کدوحلوایی
یک فنجان کدوحلوایی نزدیک به ۵۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامینC و بیش از ۱۰درصد پتاسیم، فیبر و منیزیم را تامین میکند. همچنین منبع خوبی از بتاکاروتن است که برای سلامت چشم و بینایی ضروری است.
هویج
هویج سرشار از ویتامینC، بتا کاروتن، فیبر، پتاسیم و ترکیباتی است که خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان روده را کاهش میدهد.
پیاز
پیاز سرشار از ریزمغذیهای ضروری، ویتامینC، پتاسیم و ترکیبات ضدسرطان است. کوئرستین موجود در پیاز خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب دارد و به کاهش فشار خون و بهبود سلامت کلی قلب کمک میکند. جالب اینجا است که لایههای بیرونی پیاز بالاترین غلظت ترکیبات آنتیاکسیدانی را دارند.
کلمغنچهای
همه سبزیجات چلیپایی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب هستند. این کلمهای کوچک سرشار از ویتامینK هستند که برای لخته شدن خون و سلامت استخوانها ضروری است.
قارچ
قارچها کالری، چربی و سدیم کمی دارند و حاوی ویتامینهای گروهB، فیبر، پتاسیم و ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند. ویتامینD موجود در قارچ به جذب کلسیم و تقویت استخوانها کمک میکند.
سیبزمینی
سیبزمینی سرشار از مواد مغذی ضروری مثل ویتامینC، پتاسیم و فیبر است. پتاسیم فراوان موجود در سیبزمینی با عوارض مصرف بیشازحد سدیم در رژیم غذایی، مقابله و به کاهش طبیعی فشار خون کمک میکند.
فلفلدلمهای
فلفلدلمهای، بهویژه فلفلهای قرمز، زرد و نارنجی، منبع کمتر شناختهشده ویتامینC هستند. همچنین منبعی از کاروتنوئیدها است که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن میشوند.
نخودفرنگی
نخودفرنگی یکی از سبزیجات حاوی پروتئین و سرشار از فیبر، ویتامینC، آهن، ویتامینB6، منیزیم و پتاسیم است.
چغندر
این سبزیجات ریشهای رنگارنگ مملو از مواد مغذی مثل فیبر، پتاسیم، فولات، منیزیم و فسفر هستند. چغندر حاوی ترکیباتی به نام بتالین است که فعالیت آنتیاکسیدانی دارد.