدید منجر شود. سطوح بالای کلسترول نیز احتمال ابتلا به بیماری‌های شدید لثه را افزایش می‌دهد.
بیتنکور بر اهمیت توجه ویژه دندانپزشکان به سلامت دهان و دندان افراد دیابتی تأکید کرد و افزود که ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی باید مراقبت‌های جامع‌تری برای بهبود سلامت دهان و دندان این بیماران فراهم کنند.
4o

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین دمنوش برای دیابت به همراه میزان مصرف

بهترین دمنوش برای دیابت به همراه میزان مصرف شاید شما هم از نوسانات قند خون خسته شده باشید. قرص‌ها و داروهای شیمیایی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، اما طبیعت راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی برای ما دارد. دمنوش پایین آورنده قند خون، گنجینه‌ای از خواص درمانی را برای شما تامین می‌کند که می‌تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند و به طور طبیعی سلامتی‌تان را بهبود بخشد. این دمنوش‌ها هم خاصیت درمانی و کاهش قند خون دارند و هم در سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی موثر و مفید هستند.
به گزارش سلامت نیوز، دکتر محمد صادق کرمانی دکترای پزشکی درباره دمنوش هایی که قند خون را کاهش می دهند توضیح می دهد: شاید شما هم از نوسانات قند خون خسته شده باشید. قرص‌ها و داروهای شیمیایی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، اما طبیعت راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی برای ما دارد. دمنوش پایین آورنده قند خون، گنجینه‌ای از خواص درمانی را برای شما تامین می‌کند که می‌تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند و به طور طبیعی سلامتی‌تان را بهبود بخشد. این دمنوش‌ها هم خاصیت درمانی و کاهش قند خون دارند و هم در سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی موثر و مفید هستند.
آیا دمنوش‌ها برای پایین آوردن قند خون مناسبند؟ بله، برخی از دمنوش‌های گیاهی می‌توانند به طور طبیعی به کاهش قند خون کمک کنند. البته، این موضوع به نوع گیاه مورد استفاده، میزان مصرف و شرایط فردی هر شخص بستگی دارد.
بهترین دمنوش پایین آورنده قند خون کدام است؟ بهترین دمنوش پایین آورنده قند خون تنها به یک مورد محدود نمی‌شود و چندین مورد را در برمی‌گیرد. به طور کلی بهترین دمنوش‌های پایین آورنده قند خون عبارتند از:
دمنوش دارچین دمنوش بابونه دمنوش میخک دمنوش به لیمو دمنوش آویشن دمنوش ریحان دمنوش رازیانه دمنوش نعناع دمنوش زنجبیل دمنوش گل قاصدک دمنوش بادرنجبویه دمنوش پونه کوهی دمنوش مریم گلی دمنوش زیره سیاه دمنوش رزماری در ادامه، این دمنوش‌های ضددیابت را برای شما معرفی خواهیم کرد و طریقه‌ی مصرف هر کدام را خواهیم گفت:
دمنوش دارچین مطالعات نشان داده است که دارچین می‌تواند به افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند کمک کند. به نظر می‌رسد دارچین توانایی بدن در تنظیم قند خون را بهبود می‌بخشد و همچنین کارایی انسولین را افزایش می‌دهد. مصرف منظم دارچین آنزیم‌های اصلی را فعال می‌کند که گیرنده‌های سلولی را برای پاسخ بهتر به تولید انسولین تحریک می‌کنند.
برای تهیه این دمنوش یک عدد چوب دارچین یا یک قاشق چایخوری دارچین را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کرده و نوش جان کنید.
دمنوش بابونه گیاه بابونه قند خون را پایین می‌آورد و با بیرون آوردن قند از خون و قرار دادن آن در ذخایر کبد از عوارض دیابت پیشگیری می‌کند. همچنین بعد از یک روز کاری سخت، هیچ چیز مانند یک فنجان دمنوش بابونه نمی‌تواند به انسان آرامش دهد.
آب را در یک قوری به جوش بیاورید و سپس یک قاشق غذاخوری گل خشک بابونه را به آن اضافه کنید. بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی اجاق بردارید و مصرف کنید.
دمنوش میخک مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نشان داد که عصاره میخک، غنی از پلی فنل است و قند خون بعد از غذا را به میزان قابل توجهی (۲۱.۵ درصد در افراد سالم و ۲۷.۲ درصد در افراد پیش دیابتی) کاهش می‌دهد.
برای تهیه این دمنوش پایین آورنده قند خون ابتدا آب را به جوش آورید. حالا میخک‌های خشک را به آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم ب..

اطلاعات بیشتر
دیابت

این دارو خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد

این دارو خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد بیمارانی که از قرص‌ها یا داروهای تزریقی استروئیدی استفاده می‌کنند، ۲.۶ برابر بیشتر از بیمارانی که استروئید مصرف نمی‌کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین از upi، بیمارانی که از قرص‌ها یا داروهای تزریقی استروئیدی استفاده می‌کنند، ۲.۶ برابر بیشتر از بیمارانی که استروئید مصرف نمی‌کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.
به گفته محققان، نتایج این مطالعه در مقیاس بزرگ تأیید می‌کند که اثرات استروئیدها بر سطح قند خون می‌تواند خطر دیابت را افزایش دهد.
استروئیدها برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله: آسم، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و سرطان، به منظور تسکین و سرکوب التهاب استفاده می‌شوند.
افرادی که به طور منظم برای کنترل علائم آسم و آرتریت، استروئید مصرف می‌کنند باید از نظر دیابت تحت نظر باشند. این داروها با کاهش حساسیت به انسولین و تداخل با توانایی سلول‌ها در جذب گلوکز، سطح قند خون را افزایش می‌دهند.
هم‌چنین برخی ورزشکاران برای افزایش رشد و قدرت عضلات، رسیدن به اندامی ورزیده و بهبود بخشیدن به عملکرد ورزشی‌شان از قرص‌ها، ژل‌ها، کرم‌ها یا تزریق‌های استروئیدی استفاده می‌کنند که اغلب متأسفانه نتایج منفی به همراه دارد.

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *