برای کاهش وزن پروتئین‌های گیاهی بهترند؛ یا حیوانی؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، نوع پروتئینی که می‌خورید می‌تواند نقش مهمی در مدیریت یک وزن سالم داشته باشد. امروزه بیشتر از هر زمان دیگری افراد به میزان پروتئین مصرفی خود اهمیت می‌دهند. اما این فقط میزان پروتئین مصرفی نیست که اهمیت دارد، بلکه نوع و منشأ این پروتئین نیز مهم است.

پروتئین حیوانی و گیاهی

پروتئین برای عملکردهای بدن لازم است و می‌توانید آن را در انواع غذاها پیدا کنید، از لبنیات کم‌چرب گرفته تا توفو. اما همه منابع پروتئین کیفیت یکسان ندارند.

به‌طورکلی افراد می‌توانند پروتئین موردنیاز خود را از منابع حیوانی مثل مرغ و ماهی و تخم‌مرغ یا از منابع گیاهی مثل آجیل و حبوبات و غلات کامل دریافت کنند. هر چند بیشتر افراد پروتئین را فقط به گوشت مربوط می‌دانند؛ اما کارشناسان می‌گویند پروتئین‌های گیاهی می‌توانند گزینه‌های سالم‌تری باشند، خصوصاً برای افرادی که به دنبال کاهش وزن یا مدیریت وزن خود هستند.
اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد پروتئین‌های گیاهی از جهت تأمین این ماده مغذی مهم برای بدن انسان، به‌اندازه پروتئین‌های حیوانی مؤثرند. حتی منابع گیاهی پروتئین در مقایسه با منابع حیوانی آن به‌طورکلی سالم‌تر و مفیدترند.

پروتئین چگونه در کاهش وزن نقش بازی می‌کند؟

پروتئین از هر منبعی یک راه عالی برای کمک به حفظ وزن سالم است.
پروتئین می‌تواند متابولیسم را بهبود بخشد و ازاین‌رو، مصرف بیشتر این ماده مغذی منجر به احساس سیری بیشتری در فرد می‌شود. پروتئین نه‌تنها به شما کمک می‌کند سیر شوید، بلکه طولانی‌مدت‌تر هم سیر نگهتان می‌دارد.
پروتئین‌های گیاهی شاید گزینه‌های سالم‌تری باشند؛ اما لزوماً به این معنی نیست که همه باید گیاهخوار یا خام گیاهخوار شوند

هر درشت‌مغذی از جهت مدت‌زمان لازم برای گوارش و هضم در سیستم گوارش، متفاوت است. در مورد پروتئین باید بدانید که مدت‌زمان بیشتری طول می‌کشد تا این ماده مغذی تجزیه و گوارش شود و در نتیجه به انرژی بیشتری نیاز دارد.
پروتئین علاوه بر اینکه به کاهش وزن بهتر کمک می‌کند، بخش مهمی از حفظ سلامت بدن در زمانی است که کالری مصرفی خود را کاهش می‌دهید.
وقتی وزن کم می‌کنید، علاوه بر چربی، مقداری از توده عضلانی خود را نیز از دست می‌دهید؛ بنابراین برای حفظ عضلات در روند کاهش وزن لازم است به‌اندازه کافی پروتئین به بدن خود برسانید.

به‌طورکلی، پروتئین‌های گیاهی بهترند

از جهت منشأ پروتئین، متخصصین اتفاق‌نظر دارند که پروتئین‌های گیاهی برای بدن سالم‌ترند. یکی از دلایل این است که منابع گیاهی پروتئین نسبت به منابع حیوانی این ماده مغذی، فیبر بیشتری دارند.
از جهت کاهش وزن، فقط پروتئین اهمیت ندارد و فیبر نیز بسیار مهم است. پروتئین‌های حیوانی به‌اندازه پروتئین‌های گیاهی فیبر ندارند.
مثلاً یک فنجان لوبیای سیاه حدوداً ۴۲ گرم پروتئین و ۳۰ گرم فیبر دارد. اما نصف فیله ماهی تقریباً ۴۳ گرم پروتئین اما فقط ۴ گرم فیبر دارد.
فیبر به شما کمک می‌کند مدت‌زمان بیشتری سیر بمانید و سلامت روده‌هایتان را نیز بهتر می‌کند. همه این موارد به کاهش وزن کمک می‌کنند.

به‌طورکلی غذاهای گیاهی برای سلامت عمومی بدن بهترند

هر چند نوع خاص پروتئین و شیوه پخت آن نیز تأثیرگذار و مهم است؛ اما به‌طورکلی پروتئین‌های گیاهی نسبت به پروتئین‌های حیوان دارای چربی‌های اشباع کمتری هستند. توصیه می‌کنیم از مصرف غذاهای بسیار فراوری شده پرهیز کنید، زیرا باعث می‌شود کالری زیادی از طریق چربی‌های اشباع وارد بدنتان کنید. غذاهای فراوری شده نه‌تنها کالری بیشتری دارند؛ بلکه اثرات مخربی بر بدن می‌گذارند.
مصرف زیاد گوشت قرمز، خصوصاً فراوری شده، با افزایش ریسک دیابت نوع دوم، بیماری قلبی و مرگ‌ومیر مرتبط است.

مهم این است که پروتئین باکیفیت انتخاب کنید

به‌طورکلی میزان پروتئین موردنیاز روزانه افراد بزرگسال حدود ۰.۸ گرم به‌ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. شما چه قصدتان حفظ سلامتی باشد و چه کاهش وزن، لازم است هر روز مقدار مناسبی پروتئین دریافت کنید.
اینکه پروتئین موردنیاز خود را از چه منابعی دریافت می‌کنید مهم است و توصیه می‌شود از پروتئین‌های گیاهی بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
پروتئین‌های گیاهی شاید گزینه‌های سالم‌تری باشند؛ اما لزوماً به این معنی نیست که همه باید گیاهخوار یا خام گیاهخوار شوند.
توصیه می‌کنیم حداقل سه وعده در هفته از حبوبات استفاده کنید (مثلاً عدس یا نخود آبگوشتی یا لوبیا) و در همین وعده‌ها دیگر گوشت قرمز نخورید تا میزان چربی اشباع دریافتی‌تان کمتر شود.
یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند شامل هر دو منبع پروتئینی بشود؛ بنابراین بهتر است ترکیبی از منابع گیاهی و حیوانی پروتئین را مصرف کنید.
منابع کم‌چرب پروتئین حیوانی مثل ماهی و مرغ و بوقلمون نیز انتخاب‌های خوبی هستند. چیزی که لازم است به آن اهمیت بدهید، کیفیت ماده مغذی است.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد!

این رژیم غذایی احتمال ابتلا به دیابت را ۲۰ درصد افزایش می دهد! یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جامع ۱۷ ساله روی ۴۰ هزار استرالیایی حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات و پرچرب، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (آرام‌ای‌تی) و دانشگاه موناش، می‌گویند که این اولین مطالعه‌ای است که با استناد به داده‌های موجود در استرالیا، به بررسی آثار طولانی‌مدت رژیم کم‌کربوهیدرات بر بیماری‌های مزمن می‌پردازد.
این پژوهش که سرپرستی آن را پروفسور باربورا دی‌ کورتن و دکتر رابل کابتیمر بر عهده داشتند، در نشریه «دیابت و سندرم متابولیک: تحقیقات بالینی و بررسی‌ها» منتشر شده است. به گفته دی‌ کورتن، از هر ۲۰ استرالیایی، یک نفر به دیابت مبتلا است و احتمال می‌رود که تعداد حتی از این بیشتر باشد و تشخیص داده نشده است.
محققان در این پژوهش از داده‌های حدود ۴۰ هزار فرد اهل ملبورن در گروه سنی ۴۰ تا ۶۹ سال استفاده کردند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ در «مطالعه گروهی مشارکتی ملبورن» (MCCS) شرکت کرده بودند و سپس، وضعیت سلامتشان در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ پیگیری و بررسی گرفته بود. گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری ملبورن و موناش به بررسی درصد کربوهیدرات‌ مصرفی و ارتباط آن با احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
«امتیاز کربوهیدرات پایین» (LCD) به‌عنوان درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها محاسبه شد و بر این اساس، هر چه امتیاز بالاتر باشد، نشان می‌دهد درصد کربوهیدرات‌ها در میزان انرژی دریافتی کمتر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، افرادی که برنامه غذایی‌شان ۳۸ درصد کربوهیدرات داشت، در مقایسه با افرادی که برنامه غذایی‌شان ۵۵ درصد کربوهیدرات داشت، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به گفته محققان، این افزایش خطر ابتلا به دیابت به‌دلیل افزایش بروز چاقی است.
چرا رژیم ‌کم‌کربوهیدرات ناسالم است و چطور باعث دیابت می‌شود؟ زمانی که فردی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی‌ می‌کند، باید کربوهیدرات‌ها را با سایر مواد مغذی جایگزین کند. دی کورتن می‌گوید: «ما در مطالعاتمان متوجه شدیم که افراد کربوهیدرات‌ها را با چربی‌های اشباع‌شده ناسالم جایگزین می‌کنند و همین امر باعث افزایش وزن و ابتلا دیابت نوع ۲ می‌شود.»
مصرف غذاهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند افزایش وزن به دنبال داشته باشد، اما می‌دانیم که این غذاها همچنین مقاومت به انسولین را در پی دارند که جدا از افزایش وزن، یکی از دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است. دی کورتن می‌گوید: «پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات همراه چربی‌های اشباع‌نشده و پروتئین کافی برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب است. اما همواره قبل از هر تغییر در رژیم غذایی باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید.»
به گفته دی کورتن، برای افرادی که دیابت ندارند، رژیم غذایی متعادل بهترین انتخاب است. او تاکید می‌کند: «باید به یاد داشته باشیم که همه کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند و باید از قندهای تصفیه‌شده مانند نوشابه، آبمیوه، برنج سفید و نان سفید اجتناب کرد و آن‌ها را با کربوهیدرات‌های فرآوری‌نشده سرشار از فیبر مانند غلات، برنج قهوه‌ای و حبوبات جایگزین کرد. همچنین باید چربی‌های سالم غیراشباع تک و چندگانه، مانند آووکادو، آجیل..

اطلاعات بیشتر
دیابت

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه

دیابت و ارتباط آن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که با عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش سلامت نیوز،نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های لثه قرار دارند. این مطالعه تأکید می‌کند که دیابت، که به آسیب عروق خونی کوچک منجر می‌شود، می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، افرادی که مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از آسیب عروق خونی کوچک هستند، مانند رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی، بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی ۲۱ درصد و افرادی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند، ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید لثه قرار دارند.
رتینوپاتی دیابتی که به آسیب شبکیه و ممکن است منجر به نابینایی شود و نوروپاتی دیابتی که به اختلالات عصبی منجر می‌شود، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه مرتبط هستند. بیماری لثه، اگر درمان نشود، می‌تواند به از بین رفتن بافت‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند منجر شود و در نهایت به از دست دادن دندان بینجامد. این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکردهایی مانند جویدن، تکلم و همچنین بر عزت نفس فرد داشته باشد.
پریودنتیت، که به معنای التهاب لثه است، می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش دهد و مشکلاتی در تغذیه، ارتباط و تعاملات اجتماعی ایجاد کند. برای پیشگیری از این مشکلات، درک افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از جمله کسانی که با عوارض دیابت مواجه‌اند، بسیار مهم است.
محققان تأکید کردند که ارتباط واضحی بین آسیب عروق خونی کوچک ناشی از دیابت و موارد متوسط یا شدید بیماری لثه وجود دارد. عدم کنترل قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان می‌تواند به بیماری‌های لثه منجر گردد. همچنین، سطوح بالای کلسترول نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید لثه را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع ۲، توجه ویژه‌ای داشته باشند و برنامه‌های پیشگیری و درمانی را برای این گروه از بیماران تنظیم کنند.
منبع: upi

اطلاعات بیشتر
دیابت

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی

بهترین تنقلات برای کنترل قند افراد دیابتی دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. اما افراد دیابتی باید چه تنقلاتی مصرف کنند ؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ایرانی‌ها با آن زندگی می‌کنند. آخرین آمار نشان می دهد که حدود 11 درصد از جمعیت جهان به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
اگرچه برخی از افراد به دلیل عوامل غیرقابل کنترل (ژنتیک و سابقه خانوادگی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، اما مهم است که مسئولیت خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش گردن بگیرید. در حالی که غذای جادویی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما خوردن ترکیبی مناسب از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های سالم می‌تواند در درازمدت به شما کمک کند.
در این مقاله به سیزده خوراکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها اشاره شده است که می‌توانیم با یکدیگر آن‌ها را بررسی کنیم.

نقش تنقلات در رژیم غذایی دیابتی ‌ها اگر دیابت خود را با انسولین یا داروهای خاص دیابت که شما را در معرض خطر هیپوپوست (قند خون پایین) قرار می‌دهند، درمان می‌کنید، ممکن است گاهی اوقات به یک میان وعده بین وعده‌های غذایی نیاز داشته باشید. این میان وعده‌ها باید حاوی مقداری کربوهیدرات نشاسته‌ای باشند. حتی بهترین تنقلات برای دیابتی ها هم می‌تواند حفظ وزن سالم را دشوار کند و در دراز بر مدیریت دیابت شما تأثیر بگذارد. بنابراین باید با احتیاط به سراغ میان‌ وعده‌ها و تنقلات بروید.
دیابت چیست؟ دیابت بیماری است که بدن را برای تبدیل غذا به انرژی با مشکل روبرو می‌کند. مهم‌ترین عامل در هنگام کنترل دیابت این است که باید مکرراً مراقب قند خون خود باشید. شما می‌توانید قند خون خود را برای کاهش علائم و بهبود سلامت خود از طریق انتخاب‌های غذایی خود مدیریت کنید. به همین دلیل تغذیه سالم در مدیریت این بیماری انقدر ضروری است.
همانطور که گفته شد، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی برای مدیریت دیابت ضروری است، اما در مورد میان وعده‌ها چطور؟ میان وعده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره افراد مبتلا به دیابت دارند. میان وعده‌ها برای حفظ سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال و کمک به جلوگیری از کاهش قند خون و هیپوگلیسمی (قند خون پایین‌تر از حد استاندارد) ضروری هستند.
بهترین تنقلات برای دیابتی‌ها تغذیه سالم برای دیابتی‌ها نه تنها به مدیریت گلوکز خون (قند خون) کمک می‌کند، بلکه به افراد یاری می‌رساند تا رابطه بهتری با غذا داشته باشند. خوشبختانه هنگامی که بدن را با غذاهای باکیفیت تغذیه می‌کنید، می‌توانید توقع عملکرد بهتر هم داشته باشید.
سبزیجات سبزیجات منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. همه این خواص ممکن است برای کنترل قند خون، منبع معتبری باشند. شما می‌توانید انواع مختلفی از سبزیجات مانند کلم بروکلی، گل کلم، هویج و فلفل دلمه‌ای را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که حداقل در یک وعده غذایی، سبزیجات مصرف می‌کنند، سطح قند خون و انسولین آنها کمتر از گروهی است که نان سفید را در یک وعده غذایی خود دارند.
سیب خرد شده با کره بادام زمینی سیب خرد شده همراه با کره بادام زمینی یک میان وعده خوشمزه و سالم، برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از ویتامین‌های B، ویتامین C و پتاسیم می‌باشد. همینطور کره بادام زمینی، ویتامین E و منیزیم مورد..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *